Έτρεξαν στο μεγαλύτερο δάσος οξιάς των Βαλκανίων

20:18 3/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ένα υπέροχο δάσος οξιάς και το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια, έτρεξαν αθλητές από όλη τη χώρα στο πλαίσιο του 1ου ορεινού αγώνα «Ημιμαραθώνιος Βερδικούσιας» . Οι αθλητές και αθλήτριες που πήραν μέρος στον αγώνα δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το φυσικό περιβάλλον παρά την κόπωση από τη διαδρομή των 21.100μ.

?

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων έγινε από την πλατεία της πανέμορφης Βερδικούσιας που επιφύλαξε θερμή υποδοχή στους συμμετέχοντες.

?

Στην πρώτη θέση του ημιμαραθωνίου τερμάτισε ο Κώστας Παγουνόπουλος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού με χρόνο 1:41:35,

ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κοκκώνης από την Αγριελιά Τρικάλων(διπλανό χωριό) με χρόνο 1:49:41 και στην τρίτη θέση ο Γιώργος Λάμπας του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας με χρόνο 1:50:41.

?

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ιφιγένεια Γάτσιου που κατάγεται από την Βερδικούσια με χρόνο 2:16:59, ακολούθησε η Θωμαϊ Κατσιάρη με χρόνο 2:20:05 και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Σοφία Κρίκου με χρόνο 2:21: 15.

?

Στον αγώνα των 5χλμ την πρώτη θέση πήρε ο Βολιώτης Ζήσης Τσουρέλης του ΣΔΥΒ-ΑΟ Μαγνησίας με χρόνο 22:49:62, δεύτερος ήρθε ο Γεώργιος Μπέλτσιος του ΓΣ Νίκης Βύρωνα με χρόνο 23:26:59 και τρίτος ο Απόστολος Κουτσουμπές του ΣΔΥ Βόλου με χρόνο 24:14:66.

??

Στις γυναίκες στα 5χλμ την πρώτη θέση κατέλαβε η Βασιλική Αβδουλά με καταγωγή από την Βερδικούσια με χρόνο 26:24:73, δεύτερη ήρθε η Χριστίνα Χατζηγιαννίδη με χρόνο 31:48:84 και τρίτη η Δέσποινα Χαντζή με 37:31:97.

?

Ο δρόμος των 1000 μέτρων που προηγήθηκε χρονικά και έδωσε τη δυνατότητα σε 75 παιδιά του δημοτικού σχολείου της Βερδικούσιας και άλλων σχολείων της περιοχής να πάρουν μέρος ήταν αφιερωμένος στα παιδιά με χρόνια νοσήματα και έγινε σε συνεργασία με τον Τοπικό Όμιλο της UNESCO Ν. Λάρισας.

?

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η διάδοση του αθλητισμού της αθλητικής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι καθώς και ανάδειξη των ομορφιών της περιοχής.

?

Στους νικητές και τις νικήτριες απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια, κύπελλα και διπλώματα συμμετοχής.

?

Τους αγώνες διοργάνωσε με επιτυχία η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας, την Κοινότητα Βερδικούσιας, έχοντας την βοήθεια των τοπικών συλλόγων και των εθελοντικών οργανώσεων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα