ΕΡΤ3 – «ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ» σειρά ντοκιμαντέρ, κοινωνικού περιεχομένου (trailer)

08:17 17/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/03/2018, στις 22:00
«THE CHAMELEON»
Eπεισόδιο 9 :ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΠΟΠΟ (ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ)(Mozambique: Ivory Trafficking in Limpopo Park)

Το Εθνικό Πάρκο του Λιμπόπο, είναι ένας από τους μεγαλύτερους «φύλακες» της άγριας πανίδας στην Αφρική. Αυτή η τεράστια, άγρια περιοχή φιλοξενεί 5 από τα σημαντικότερα είδη του ζωικού βασιλείου της Αφρικής: τους ελέφαντες, τα βουβάλια, τα λιοντάρια, τις λεοπαρδάλεις και τους ρινόκερους. Όμως, τα τελευταία χρόνια, το λαθρεμπόριο του ελεφαντοστού παρουσιάζει
τεράστια αύξηση με αποτέλεσμα να εκλείψει ένα μεγάλο μέρος των άγριων ζώων του Εθνικού Πάρκου. Αν αναλογιστούμε ότι η τιμή ενός κέρατου ρινόκερου μπορεί να φτάσει τα 6000 ευρώ, καταλαβαίνουμε ότι το γεγονός αυτό και μόνο, μπορεί να βάλει σε πειρασμό οποιονδήποτε κάτοικο της περιοχής και όχι μόνο.
Ο Σεμπάστιαν θα βρεθεί σ’ αυτό το εχθρικό περιβάλλον για να ζήσει την καθημερινότητα με τους δασοφύλακες του Λιμπόπο. Ο αρχηγός τους, ο Αρτούρο, είναι πρώην κομάντο των ειδικών δυνάμεων του Πορτογαλικού στρατού, ο οποίος καθοδηγεί την ομάδα του με σιδερένια θέληση και γροθιά μέσα στην αφρικανική σαβάνα.

Σειρά ντοκιμαντέρ, κοινωνικού περιεχομένου, δέκα ωριαίων επεισοδίων, παραγωγής Capa Presse, 2016-2017.
Ο Σεμπάστιαν είναι ένας άνθρωπος της περιπέτειας και ένας πραγματικός χαμελέον: όπου κι αν βρεθεί, προσαρμόζεται αμέσως.
Αυτή τη φορά, ο Σεμπάστιαν ταξιδεύει στα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη και παρακολουθεί την καθημερινότητα των ανθρώπων.
Τα ταξίδια του περιλαμβάνουν τις περιπέτειες των Λατινοαμερικάνων, που προσπαθούν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες,τη ζωή των φυλακισμένων στην Παλμασόλα της Βολιβίας, τους εργάτες στα ορυχεία χρυσού στις Φιλιππίνες και τους χρήστες ναρκωτικών στο Μπουένος Άιρες. Ο Σεμπάστιαν μιλάει μαζί τους χωρίς προκαταλήψεις και μας παρουσιάζει τα πορτραίτα των ανθρώπων που θεωρούνται απόκληροι.

Σκηνοθεσία: Sebastian PEREZ PEZZANI, Cyril THOMAS, Grégory ROUDIER, Gaël MOCAËRΤο Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση : , την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες Δείτε το trailer

The post ΕΡΤ3 – «ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ» σειρά ντοκιμαντέρ, κοινωνικού περιεχομένου (trailer) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα