ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

13:49 20/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 20-7-2018

-Με πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή, διοργανώνεται για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, στη Ζάκυνθο, η Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος Τεχνική Υποστήριξη των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Ελληνικού Δικαστικού Συστήματος. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Lesante»στο Τσιλιβί Ζακύνθου, σήμερα

Παρασκευή 20 Ιουλίου στις 10 το πρωί. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα παρουσιαστεί η πρόοδος του έργου, που εκπονείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Συνταγματικών Υποθέσεων, Μεταρρυθμίσεων και Δικαιοσύνης της Αυστρίας. Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Δικαιοσύνης,με τη συνδρομή της παρεχόμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αυστριακής Τεχνικής Βοήθειας, έχει προχωρήσει σειρά θεσμικών αλλαγών, στους τομείς της Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, των εξωδικαστικών μηχανισμών επίλυσης διαφορών, όπως η Διαμεσολάβηση, της συλλογής των στατιστικών στοιχείων, της παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε κρατούμενους κ.α..

-Σημαντική συνεδρίαση, εχθές και σήμερα, με ώρα έναρξης 11πμ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ζακύνθου, με θέματα, μεταξύ άλλων, στην ημερήσια διάταξη, όπως τα απορρίμματα, η αποχέτευση, ο περιορισμός αδειοδοτήσεων, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η εγκληματικότητα.

-Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, στο Πνευματικό Κέντρο , σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 8:00μ.μ., με 28 θέματα στην ημερησία διάταξη. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η συζήτηση για την απόφαση του Εφετείου Πατρών για την δανειακή σύμβαση του Δήμου με την πρώην Εμπορική Τράπεζα, η έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης του Δημοτικού Θεάτρου και η έγκριση πρακτικού Δευτεροβάθμιας Επιτροπής παραλαβής υλικών για την προμήθεια εξοπλισμού για την επεξεργασία των απορριμμάτων.

-Συνελήφθησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Κέρκυρα και την Ζάκυνθο από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας και Ζακύνθου, ένας 46χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί 16 και 24 ετών, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, για παράνομη οπλοκατοχή. Στην πρώτη περίπτωση, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας Κέρκυρας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 46χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Σιδαρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευή τύπου «TΕΑZER» και ένας σουγιάς 72 εκατοστών. Επίσης, συνελήφθη εχθές τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Λαγανά από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ένας 16χρονος αλλοδαπός, για κατοχή μαχαιριού συνολικού μήκους 22 εκατοστών, ενώ προχθές το πρωί στην Ζάκυνθο, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, 24χρονος αλλοδαπός για κατοχή μίας μεταλλικής σιδερογροθιάς. Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους δικογραφίες που σχηματίστηκαν οδηγήθηκαν στην κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

-Συνελήφθησαν στα Ιόνια Νησιά τα τελευταία 24ωρα, από τις υπηρεσίες των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας, 9 άτομα, 5 ημεδαποί ηλικίας 22,23,24,49 και 63ετων και 4 αλλοδαποί ένας 21 και τρείς 22 ετών, για το αδίκημα της κατοχής μικροποσοτήτων κάνναβης. Ειδικότερα, συνελήφθησαν προχθές στον Λαγανά, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ένας 22χρονος ημεδαπός και ένας 21χρονος αλλοδαπός για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης, ενώ στις 17.07.2018 στην ίδια περιοχή, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 4 άτομα, 3 αλλοδαποί ηλικίας 22ετών στην πρώτη περίπτωση και ένας 24χρονος ημεδαπός σε μία ακόμη περίπτωση, για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης. Σε μια περίπτωση επίσης κατοχής μικροποσοτήτων κάνναβης, συνελήφθη εχθές τις πρώτες πρωινές ώρες στον Κάβο Κέρκυρας, από αστυνομικούς ΟΠΚΕ 23χρονος ημεδαπός. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην Λευκάδα συνελήφθησαν προχθές το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, 63χρονος ημεδαπός, να έχει στην κατοχή του συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 10 γραμμαρίων, ενώ στις 17-07-2018 το πρωί, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, 49χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6 γραμμαρίων. Οι 9 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αντίστοιχη Εισαγγελική Αρχή.

-Η ΠΙΝ προσκαλεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης «Έρευνα ικανοποίησης και τάσεων τουριστών για την Κεφαλονιά – 2017» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 11 π.μ., στο αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι (είσοδος από παραλιακή λεωφόρο Α. Τρίτση). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Περιφερειακές ενότητες Κεφαλονιάς και Ιθάκης) σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας. «Τα αποτελέσματα αναμένεται να δώσουν σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές και πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους (φορείς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού) για την περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος», επισημαίνει η ΠΙΝ.

-Με αφορμή την Υπουργική Απόφαση 915/69142 της 21ης Μαΐου 2018 για τη διαδικασία μίσθωσης δημόσιων βοσκοτόπων και της συνεχιζόμενης έντονης ανησυχίας που έχει αυτή προκαλέσει στον ντόπιο αγρο-κτηνοτρόφο, ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, μεταξύ άλλων, ερωτά τα εξής: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων εμπαίζει ή όχι τον ντόπιο αγρο-κτηνοτρόφο όταν συνεχίζει και δεν λαμβάνει υπόψη του τις ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κεφαλονιάς για να μην καταβληθούν νέα μισθώματα το 2018 για τα βαφτισμένα δημόσια βοσκοτόπια αλλά να συμπεριληφθούν και τα ιδιόκτητα βοσκοτόπια μέσα στις επιλέξιμες διαχειριστικές εκτάσεις βόσκησης; Επιπλέον, θα αλλάξει κάτι στις επιδοτήσεις, διότι η τεχνική λύση θέτει σε κίνδυνο την ορθή κατανομή των ποσών, διότι ο αγρο-κτηνοτρόφος σε ορεινή και μειονεκτική περιοχή, παίρνει πρόσθετες ενισχύσεις, στο πλαίσιο της σύγκλισης ;Τι επιτέλους ισχύει ; Ο ντόπιος αγρο-κτηνοτρόφος κύριος και αφέντης στην δικιά του αγροτική περιουσία την οποία νόμιμα κατέχει και φορολογείται ή νοικάρης στα βαφτισμένα δημόσια βοσκοτόπια του Υπουργείου που είναι αβέβαιο τι θα συμβεί με τις αγροτικές του επιδοτήσεις ;».

-Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε εχθές στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος πατέρας Νικηφόρος, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΠΙΝ Παναγή Ζησιμάτου. Ο Ηγούμενος, τον οποίο συνόδευε ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας Βασίλειος Φέτσης, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την προσπάθεια που κάνει η Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος για την αναστήλωση και αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Κόκκινης Εκκλησίας που βρίσκεται στην περιοχή Πλατυστόμων Λευκάδας. Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που γίνονται, επισημαίνοντας ότι η ΠΙΝ διαθέτει πιστώσεις για Εκκλησίες που επλήγησαν από τον σεισμό, προκειμένου να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες για την αποκατάστασή τους. Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης αναγνωρίζοντας το ρόλο του μοναχισμού που διαχρονικά ήταν υποστηρικτικός στις δύσκολες περιόδους που βίωσαν οι νησιωτικές περιοχές εξέφρασε την πρόθεσή της Περιφέρειας να στηρίξει τη διοργάνωση του Γ’ Πανελλήνιου Μοναστικού Συνεδρίου με τίτλο «Ορθόδοξος Μοναχισμός και Σύγχρονες Μορφές Μοναχικής Πολιτείας», που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Ι.Μ Φανερωμένης Λευκάδας και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Μακαριστών Μητροπολιτών Κερκύρας Πολύκαρπου και Λευκάδος Νικηφόρου.

-Μέχρι και σήμερα Παρασκευή 20 Ιουλίου έως τις 08:00 το πρωί, ο Εθνικός Δρυμός Αίνου θα παραμείνει κλειστός για όλους, καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η κατηγορία κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας αντιστοιχεί στην κατηγορία 3 ( Υψηλή). Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου θα μεριμνήσει να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του μέτρου. Την σχετική ενημέρωση κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.

-Ανακοινώνεται από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, ότι η Υπηρεσία θα μείνει κλειστή για το κοινό την προσεχή εβδομάδα από 23/7/2018 μέχρι και 27/7/2018, προκειμένου να διεξαχθούν οι πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, που είχαν διακοπεί λόγω επικείμενης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου των εξετάσεων και κάλυψης επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών.

-Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλονιάς με Παράρτημα ΡΟΜΑ ενημερώνει ότι την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιουνίου 2018. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλονιάς με Παράρτημα ΡΟΜΑ-Ταχ. Διευθ.: Σουηδίας 11, Τ.Κ. 28100Τηλ.: 26710 22395-Φαξ: 26710 22395-Email: [email protected]

-Συνεδριάζει με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη, στο Διοικητήριο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, την Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 15:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας.

-Στην Αεροπορική Μονάδα της Λευκάδας (4η Μ.Σ.Ε.Π.) βρέθηκαν την Πέμπτη 12 Ιουλίου ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Περδικάρης, και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας Σπυρίδων Πολίτης, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Λευκάδας για την τελετή παράδοσης-παραλαβής λεωφορείου. Το 20θέσιο λεωφορείο παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας στην Αεροπορική Μονάδα της 4ης Μ.Σ.Ε.Π. η οποία με δικά της μέσα έφερε εις πέρας την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικότητας του οχήματος.

-Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Ζακύνθου «Μανώλιες», στο πλαίσιο δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεγγύης των μελών του, ανακοινώνει ότι μετά από αίτηση του και αφού προχώρησε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες καταχώρησης στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Αιμοδοτών, συμμετέχει στο πρόγραμμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ)-[ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ]-Πιστοποίηση Λογαριασμού. Ο αριθμός μητρώου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Μανώλιες» είναι 14784.

-Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος «Μανώλιες» στο πλαίσιο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, συμμετέχει στο πρώτο Γαστρονομικό Φεστιβάλ που διοργανώνουν οι παραγωγοί της Λαϊκής Αγοράς Ζακύνθου “FarmersMarketZante”, στο χώρο που στεγάζεται η Λαϊκή Αγορά την Δευτέρα 23/07/2018 και ώρες 09.00 – 12.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

-Το Σάββατο 21/07/2018 στις 9:15 μ.μ. στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου θα παρουσιαστεί η Παιδική Παράσταση Χανά Ζοο. Οργάνωση «ΡΥΘΜΟΣ».

-Ο Χορευτικός Όμιλος Βαλσαμάτων Κεφαλονιάς «Ο Βάλσαμος», διοργανώνει την εκδήλωση «Βαλσαμάτα από τα βάθη των αιώνων στο σήμερα» τη Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 20.30 στον προαύλιο χώρο του πολιτιστικού περίπτερου Βαλσαμάτων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό & Ιστορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Το Ριφόρτσο», όπου και θα παρουσιαστούν άγνωστα στοιχεία μέσα από ομιλίες και θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ που θα μας «ταξιδέψει» το παλιό χωριό στα Βαλσαμάτα, που ήταν χτισμένο στους πρόποδες του Αίνου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Είσοδος δωρεάν.

-Η «Λέσχη ο Ζάκυνθος» ευχαριστεί θερμά τα μουσικά και χορευτικά σχήματα που μετείχαν στη φετινή πρώτη «Τζαντιώτικη Φέστα» της 21ης Ιουνίου 2018, στην πλατεία Αγίου Μαρκου. «Θα συνεχίσουμε, γιατί αυτός ο αγώνας είναι ωραίος, δεν έχει αντιπάλους, έχει μόνο τροφούς. Η πολιτιστική αναγέννηση μόλις ξεκίνησε. Μοναδικοί υπεύθυνοι γι΄αυτό είναι οι δημιουργοί, οι μουσικοί και οι χορευτές μας. Υπάρχουν κι άλλοι δημιουργοί, λειτουργοί όλων των τεχνών. Θα τους συναντήσουμε και θα τους φέρουμε μπροστά στο ανοιχτό παράθυρο της πλατείας Αγίου Μάρκου», επισημαίνει η »Λέσχη ο Ζάκυνθος'».

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, υπουργειο δικαιοσυνης, δανειακή σύμβαση, αθηνα, τραπεζες, κερκυρα, ημεδαπός, συλληψεις, οπκε, τει, μαΐου, νέα, λύση, μνήμη, ρομα, ιουνίου, κεα, θεατρο, ert, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εκλογικα αποτελεσματα, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, σταυρος δημας, σταυροι, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, Τελετή Έναρξης, αστυνομικο τμημα, αποτελεσματα, ημεδαπός, επιδοτησεις, μνήμη, αιτηση, δωρεαν, εγκληματικοτητα, εμπορικη τραπεζα, εμπορικη, ημερησια, ιονια, κεφαλονια, κεα, λευκαδα, νησια, ντοκιμαντερ, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, email, αγορα, αγροτικη, αιτησεις, αλυκες, αναγεννηση, τει, αφιερωμενο, αφορμη, βρισκεται, γινονται, δανειακή σύμβαση, δευτερα, δρυμος, αιθουσα, ευρω, εβδομαδα, ενημερωση, εξετασεις, ερευνα, ετων, ζακυνθο, χανα, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισχυει, ιονια νησια, ιστορικο, λεωφορειο, λύση, μαΐου, ξενοδοχειο, οικια, ομιλος, οπκε, οπλοκατοχη, παρουσιαση, πεμπτη, πιστοποιηση, πρωι, ρομα, ρολο, σαββατο, συζητηση, σειρα, σχηματα, τμημα, φαξ, φεστιβαλ, φορα, ωρες, αγωνας, εφαρμογη, εκκλησιες, εθνικο, υπουργειο, ιουνίου, μεινει, μπροστα, πληροφοριες, τραπεζα, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα