ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

13:06 3/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 3-5-2018

-Στο λιμάνι της Ζακύνθου, έφτασε εχθές στις 16:20μμ, το επιβατικό πλοίο “HIGH SPEED AZIMUT” της εταιρείας JOY cruises, που έκανε το «παρθενικό» του ταξίδι, ενώνοντας, η επιδοτούμενη αυτή γραμμή, για πρώτη φορά και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, τα Ιόνια Νησιά, φέρνοντας, σύμφωνα με το τοπικό

Λιμεναρχείο, μόλις 4 επιβάτες, ενώ σήμερα στις 6:30μμ, αναχώρησε με τελικό προορισμό την Κέρκυρα και ενδιάμεσους σταθμούς την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, την Λευκάδα και τους Παξούς. Αυτή την εβδομάδα θα γίνει ένα δρομολόγιο, την επόμενη δύο και από τη μεθεπόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια θα είναι τρία. Η ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, την πόλη της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Το πλοίο «High Speed Azimut Joy Cruises», μήκους 30 μ. και με μέγιστο πλάτος 6 μ., έχει χωρητικότητα 170 άτομα, ενώ δεν μεταφέρει οχήματα και με ένα 10ωρο περίπου ταξίδι, με ταχύτητα 22 ναυτικά μίλια, καλύπτει την απόσταση 142 μιλίων μεταξύ Κέρκυρας και Ζακύνθου, με την υψηλότερη τιμή των ναύλων να μην ξεπερνά τα 45 ευρώ. Μάλιστα, επειδή το ενδιαφέρον είναι αυξημένο λόγω έναρξης και της τουριστικής περιόδου, όσοι θέλουν να ταξιδέψουν μπορούν να παίρνουν πληροφορίες από τα γραφεία της εταιρείας στην Κέρκυρα στο 26610-49800.

-Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ Κεφαλονιάς-Ιθάκης διοργανώνει τις «ΙΟΝΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». «Συζητώντας με τους Κοινωνικούς Εταίρους και τους Επιστημονικούς Φορείς του Νομού, διαμορφώνουμε την πρόταση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση. Στις 6 Μαΐου, στο Mediterranee Hotel. Ώρα προσέλευσης 9.30 π.μ.

-Η ΝΕΦΕ Κεφαλονιάς, με Πρόεδρο τον Στασινόπουλο Γεώργιο, ενημερώνει ότι με εντολή του Γραμματέα Οργανωτικού κ.Κονταδάκη παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις ΔΗΜ.Τ.Ο. Αργοστολίου και Ελειού – Προνών έως την Παρασκευή 4/5/2018 και ώρα 17:00.

-Η Fraport Greece προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 17:30 στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης (Λ. Βεργωτή 131, Αργοστόλι), με αντικείμενο την παρουσίαση των σχεδίων της εταιρείας σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου».

-Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βανκούβερ του Καναδά, στις 24 και 25 Απριλίου, στο πλαίσιο των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Κεφαλλονίτη θαλασσοπόρου Ιωάννη -Απόστολου Φωκά – Βαλεριάνου, γνωστού με το Ισπανόφωνο όνομα Juan De Fuca, στο Μουσείο της πόλης (Museum of Vancouver Vanier Park). Την ΠΙΝ εκπροσώπησε ο Σπύρος Γαλιατσάτος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής. Η διοργάνωση έγινε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ», την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» – Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Simon Fraser University. Εκ παραλλήλου έγινε συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, μεταξύ μελών της Επιστημονικής Κοινότητας με επικεφαλής τον καθηγητή Ανδρέα Γερολυμάτο, της ΠΙΝ και στελεχών της Ομογένειας της Αμερικής και του Καναδά, τόσο για τη θεσμοθέτηση κινήτρων – υποτροφιών, αλλά και το σχεδιασμό «εμπειριών στο Ιόνιο», μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τόσο με προπτυχιακούς φοιτητές, όσο και με σπουδαστές μεγάλης ηλικίας. Ο κ.Γαλιατσάτος τόνισε την αμέριστη στήριξη της ΠΙΝ στις προσπάθειες αυτές, όσο και η Ομογένεια. Επίσης έγινε συζήτηση μεταξύ της Ομογένειας και του κ. Γαλιατσάτου, για την μεγιστοποίηση της επιτυχίας του προσεχούς Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Επτανησίων, που θα πραγματοποιηθεί από 07 – 09/09/2018. Στις 25/04 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα στενά του Juan De Fuca και στο Νησί του Βανκούβερ, όπου υπάρχει βουνό που ονομάζεται «Valerianos» προς τιμή του Κεφαλλονίτη θαλασσοπόρου.

-Την Ιθάκη επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, συνοδευόμενος από τη Βουλευτή του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου Διονύση Στανίτσα. Στην ολοήμερη περιοδεία το πρόγραμμα ξεκίνησε από τα ΚΑΠΗ Δήμου Ιθάκης. Στη συνέχεια έγινε αυτοψία στις εγκαταστάσεις αφαλάτωσης του Σταυρού. Ακολούθησε επίσκεψη στο λιμάνι των Φρικών. Ενημερώθηκε για τη μελέτη και την πορεία των έργων στο λιμάνι του Πισαετού από τον έπαρχο Ιθάκης Σπύρο Τσιντήλα. Στη συνέχεια η περιοδεία συνεχίστηκε στο Δημαρχείο της Ιθάκης, όπου ο Δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Υφυπουργό και στη Βουλευτή. Σειρά είχε το Λιμεναρχείο όπου ο κ. Σαντορινιός συναντήθηκε με τα στελέχη του. Τέλος, έγινε ανοιχτή συζήτηση με ευρεία συμμετοχή από φορείς και συλλογικότητες του νησιού στο χώρο του δημοτικού κινηματογράφου, όπου ο Υφ/γός δεσμεύτηκε για την ένταξη της Ιθάκης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης αρχαιολογικών ανασκαφών στα μικρά νησιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. (Πηγή: Εφημερίδα: «ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»-ανάρτηση 2-5-2018).

-«Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζόμενων του νοσοκομείου στις 16 Μαΐου, ημέρα απεργίας της ΑΔΕΔΥ, ως κλιμάκωση της δράσης μας το προηγούμενο διάστημα για τα ζητήματα της υγείας στο νομό, με 3ωρη στάση εργασίας 9πμ-12μμ και συγκέντρωση στο νοσοκομείο Αργοστολίου στις 10:30πμ», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

-Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, καλεί την Κυβέρνηση, να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής – Αγωγής και Εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια με μοναδική δομή το Νηπιαγωγείο για τις ηλικίες 4-6 ετών. Επίσης, ο Σύλλογος, καλεί την Τοπική Δημοτική Αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου η φοίτηση των προνηπίων να γίνει στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, Οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία αρχίζουν από 1η και ολοκληρώνονται την 20η Μαΐου. Στα δημόσια Νηπιαγωγεία της Ζακύνθου από φέτος φοιτούν υποχρεωτικά όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών.

-Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» (αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου), στις 5 Μαΐου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:30, με μοναδικό θέμα: «Παρατηρήσεις για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης [Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», με εισηγητή τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση.

-Καλούνται οι καταναλωτές νερού στην Τοπική Κοινότητα Νικιάνας, από το Τμήμα Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμου Λευκάδας, στις θέσεις που κατασκευάστηκε το νέο δίκτυο υδροδότησης να συνδέσουν τις παροχές τους με το νέο δίκτυο μέχρι την Παρασκευή 18 Μαΐου. Οι θέσεις του νέου δικτύου είναι στην περιοχή του ξενοδοχείου «Αλέξανδρος» και στην περιοχή «Ναούμ» από την ταβέρνα «Μηνάς» μέχρι το ξενοδοχείο «Αλίκη». Επίσης, γίνεται γνωστό, ότι μετά την 18η Μαΐου θα διακοπεί η υδροδότηση από το παλαιό δίκτυο. Για πληροφορίες επί του θέματος οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2645360578 και 2645360520

-Ο Δήμος Λευκάδας προτίθεται να προβεί στην απευθείας ανάθεση εργασίας «περισυλλογή και σταυλισμό ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων» των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων. Κριτήριο κατακύρωσης ορίζεται η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) και εφόσον πληρούνται οι όροι και οι τεχνικές προδιαγραφές που περιγράφονται στην αριθμ.1/2018 μελέτη του Δήμου. Πριν την κατάθεση των προσφορών, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στο γραφείο του Αυτοτελούς τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Λευκάδας, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες για να παραλάβουν αντίγραφα της σχετικής μελέτης. Πληροφορίες: κ.Δρακάτου Μαρία ,τηλ. 2645360582.

-Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (02-05-2018), στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), 46χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής και καταδικαστική απόφαση που εκκρεμούσε. Ειδικότερα, ο 46χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη επ αυτοφώρω κατά την προσπάθειά του να παραβιάσει σταθμευμένο όχημα, στην πόλη της Ζακύνθου. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο μεταλλικό αντικείμενο μήκους 80 εκατοστών περίπου. Επίσης από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 46χρονου, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ο 46χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

-Συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου και της Κέρκυρας 6 αλλοδαποί υπήκοοι ηλικίας από 26 έως 39 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις. Ειδικότερα, κατά την διάρκεια αστυνομικού- διαβατηριακού ελέγχου εντοπίστηκαν: Την Τετάρτη (02-05-2018), το πρωί, στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, 5 υπήκοοι Ιράν ηλικίας από 26 έως 34 ετών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση με προορισμό το Άμστερνταμ. Την Τρίτη (01-05-2018), το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας σε μια αντίστοιχη περίπτωση, ένας 39χρονος υπήκοος Κίνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, όταν επιχείρησε να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση με προορισμό την Ρώμη.

-Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο της Πρωτομαγιάς (από Παρασκευή 27-04-2018 έως και Τρίτη 01-05-2018) για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση επικίνδυνων παραβάσεων σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα. Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν: Συγκροτήθηκαν: 42 συνεργεία ελέγχων-Ελέγχθηκαν: 1.970 οχήματα-Βεβαιώθηκαν: 497 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σφακιωτών Δήμου Λευκάδας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου διοργανώνει εκδηλώσεις κατά το μήνα Μάιο, με σκοπό την προώθηση της ανάγνωσης και τη δημιουργία νέων φίλων του βιβλίου. Οι δράσεις περιλαμβάνουν αφήγηση παραμυθιού, ζωγραφική και κατασκευές από τους μαθητές των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Σφακιωτών και του Νηπιαγωγείου και θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων αρχίζει σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου,, ώρα 11:45-12:45: Α’ τάξη δημοτικού.

-«Ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος που με το έργο του τίμησε τον Πολιτισμό του Νησιού μας έφυγε από κοντά μας», αναφέρει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ). «Η Διονυσία Πουλάκη –Κατεβάτη μέσα από τις πολυποίκιλες δραστηριότητες της ως Διευθύντρια του Ορφανοτροφείου ‘’ο Σωτήρ’’, ως ιδρυτικό μέλος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας , ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Απανταχού Πυλαρέων ως συγγραφέας, αφήνει πίσω της σπουδαία κοινωνική και ιστορική παρακαταθήκη. Θα σας θυμόμαστε πάντα χαμογελαστή και με την ευχή και την σιγουριά ότι η πορεία σας θα είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για πολλούς από εμάς», επισημαίνει η ΚΕΔΗΚΕ.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, high speed, σταση εργασιας, speed, joy, cruises, κερκυρα, μαΐου, hotel, vancouver, καπη, σταυροι, συμμετοχή, απεργια, ΑΔΕΔΥ, θεατρο, προσφορες, τηλ, ημεδαπός, συλληψεις, αθηνα, ert, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, απεργια οσε, απεργιες σημερα, απεργια 7 απριλιου, τιμης παρισης, απεργια 11 μαιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, κοινωνικος τουρισμος, απεργια αδεδυ, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, ημεδαπός, αφροδιτη, ζωγραφικη, θεμα, ιθακη, ιονια, ιονιο, ιραν, κεφαλονια, λευκαδα, νησι, νησια, πλαισιο, προγραμμα, πτησεις, ρωμη, ωρα, αεροδρομιο, αμστερνταμ, ανθρωπος, αφηγηση, βανκουβερ, γινει, γινεται, γραφεια, δευτερα, διαστημα, δημος, δημοσιο, δομη, δρομολογια, δικτυο, εγινε, εγγραφα, εγγραφες, ευρω, υπαρχει, εβδομαδα, ερευνα, εσωτερικων, ετων, εφυγε, εφημεριδα, ζακυνθο, ζωων, υφυπουργος, ιδρυμα, ιονια νησια, καπη, κατασκευες, κυβερνηση, μαΐου, μαρια, νηπιαγωγειο, ξενοδοχειο, παντα, ονομα, οχηματα, οχημα, παιδια, πανεπιστημιο ιωαννινων, παξους, παρουσιαση, πεμπτη, πλοιο, πρωι, πτηση, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σχεδιο, ταβερνα, τιμη, τηλ, τμημα, τρια, τριτη, υπηκοος, φορα, ωρες, cruises, hotel, joy, μελετη, νοσοκομειο, πληροφοριες, speed, σπυρος, ταξιδι, θεσεις, υγειας, vancouver, βουνο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα