ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 18 Οκτωβρίου 2018

12:55 18/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Αυτοδιοίκηση
Χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ για την λειψυδρία στο Δήμο Κομοτηνής 250.000 ευρώ

Το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 1.150.000,00 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.Μεταξύ των Δήμων που χρηματοδοτούνται για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας είναι

και Δήμος Κομοτηνής με 250.000 ευρώ.Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Κάλεσμα της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Ανοιχτό κάλεσμα σε εργαζόμενους και σωματεία για συμμετοχή στη σύσκεψη που θα γίνει σήμερα το απόγευμα (19.00) στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης απευθύνει η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:
Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη δέχεται την επίθεση της κυβέρνησης, με την ενεργοποίηση του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και τις «αντοχές» της οικονομίας τους και καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σήμερα είναι αναγκαία η οργάνωση αποφασιστικής και μαχητικής απάντησης σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν να υποταχθούμε στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας και να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που θα μας πετάει η ανάπτυξή τους.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται, είναι επιβεβλημένη η άμεση απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος με οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης.

Οικονομία
Μειωμένη η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στη Ροδόπη

Από 1,14 ευρώ μέχρι 1,20 ευρώ έχει διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη Ροδόπη σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου πρατηριούχων της περιοχής Γρηγόρη Κακαρέλη.
Φέτος πρόσθεσε ο κ Κακαρέλης η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι ακριβότερη, καθώς πέρυσι πωλούνταν προς 93 λεπτά το λίτρο.
Ωστόσο φέτος είναι μειωμένη και η ζήτηση καθώς οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε άλλα είδη θέρμανσης όπως πχ τα πέλετ τα οποία πωλούνται από 260 εώς 330 ευρώ τον τόνο και τα ξύλα τα οποία πωλούνται 130 και 135 ευρώ τον τόνο.

Υγεία
Ανοιχτό για όλους το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Ξάνθης στις 23/10

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης κάνει γνωστό πως στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παρηγορητικής Φροντίδας η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α., οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορητικής Φροντίδας, στις 23 Οκτωβρίου, κατά την οποία τα ιατρεία πόνου στα νοσοκομεία της χώρας θα συντονίσουν τη λειτουργία τους για να δεχτούν τους ασθενείς, που υποφέρουν από πόνο και όσους έχουν ανάγκη παρηγορητικής φροντίδας.
Το Ιατρείο Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης συμμετέχοντας στον εορτασμό, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8:30 π.μ. έως τις 18:00.

Πολιτισμός-Αρχαιολογία
Διεθνές Συνέδριο στο ΔΠΘ :Όψεις των βαλκανικών πόλεων από το 1990 μέχρι σήμερα

To Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας διοργανωνουν το Διεθνές Συνέδριο: Όψεις των βαλκανικών πόλεων από το 1990 μέχρι σήμερα: χώρος και άνθρωποι, πολιτισμός και τουρισμός, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, 19εως 21 Οκτωβρίου, 2018

3ο Διεθνές Συμπόσιο «Η Θράκη στη Ρωμαϊκή περίοδο και την Ύστερη Αρχαιότητα»

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων της Θράκης (Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και το Μουσείο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης διοργανώνουν στην Κομοτηνή από σήμερα εως τις 21 Οκτωβρίου, το 3ο Διεθνές Συμπόσιο, «Η Θράκη στη Ρωμαϊκή περίοδο και την Ύστερη Αρχαιότητα».
Οι εργασίες του Συμποσίου διεξάγοναι στο κτίριο του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή.
Το θέμα του φετινού Συμποσίου εστιάζει στους χερσαίους, ποτάμιους και θαλασσινούς δρόμους ως μέσο επικοινωνίας και κινητικότητας αγαθών, προϊόντων, ανθρώπων και ιδεών.
Λαμβάνουν μέρος επιστήμονες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Την 21η Οκτωβρίου θα γίνει επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους Μαξιμιανούπολης και Μαρώνειας.

ΔΠΘ
3η Ερευνητική Διημερίδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ.

Ολοκληρώνεται σήμερα η 3η Ερευνητική Διημερίδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Οι εργασίες της Διημερίδας πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομικής Σχολής στο νέο κτίριο.
Σκοπός της Διημερίδας είναι η παρουσίαση των εργασιών των μελών ΔΕΠ, των υποψηφίων διδακτόρων και των συνεργαζόμενων ερευνητών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, για την ανταλλαγή απόψεων και την ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών.
Η Διημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Εκπαίδευση
Έκτακτη γενική συνέλευση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχωρά σήμερα το απόγευμα (19.00) στο 3ο δημοτικό σχολείο ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, «σύμφωνα με την απόφαση της Δ.Ο.Ε. με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου».

Εξετάσεις στην Ξάνθη για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά

Εξετάσεις στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθούν για τη συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece για μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου .
Έως τις 18 Οκτωβρίου 2018 θα διαρκέσουν οι εγγραφές για τις εξετάσεις που διοργανώνει στην Ξάνθη το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented YouthGreece του Κολλεγίου Ανατόλια. Τα προγράμματα του Κέντρου απευθύνονται σε μαθητές από Β’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και περιλαμβάνουνδιαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων.

Σίτιση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις στρατιωτικές λέσχες

Σε συνεργασία των υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εθνικής Άμυνας, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μπορούν να σιτίζονται στις στρατιωτικές λέσχες.
Στην Ξάνθη μπορούν να εξυπηρετηθούν εκατό άτομα καθημερινά (13.00-15.30 και 19.00-21.30).
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση δελτίου εισόδου του δικαιούχου αναπληρωτή εκπαιδευτικού στη λέσχη, είναι το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, σχετική ατομική βεβαίωση και δύο φωτογραφίες.
Συνολικά υπάρχει πρόβλεψη για τη δυνατότητα σίτισης 1.641 αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε 32 λέσχες του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού, που βρίσκονται σε έντεκα περιφέρειες της χώρας.

Σύλλογοι
12 κιβώτια με βιβλία Κυπρίων συγγραφέων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης, παρέδωσε στην Δημοτική βιβλιοθήκη της Ξάνθης 12 κιβώτια με βιβλία Κυπρίων συγγραφέων, από τη βιβλιοθήκη του και από δωρεές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Βόρεια Ελλάδα.
Στόχος του Συλλόγου Κυπρίων είναι να γίνει ακόμα πιο πλούσια η Κυπριακή γωνιά, ώστε να ενισχυθεί λειτουργικά η σύσφιξη των σχέσεων των δύο ακριτικών περιοχών.

Πολιτισμός
Το «Τυχερό»του Κώστα Καβανόζη στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης

Τον Κώστα Καβανόζη και το βιβλίο του «Τυχερό» παρουσιάζουν αύριο το απόγευμα (19.00) στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις Πατάκη.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος της Ε.Ρ.Τ. Σαμή Καραμπουγιούκογλου.

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ιδρύματος Τέχνης και Παράδοσης

To προσεχές Σαββάτο , στις 20:00, στο Αμφιθέατρο Στέγης και Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων λειτουργίας του Ιδρύματος, πραγματοποιεί μουσική εκδήλωση τιμώντας την πολυεπίπεδη προσφορά της ΣούλαςΤσιγκουνάκη στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ξάνθης.
H εκδήλωση έχει τον τίτλο «AmigosParaSiempre» (φίλοι για πάντα) και πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα στο Ισπανόφωνο ποιοτικό – κλασικό τραγούδι.Η εκδήλωση πραγματοποιείται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Τράπεζας της Αγάπης, της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Εκδηλώσεις Φεστιβάλ Μάνου Χατζιδάκι

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Μάνου Χατζηδάκι.
Την ερχόμενη Τετάρτη στις [20.00] ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ -, Μουσική και μαθηματικά: 2 παγκόσμιες γλώσσες και η πολυσημία τους. Με τη Σουζάνα Βουγιουκλή.
Σήμερα και αύριο λαβαίνει χώρα η εκδήλωση «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο», το 2ο Πανξανθιώτικο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά με Παράλληλες Δράσεις, στο Αθλητικό Κέντρο του Α.Ο. ΠΑΕ Ξάνθης και στον αύλειο χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Le Chalet σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης.

Εκδηλώσεις της ΦΕΞ στο Μουσείο

Στο πλαίσιο της δράσης κάτι παίζει τις Πέμπτες στο Μουσείο της ΦΕΞ, στις 9 το βράδυ στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο.

Η παράσταση Improv από τους ΔΜΝΚΝ στο Νόστος

Οι ΔεΜαΝαιΚαιΝαι μετά από 5 παραστάσεις στην Ξάνθη την περσινή χρονιά, και γεμάτοι από τα καλοκαιρινά τους ταξίδια στα διεθνή φεστιβάλ αυτοσχεδιασμού Αθήνας και Σόφιας επιστρέφουν σε μια παράσταση κωμικού αυτοσχεδιασμού σήμερα το βραδύ στις 21:30 στο Νόστος. Μια παράσταση χωρίς σενάριο και κείμενα όπου όλα δημιουργούνται κάθε φορά από το μηδέν με τις προτάσεις του κοινού. Ένα ξεκαρδιστικό δίωρο γεμάτο παιχνίδια.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 17χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Τροχαίο στην Λευκόπετρα Ξάνθης

Στη Λευκόπετρα Ξάνθης, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός. Από το τροχαίο τραυματίσθηκαν και οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου λίγες ώρες αργότερα ο 21χρονος υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

Δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή κατά περίπτωση, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 24, 23 και 22 ετών.
Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή κατά περίπτωση, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 34 και 15 ετών.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό τους, διέρρηξαν επιχείρηση, αφαιρώντας από τον αύλειο χώρο της διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, καθώς επίσης ο 34χρονος εισήλθε σε κατάστημα και αφαίρεσε από το εσωτερικό του έναν φορητό Η/Υ και μία τσάντα που περιείχε διάφορα έγγραφα και κλειδιά.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, πετρελαιο θερμανσης, λειψυδρία, συμμετοχή, παμε, πετρελαιο, δπθ, κομοτηνη, ελλαδα, δεπ, ξανθη, κυπρος, online, βεβαίωση, βιβλιοπωλείο, προσφορες, τραπεζες, ελμε, αθηνα, ημεδαπός, ert, εθνικη τραπεζα, βιβλια, υπουργειο εσωτερικων, υπες, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, συλληψεις, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, κοινωνικος τουρισμος, τραπεζα κυπρου, αστυνομικο τμημα, δικαιολογητικα, ημεδαπός, αναπληρωτες, αυτοκινητο, βουλγαρια, γερμανια, γωνια, δπθ, εθνικη, θεμα, θρακη, κυπρου, μουσικη, παιχνιδια, πλαισιο, ρουμανια, υπουργειο πολιτισμου, φωτογραφιες, αυστρια, ανταλλακτικα αυτοκινητων, βεβαίωση, βιβλιο, βορεια, βραδυ, γινει, δεπ, δυνατοτητα, δημος, δρωμενα, διωρο, εγγραφα, εγγραφες, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, ελβετια, ελμε, εργα, εξετασεις, εσωτερικων, ετων, εικοσι, ηνωμενες πολιτειες, ιστορικο, εκδοσεις, κλοπη, κτιριο, λειτουργια, λεσχη, λιτρο, λειψυδρία, μαθηματικα, μηδεν, νοσοκομεια, νοστος, ξυλα, παμε, παρουσιαση, προγραμματα, σαββατο, σερβια, σεναριο, συμμετοχή, συσφιξη, σχολειο, ταξιδια, τιμη, τμημα, τουρκια, τουρισμος, τριτη, φεστιβαλ, φορα, ωρες, αγνωστο, ειδη, ενωση, εθνικο, γλωσσες, χωρα, υπουργειο, κειμενα, νοσοκομειο, οψεις, θεματα
Τυχαία Θέματα