ΕΡΤ2: «Πύργος Αθηνών» – Μια εκπομπή που σε βγάζει έξω!

03:35 15/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο έβδομο ραντεβού με τον «Πύργο Αθηνών», που θα μεταδοθεί την Κυριακη 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 16:00, οι αφορμές για διασκέδαση και ψυχαγωγία στην πόλη είναι πολλές για όλα τα γούστα.

Εκπομπή 7η

«Coctail & food pairing, Τρεις Ευτυχισμένοι, η Τρούμπα, Φεστιβάλ Ελληνικού Cult Κινηματογράφου, vintage βέσπες»

Στο έβδομο ραντεβού με τον

«Πύργο Αθηνών», ανακαλύπτουμε το cocktail & food pairing, δηλαδή το αρμονικό ταίριασμα φαγητού και μιξαρισμένου ποτού, το οποίο είναι παγκόσμια τάση εδώ και τώρα. Ένας σεφ και ένας bartender, μας αποκαλύπτουν όλα τα μυστικά αυτού του «γάμου» ανάμεσα στην κουζίνα και την μπάρα.

Επίσης, πάμε θέατρο: Οι «Τρεις Ευτυχισμένοι» του Ευγένιου Λαμπίς, κάνουν πρεμιέρα στις 21 Ιανουαρίου 2017 στο Θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, μ’ έναν θίασο σωστή dream team: Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Λούλης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Λαέρτης Μαλκότσης, Λένα Παπαληγούρα, Άγγελος Παπαδημητρίου και άλλοι. Μπαίνουμε στις πρόβες και μιλάμε με το σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές.

Κατεβαίνουμε στο λιμάνι, τσεκάρουμε τα νέα στέκια και μιλάμε για το παρελθόν και το μέλλον μιας ιδιάιτερης περιοχής. Η Τρούμπα έζησε μια εποχή αίγλης, αλλά και κακής φήμης λόγω των «κόκκινων φαναριών» και των καμπαρέ τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Εδώ και λίγα χρόνια γνωρίζει τη δεύτερη ζωή της με έντονο nightlife, που κάνει αυτή τη γειτονιά του Πειραιά μια σύγχρονη πιάτσα εξόδου για κάθε γούστο.

Ακόμη, μαθαίνουμε τα πάντα για το Φεστιβάλ Ελληνικού Cult Κινηματογράφου που θα γίνει το τριήμερο 20 – 22 Ιανουαρίου 2017 στο «Gagarin 205». Η σκηνοθέτις Μαρίνα Δανέζη και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος μας βάζουν στο κλίμα αυτού του πανηγυριού της εγχώριας υποκουλτούρας, των παρεξηγημένων καλλιτεχνών, αλλά και ενός από τα ελάχιστα event όπου μπορείς να δεις σπάνιες ταινίες – πραγματικά διαμάντια.

Τέλος, κάνουμε μια πρωτότυπη περιήγηση στην Αθήνα πάνω σε δύο ρόδες. Θα κινηθούμε στο κέντρο της πόλης πάνω σε vintage βέσπες και θα δούμε τα αξιοθέατα της, αποφεύγοντας την κίνηση με στυλ.

Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Γιάγκος Αντίοχος, Νίκος Βουλαλάς, Ιλειάνα Δημάδη, Βαλσάμης Δουκάκης, Δέσποινα Ζευκιλή και Χρήστος Μήτσης.

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

Αρχισυνταξία: Θύμιος Νικολόπουλος.

Παραγωγή: Kinemax.

Keywords
Τυχαία Θέματα