Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

10:15 7/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κεντρικό σύνθημα «Μια φιάλη αίματος μπορεί να σώσει μέχρι και τρεις ζωές» ανοίγει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τον κύκλο της μεγάλης εκστρατείας κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης του νέου έτους, όπως αυτή εκφράζεται με τη διοργάνωση της εβδομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η πρώτη αυτή εκστρατεία του 2019 ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου από τις Δ.Ε. Πεύκων και Αγ. Παύλου, για να ολοκληρωθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου

2019 στη Δ.Ε. Νεάπολης με ενδιάμεσο σταθμό τη Δ.Ε. Συκεών. Ταυτόχρονα, από ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, όπως επίσης και από εκπροσώπους του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, θα γίνεται ενημέρωση των εθελοντών αιμοδοτών για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων, ενώ θα μπορούν να εγγράφονται και στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων.

Να σημειωθεί ότι η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας του Φεβρουαρίου υλοποιείται στη σκιά της πρόσφατης αγωνιώδους έκκλησης των νοσοκομείων της πόλης μας για έκτακτη συγκέντρωση αίματος καθώς οι ελλείψεις που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα έφθασαν σε δραματικό επίπεδο.

«Η απόφαση να ενταχθούμε στην οικογένεια των εθελοντών αιμοδοτών και αιμοδοτριών είναι απόφαση ζωής. Ακόμη και η μικρότερη σταγόνα μπορεί να αλλάξει τη δική μας ζωή, αλλά πολύ περισσότερο να χαρίσει ζωή σε άλλους», τονίζουν σε κοινό μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, απευθύνοντας πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους για δυναμική συμμετοχή.

Το μήνυμα αυτό, στο μεταξύ, διαχέεται ήδη σε όλες τις περιοχές και τις γειτονιές του δήμου, με οργανωμένα συνεργεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο και τη συμμετοχή δημοτικών και τοπικών συμβούλων, να πραγματοποιούν εκστρατείες ενημέρωσης σε κεντρικές οδούς, στις αγορές και σε καταστήματα, όπως έγινε χθες στη Λαϊκή Αγορά των Πεύκων και στον κεντρικό οδικό άξονα της οδού Επταπυργίου στις Συκιές.

Το πρόγραμμα

Έναν διαφορετικό και δυναμικό τόνο, ωστόσο, στην εξόρμηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα προσδώσει η συμμετοχή ομάδας μοτοσυκλετιστών-μελών του V STROM HELLAS FORUM. Οι μοτοσυκλετιστές έδωσαν ραντεβού αύριο Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, στην πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη, από όπου, με συνεπιβάτες δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους θα «οργώσουν» όλο τον δήμο και θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό σε σημεία όπου συχνάζουν οι νέοι.

Δυναμικό «παρών» δίνουν στην πανστρατιά εθελοντισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών όλοι οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς του δήμου, με κορυφαίους μόνιμους αρωγούς την Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, τους Ιερούς Ναούς του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», την Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, Σύλλογος Ποντίων Πεύκων «ΠΑΡΧΑΡ», τον Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης, τον Σύλλογο Γυναικών «Εστία», τη Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, τον Σύλλογο Γυναικών Ρετζικίου, την ΕΔΟΜΑΚ, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, τα Συστήματα Προσκόπων Συκεών και Νεάπολης.

Το γεγονός ότι κάθε εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας καταγράφεται και από τη δυναμική συμμετοχή των τοπικών συλλόγων και φορέων, όπως έγινε και στην τελευταία εξόρμηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, που επιπλέον συμμετείχαν οι: Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης, ΒΑΟ, Σύλλογος «Αλλάζω», Ένωση Γονέων Πεύκων, V Strom Hellas Forum, Φιλοζωικό Σωματείο Πεύκων «Φροντίζω», Φοίβος Συκεών, 1ο ΕΠΑΛ Συκεών, Ε.Γ.ΑΚ. Ζευς Συκεών, AΕ Ρετζικίου, Πολιτιστικός-Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, Παναθλητικός Συκεών, Πανελλήνιος Α.Σ. TAE KWON DO.

Η εθελοντική αιμοδοσία του Νοεμβρίου, που έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών των νοσοκομείων σε αίμα, πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο», «Γ.Παπανικολάου» και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Το πρόγραμμα, δε, είναι το εξής:

Σάββατο 9.2.2019 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα) και

-Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)

Κυριακή 10.2.2019 // 8 π.μ.-2 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

Δευτέρα 11.2.2019 //10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

Τρίτη 12.2.2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

Τετάρτη 13.2.2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

Πέμπτη 14.2.2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

Παρασκευή 15.2.2019 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

Σάββατο 16.2.2019 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα