ΕΡΤ2 – «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον δρος Νο»

01:20 1/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο θρυλικός πράκτωρ 007 έρχεται στην ΕΡΤ! Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στις 22:30, η ΕΡΤ2 μεταδίδει την πρώτη ταινία του πιο διάσημου κατοσκόπου στον κόσμο, «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον δρος Νο» (Dr No).

Περιπέτεια δράσης, παραγωγής Αγγλίας 1962.

Σκηνοθεσία: Τέρενς Γιανγκ.

Σενάριο: Ρίτσαρντ Μαϊμπάουμ, Γιοχάνα Χάργουντ, Μπέρκλεϊ Μάθερ

Παραγωγός: Άλμπερτ Μπρόκολι, Χάρι Σάλτσμαν

Μουσική: Μόντι Νόρμαν

Παίζουν: Σον Κόνερι, Ούρσουλα Άντρες, Τζακ Λορντ, Τζόζεφ Γουάιζμαν, Μπέρναρντ Λι, Άντονι Ντόσον, Λόις Μάξγουελ, Πίτερ Μπάρτον,

Ζίνα Μάρσαλ.

Διάρκεια: 104΄

Υπόθεση: Η Υπηρεσία στέλνει τον πράκτορα Τζέιμς Μποντ στην Τζαμάικα για να εξιχνιάσει το θάνατο ενός συναδέλφου του και της βοηθού του. Ο Μποντ, ξεσκεπάζει τη συνωμοσία που εξυφαίνεται από τον Δρ Νο. Ο Δρ. Νο είναι μια εγκληματική μεγαλοφυΐα, μέλος της SPECTRE, μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης. Σκοπός του είναι να παρεμποδίσει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό ο οποίος μπορεί να αλλάξει την τροχιά των πυραύλων που εκτοξεύονται από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Αυτό θα προσπαθήσει να το κάνει από το μακρινό ιδιόκτητο νησί του- φρούριο κοντά στην Τζαμάικα.

Μια τυπική αστυνομική περιπέτεια, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ίαν Φλέμινγκ.

Ο γοητευτικός Σον Κόνερι, κάνει την πρώτη εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη ως Τζέιμς Μποντ το 1962, φορώντας σμόκιν και ανάβοντας τσιγάρο. Συστήνεται στην κυρία που κάθεται απέναντί του και όλοι οι θεατές μπαίνουμε στον φανταστικό κόσμο του.

Πράκτορας δυναμικός και γοητευτικός, που συνοδεύεται πάντα από όμορφες κυρίες έτοιμες για όλα, κάποιοι τύποι χωρίς κανέναν ενδοιασμό προκειμένου να αποκτήσουν δόξα και πλούτο, ο χαρακτηριστικός Μ και η Μις Μανιπένι, τα γυρίσματα σε εξωτικές τοποθεσίες, οι έξυπνες ατάκες του πρωταγωνιστή και το ποτό του «βότκα μαρτίνι – χτυπημένο όχι ανακατεμένο», αποτελούν κάποια από τα στοιχεία που δημιούργησαν τον «θρύλο» του Τζέιμς Μποντ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα