ΕΡΤ2: «Μοιραία φεγγάρια» – Νέα κυπριακή σειρά

02:37 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα δύο επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική εισβολή

έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 65ο

Η Τζένη μιλάει για τον πατέρα της αλλά με ελάχιστα στοιχεία και δυστυχώς και ο Αλέξανδρος δεν μπορεί να τη βοηθήσει. Η Χριστίνα παίζει στο πιάνο το αγαπημένο της κομμάτι στη σκηνή του θεάτρου, ενώ από κάτω Πάνος και Μιράντα παρακολουθούν. Η Μιράντα σχολιάζει το κομμάτι, το γνωρίζει πολύ καλά. Τι σύμπτωση! Και ο άντρας της αυτό ακούει συνέχεια, με εμμονή. Πολύ προβληματισμένη η Ραφαέλλα, που δεν έχει μιλήσει ακόμα στους γονείς της, όλο το βράδυ σκέφτεται την ΄Ελντα με τις φωτογραφίες της Δάφνης. Τι σημαίνει αυτό; Αν είναι δυνατόν το μωρό της να ζει και να το κρύβει τόσα χρόνια ο ΄Εκτορας Παπάζογλου.

Επεισόδιο 66ο

Ο Γιάννης πυροβολεί τον Έκτορα, είναι η ώρα της εκδίκησης. Η αστυνομία όμως τον συλλαμβάνει και τον παρουσιάζει στην οικογένεια Παπαζογλου. Ο Γιάννης Αποστόλου είναι αυτός που κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία της Λουίζας και των απειλών. Η Μάρθα δεν μπορεί να πιστέψει όλα αυτά που έγιναν, η Ραφαέλλα να έχει μία κόρη. Πρέπει πρώτα να μιλήσουν με τη Λένα, να δουν τι έχει συμβεί και πώς θα το πούν στη Δάφνη. Η Ραφαέλλα ζητάει από τη Λένα και τον Ρένο να συναντηθούν. Η Τζένη προκαλεί τη Χριστίνα να περάσουν στα Κατεχόμενα, για να βρουν τον τάφο του πατέρα της, αλλά η Χριστίνα επαναλαμβάνει την άρνησή της να δείξει ταυτότητα στο κατοχικό καθεστώς. Μήπως όμως αυτό είναι μια πρόφαση, επιμένει η Τζένη, για να της κρύβει την αλήθεια;

Keywords
Τυχαία Θέματα