Ερώτηση Κ. Βελόπουλου για την μετεγκατάσταση προσφύγων από τον Δ. Τεμπών

11:46 5/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για τις αντιδράσεις κατοίκων του Δήμου Τεμπών με αφορμή την αιφνίδια εγκατάσταση οικογενειών προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία των Αμπελακίων και του Καστρί-Λουτρό κατέθεσε ο πρόεδρος και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Βελόπουλος, «όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι του Δήμου Τεμπών και σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων του άνω Δήμου για την

αιφνίδια εγκατάσταση, πάνω από 80 Αφγανών λαθρομεταναστών, στων Αμπελακίων και του Καστρί –Λουτρού, επικαλούμενοι οικονομικές συνέπειες, που μπορεί να προκύψουν από ενδεχόμενη μόνιμη εγκατάστασή τους στην περιοχή.
Τις οργισμένες αντιδράσεις των ως άνω κατοίκων της περιοχής, στηρίζει, μετά από σχετική της απόφαση, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών, σύμφωνα με την οποία, τέθηκε θέμα παραίτησης σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, στην περίπτωση που δεν τηρηθεί η δέσμευση του Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι οι ως άνω λαθρομετανάστες θα αποχωρήσουν από την περιοχή τους σε διάστημα 48 ημερών».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

«1. Προτίθεσθε να διαβεβαιώσετε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου των Τεμπών και τους κατοίκους του εν λόγω Δήμου ότι, οι Αφγανοί λαθρομετανάστες που εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχεία των Αμπελακίων και του Καστρί –Λουτρού, θα αποχωρήσουν 48 ημέρες μετά την άφιξη τους από τα όρια του Δήμου τους;
2. Που προτίθεσθε να εγκαταστήσετε, μετά την ανωτέρω απομάκρυνση, τους ως άνω Αφγανούς λαθρομετανάστες;»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα