«Εθνικό Πάρκο Γελοουστόουν» – Η εκπληκτική σειρά ντοκιμαντέρ του BBC κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2

01:03 26/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δραματική αλλαγή των εποχών από το χειμώνα ώς το καλοκαίρι θα ζήσουμε μέσα από τη συναρπαστική μίνι σειρά ντοκιμαντέρ «Εθνικό Πάρκο Γελοουστόουν» (Great American Thaw), παραγωγής Αγγλίας (BBC) 2017, που κάνει πρεμιέρα -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- στην ΕΡΤ2, την Τετάρτη 27 Μαΐου, στις 13:00.

H μίνι αυτή σειρά ντοκιμαντέρ τριών (3) επεισοδίων, παραγωγής του BBC,
μας καλεί να ακολουθήσουμε τη δραματική αλλαγή των εποχών από το χειμώνα ώς το καλοκαίρι στο Εθνικό Πάρκο Γελοουστόουν της Αμερικής.

Το Εθνικό Πάρκο Γελοουστόουν είναι κάτι μοναδικό. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού αυτή η τεράστιας κλίμακας άγρια φύση. Πέρα από την εκπληκτική ομορφιά του, το πάρκο είναι γνωστό για την άγρια ζωή που φιλοξενεί και για τα πολλά γεωθερμικά χαρακτηριστικά του.

Σε μόλις τρεις μήνες, το τοπίο μεταμορφώνεται. Ο παγωμένος χειμώνας μετατρέπεται πολύ γρήγορα σ’ ένα ζεστό και ξηρό καλοκαίρι.

Στη σειρά αυτή θα μάθουμε πώς αντιμετωπίζουν τα άγρια ζώα τη δραματική αλλαγή των καιρικών φαινομένων. Μέσα από εξαιρετικές σύγχρονες λήψεις, θα ζήσουμε την καθημερινή ζωή με τις αρκούδες γκρίζλι, τους λύκους, τις βίδρες, τους κάστορες και τις υπέροχες γκρι κουκουβάγιες.

Θα παρατηρήσουμε πώς αναδύεται η αρκούδα γκρίζλι από το χειμερινό κρησφύγετό της για να βρει την τροφή της, πώς αγωνίζονται οι λύκοι για να πιάσουν το θήραμά τους, τις διαφωνίες για το φαγητό στο καταφύγιο μιας οικογένειας καστόρων και τις υπέροχες γκρίζες κουκουβάγιες που αγωνίζονται για να μεγαλώσουν τα μικρά τους πριν ξεραθεί το δάσος και έρθουν οι πυρκαγιές.

 

Παρακολουθήστε τα επεισόδια της σειράς τις εξής ημέρες και ώρες:

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, στις 13:00 – Eπεισόδιο 1ο: «Ο άγριος χειμώνας» (The Wildest Winter)

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, στις 13:00 – Eπεισόδιο 2ο: «Η σκληρή άνοιξη» (The Toughest Spring)

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, στις 13:00 – Eπεισόδιο 3ο (τελευταίο): «Το καυτό καλοκαίρι» (The Blazing Summer)

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
η αγρια φυση του γελοστοουν
Τυχαία Θέματα