ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

11:05 16/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 16-4-2018

-Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου (ΓΝΖ), μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
«Στις 13/4/2018 κάναμε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με θέμα την αιφνίδια (Παρασκευή πρωί) απόφαση της Διοίκησης να μετακινήσει εν αιθρία και να καθαιρέσει Προϊσταμένους με παράνομο τρόπο. Πρόκειται κυρίως για ενορχηστρωμένη δίωξη της Προϊσταμένης του Χειρουργείου, στην οποία είχαν από καιρό ασκηθεί πιέσεις, απειλές για δίωξη

και υποδείξεις για συμμόρφωση με αιτιολόγηση τις έγγραφες αναφορές της για προβλήματα, ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα χειρουργεία, μαζί με προτάσεις για την αντιμετώπιση τους, ακριβώς δηλαδή γιατί δεν έκανε τίποτα λιγότερο από το καθήκον της με προσήλωση στο αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δουλειά της στο νευραλγικής σημασίας πόστο στο οποίο υπηρετούσε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Την άμεση ανάκληση των συγκεκριμένων αποφάσεων και την δημόσια συγνώμη των υπευθύνων για την αναίτια περιπέτεια στην οποία υπέβαλαν τους Προϊσταμένους σημαντικότατων τμημάτων με τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Προχωρούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις που αφορούν:
Συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 16/4/18.
Νέα γενική συνέλευση την Δευτέρα στις 9.30 πμ με συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο.
Επαναλαμβανόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας από 9.00 έως 13.00 μμ για όλη την εβδομάδα.
Συμβολικός αποκλεισμός κόμβου «Παστρα».
Οργάνωση συνάντησης και συντονισμός δράσεων με δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα την Τρίτη 17/4/18.
Αποχή των νοσηλευτών – νοσηλευτριών από το συνέδριο της ΕΝΕ που θα γίνει στη Ζάκυνθο τον Μάιο , σε συνδυασμό με παράσταση διαμαρτυρίας με συγκέντρωση και πανό».

-Συλλαλητήριο καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΗΠΑ, Μ.Βρετανίας και Γαλλίας στην Συρία, πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, έξω από τα γραφεία του, την Τρίτη 17 Απριλίου στις 19:30. Στο συλλαλητήριο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν, τα τοπικά σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων και χρηματοπιστωτικού, όπως και ο τοπικός σύνδεσμος οικοδόμων

-Συλλαλητήριο, για την επέμβαση στην Συρία, του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Ιθάκης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Απριλίου στις19:30 έξω από τα γραφεία του, στο οποίο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν το τοπικό σωματείο επισιτισμού-τουρισμού και η ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ) ομόφωνα καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της τιμωρίας του στρατιώτη που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. «Το αναφαίρετο δικαίωμα του να εκφράσει την αντίθεσή του ,να μιλήσει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον πραγματικό ρόλο των γερακιών του πολέμου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενόχλησε και πρέπει να τιμωρηθεί. Στην ίδια ομιλία που μίλησε από καρδιάς και παλικαρίσια για το καθήκον των εργατών και των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που υπηρετούν τη θητεία τους, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας μας», επισημαίνει το ΕΚΖ.

-Συνεδριάζει με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη, με τηλεδιάσκεψη στις αίθουσες συνεδριάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 10:00, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων (ΠΣΙΝ).

-Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ζακύνθου, προσκαλεί στην 1η διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Αειφορία και Εναλλακτικός Τουρισμός», η οποία θα διεξαχθεί στο νησί, την Δευτέρα 23 Απριλίου και θα αρχίσει στις 11πμ στο Πνευματικό κέντρο, «ενώ φιλοδοξεί να είναι η αρχή μιας σειράς δραστηριοτήτων για την προώθηση των εναλλακτικού τουρισμού, μέσω της ενσωμάτωσης και πιστοποίησης των επιχειρήσεων σε δράσεις που στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η πρόσκληση είναι ανοικτή και αφορά όλους τους επαγγελματίες στο τουρισμό». Για περισσότερες πληροφορίες στην αρμόδια υπάλληλο του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου κ. Αθηνά Κάρδαρη, στο τηλ.: 26953-61315.

-Ο Δήμος Λευκάδας, ενημερώνει ότι και φέτος για 7η φορά ο Δήμος θα συμμετέχει στο «Let’s do it» Πανελλήνια Ημέρα Καθαρισμού Κυριακή 29 Απριλίου 2018. Ο Δήμος Λευκάδας καλεί όλους τους δημότες, εθελοντές, εθελοντικές οργανώσεις, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και όλους όσους επιθυμούν, «και όλοι μαζί να καταφέρουμε να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο καθαρίζοντας τον Δήμο μας, τις Δημοτικές Ενότητες (Καρυάς, Ελλομένου, Σφακιωτών, Απολλωνίων, Καλάμου και Καστού) τις γειτονιές, τα πάρκα, τα δάση, τις παραλίες δίνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Θα χωριστούμε σε ομάδες, θα μοιραστούμε σε περιοχές που ήδη έχουν επιλεχθεί. Υλικά καθαρισμού θα δοθούν από τον Δήμο Λευκάδας».

-Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ», προσκαλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 έως 21.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο). Σε περίπτωση μη απαρτίας μελών, η επαναληπτική ΓΣ ορίζεται για τις 25 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο.

-Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι υπογράφηκε η τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος υποβολής της 2ης πρόσκλησης του προγράμματος Νέων Αγροτών (Μέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020).Η 2η πρόσκληση εφαρμόζεται στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην οποία μετά την 1η Πρόσκληση προέκυψε υπόλοιπο δημόσιας δαπάνης. Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των Αιτήσεων Χρηματοδότησης της 2ης πρόσκλησης τροποποιείται ως εξής: Ως περίοδος για την απόκτηση κωδικού χρήστη για καταχώρηση αίτησης χρηματοδότησης ορίζεται η περίοδος από 15/3/2018 έως και 16/4/2018. Ως περίοδος σύνταξης και οριστικοποίησης των εμπρόθεσμων αιτήσεων στήριξης ορίζεται η περίοδος από 15/3/2018 έως και 3/5/2018.
Διευκρινήσεις σχετικά με τους όρους, προϋποθέσεις και υποχρεώσεις που διέπουν το Μέτρο, παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο Θιακο Κεφαλλονίτη Παραγωγό στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποστήριξης Αγρότη και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά (8:00-16:00) στα ιδιόκτητα γραφεία του Ε.Α.Σ. στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

-Από τις πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα 16 Απριλίου μέχρι την Πέμπτη 19 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί έργο επισκευής και αναβάθμισης των αντλιοστασίων ύδρευσης στη θέση “Καρφάκη” Λευκάδας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα διακοπεί η υδροδότηση από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης προς τους οικισμούς: Σπανοχωρίου, Λαζαράτων, Πινακοχωρίου, Καβάλου, Ασπρογερακάτων, Δρυμώνα, Εξάνθειας, Καλαμιτσίου, Χορτάτων, Κομηλιού, Δραγάνου και Αθανίου. Η Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση με το τμήμα Ύδρευσης – Αποχέτευσης, τους προέδρους των ανωτέρω Τοπικών Κοινοτήτων και με τη συνεργασία των υδραυλικών του Δήμου καθώς και εξωτερικών συνεργατών, μεριμνά, με χρήση των κατά τόπους υπαρχόντων υδάτινων πόρων, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η έλλειψη νερού στους κατοίκους. Καλούνται οι δημότες των περιοχών αυτών, να προσπαθήσουν στην ορθολογική χρήση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, εξοικονομώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες νερού για οικιακή χρήση.

-Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 16 Απριλίου και ώρα 17:00 στο Διοικητήριο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) με μοναδικό θέμα την έγκριση της έκθεσης και κατάρτισης απολογισμού, ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2016 Δήμου Λευκάδας. Επίσης, τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί σήμερα στον ίδιο χώρο και ώρα 18:00, με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

-Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, εντόπισαν (11-04-201), στην περιοχή της Μπόχαλης, σε δασώδη περιοχή, συσκευασίες που περιείχαν (1.014) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

-Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου (13-4-2018) 2 ημεδαποί ηλικίας 53 και 50ετων και ένας 38χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, διότι ασκούσαν παράνομα υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, στερούμενοι αδειών από την αρμόδια Αρχή.

-Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας (13-4-2018) για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

-Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκάδας (14-4-2018) 34χρονος ημεδαπός διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος, «Καφετέρια-Μπαρ» για ηχορύπανση.

-Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λευκάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Ελλομένου (13-4-2018) 4 ημεδαποί 16, 21, 33 και 53 ετών, σε διαφορετικές περιπτώσεις, διότι στερούνταν αδειών ικανότητας οδηγήσεως.

-Ο Πολιτιστικός σύλλογος «Μανώλιες» με το χορευτικό του «Ατζάρντο» στην προσπάθειά τους να συμβάλουν στη διατήρηση και τη διάδοση της αυθεντικής λαϊκής παράδοσης, διοργανώνουν το 2ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών αφιερωμένο στην Κεφαλονιά και Λευκάδα, με εισηγητή τον χοροδιδάσκαλο Κώστα Τουλάτο. Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους παραδοσιακών χορών, χορευτές, μουσικούς και φίλους των παραδοσιακών χορών και της παραδοσιακής μουσικής γενικότερα. Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα της οργανωτικής επιτροπής: Αθηνά Δεπόντη – Σέλληνα 6932521962 – Σάντρα Μαρούδα 6984209348 – Μαύρα Κωστάκη 6971-914711.

-Τον κορυφαίο αθλητή και Βαλκανιονίκη Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη βράβευσε πριν λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος (Κ.Γ.Σ) για τη βράβευση των αθλητών και αθλητριών του Τμήματος Στίβου, οι οποίοι διακρίθηκαν κατά το έτος 2017 για τις εξαιρετικές αθλητικές τους επιδόσεις.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, σταση εργασιας, εναλλακτικός τουρισμός, νέα, ενε, ηπα, γαλλια, ΑΔΕΔΥ, αθηνα, νατο, αειφορία, επιμηκυνση, τηλ, σχολεια, ημεδαπός, ert, δημοτικες εκλογες 2010, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, μετρο, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, συλληψεις, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, εκλογες 2010 δημοτικες, ημεδαπός, δουλεια, ενε, ημερησια, ηπα, ηχορυπανση, θεμα, θητεια, κεφαλονια, λευκαδα, νησι, περιοδος, πλαισιο, ωρα, αφιερωμενο, γινει, γραφεια, δευτεροβαθμια, δευτερα, δημος, δηλωσεις, εγγραφες, αιθουσα, ελλειψη, ελπιδα, εβδομαδα, ενεργεια, ετων, ετος, ζακυνθο, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, ομιλια, λειτουργια, μεριμνα, νατο, πεμπτη, περιβαλλον, περιφερειακο, προβληματα, ρολο, σαββατο, συγνωμη, συγκεντρωση, συρια, σωματειο, τηλ, τμημα, τριτη, υπηκοος, φορα, ωρες, αιθρια, δικαιωμα, κυριακη, νοσοκομειο, ομαδες, οργανα, πληροφοριες, θεματα, υλικα
Τυχαία Θέματα