ΕΡΤ2: «Μοιραία φεγγάρια» – Νέα κυπριακή σειρά

02:05 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική εισβολή έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 61ο

Η Ραφαέλλα πάει να δει τη μικρή Δάφνη. Στο σπίτι της Λένας, συναντάει την Τζένη και γνωρίζονται οι δύο αδελφές χωρίς καμία να γνωρίζει την ύπαρξη της άλλης. Η Τζένη της εξιστορεί το λόγο της επίσκεψής της στην Κύπρο. Η Ραφαέλλα την προσκαλεί να πάει μαζί της στην εταιρεία να συναντήσει τον πατέρα της. Πολέμησε και αυτός το 1974, μπορεί να ξέρει τον πατέρα της και να τη βοηθήσει. Η Λένα πανικοβάλλεται μ’ αυτή την εξέλιξη. Η Μάρθα ανακαλύπτει ότι η Ραφαέλλα συνεχίζει το δεσμό με τον Ρένο και μαλώνουν, γιατί αυτός την έχει εξευτελίσει. Η Τζένη και ο Ανδρέας συναντούν τη μητέρα του για πρώτη φορά μετά την αποβολή της Τζένης.

Επεισόδιο 62ο

Ο Ρένος και η Ραφαέλλα αποφασίζουν να πάνε στον Έκτορα και να ζητήσουν εξηγήσεις για το μωρό τους, να μάθουν σε ποια κλινική το έδωσε. Η Χριστίνα φτάνει στην Κύπρο και μαθαίνει για τη συνάντηση της Τζένης και της κόρης του Αλέξανδρου. Σαν να μην έφτανε αυτό, εμφανίζεται στο σπίτι της Λένας η Ραφαέλλα, η κόρη του Αλεξανδρου. Η Χριστίνα συγκλονίζεται μ’ αυτό το παιχνίδι της μοίρας, ενώ η Τζένη γίνεται πλέον πιο επίμονη, θέλει να μάθει το επίθετο του πατέρα της. Η Χριστίνα με υπεκφυγές αρνείται να μιλήσει.

Επεισόδιο 63ο

Η Τζένη πάει με τη Ραφαέλλα να συναντήσουν τον Αλέξανδρο Παπάζογλου, με την ελπίδα ότι αυτός μπορεί να γνώρισε τον πεθαμένο πατέρα της. Η Χριστίνα προσπαθεί να σταματήσει την Τζένη για να μη συναντήσει τον Αλέξανδρο, αλλά δεν τα καταφέρνει. Η Λίζα αποκαλύπτει στον Μάικλ ότι τη βίασε πριν χρόνια ένας φίλος του πατέρα της. Η Ραφαέλλα μετά τη συνάντησή της με την Τζένη, φεύγει για το εξοχικό του παππού της μαζί με τον Ρένο, αποφασισμένοι πλέον να πιέσουν τον Έκτορα να τους πει όλη την αλήθεια. Ο Έκτορας, επιτέλους, σπάει τη σιωπή του και τους αποκαλύπτει ότι το μωρό είναι ζωντανό.

Επεισόδιο 64ο

Η Ραφαέλλα συγκινημένη αλλά και θυμωμένη που τόσα χρόνια ζούσε ένα ψέμα προσπαθεί να πείσει τον παππού της να της πει πού βρίσκεται ο γιος της. Στο σπίτι του Έκτορα εμφανίζεται η Έλντα, η φίλη της Ραφαέλλας κρατώντας φωτογραφίες της μικρής Δάφνης και τις δίνει στη Ραφαέλλα. Η Ραφαέλλα είναι τόσο συναισθηματικά φορτισμένη που δεν θέλει να ακούσει τίποτα άλλο. Ο γιος της ζει… και θέλει απλά να μάθει πού είναι. Ο Γιάννης, αποφασισμένος να εκδικηθεί, παρακολουθεί το σπίτι του Έκτορα. Η Τζένη και ο Ανδρέας πάνε ξανά στην εταιρεία του Αλέξανδρου για να τον ρωτήσουν για τον πατέρα της. Η Ραφαέλλα δεν θέλει να μιλήσει προς το παρόν σε κανέναν για το μωρό της και την αποκάλυψη του παππού της.
Keywords