Ερώτηση Φωτεινής Αραμπατζή για τον αποκλεισμό της φυτικής παραγωγής και των νέων καλλιεργειών

22:10 13/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα υπονόμευση των Βιολογικών Καλλιεργειών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αυτή αποτυπώνεται και στη πρόσφατη Προκήρυξη του σχετικού Μέτρου 11 του ΠΑΑ 2014 -2020, στηλιτεύει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή και 24 συνάδελφοί της από τη ΝΔ.

Με Ερώτηση προς τον αρμόδιο

Υπουργό, η Σερραία Βουλευτής υπογραμμίζει την μεγάλη απογοήτευση χιλιάδων βιοκαλλιεργητών από τον αποκλεισμό της φυτικής παραγωγής και των νέων καλλιεργειών στην εκδοθείσα Προκήρυξη της 20ης Φεβρουαρίου 2018 αλλά και τις μεγάλες ανισότητες ενίσχυσης στους Κτηνοτρόφους διαφορετικών περιφερειών και διαφορετικών εκμεταλλεύσεων. Η κυρία Αραμπατζή και οι συνυπογράφοντες συνάδελφοί της ζητούν ως εκ τούτου από τον αρμόδιο Υπουργό ν’ απαντήσει:

Γιατί δεν ενέταξαν στη νέα Προκήρυξη τη φυτική παραγωγή και ιδιαίτερα τις νέες καλλιέργειες

Αν, πότε, με βάση ποια Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης και με ποιο ποσό θα προκηρυχθεί και η φυτική παραγωγή

Με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή των ποσών ανά Περιφέρεια στη Βιολογική Κτηνοτροφία και αν αυτή είναι σύμφωνη με τον Κοινοτικό Κανονισμό

Πότε επιτέλους θα εκδώσει το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης τα οριστικά σχέδια βόσκησης

Γιατί έχουν καταργηθεί στη νέα Προκήρυξη οι επιτόπιοι έλεγχοι του 5% των εκμεταλλεύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που ίσχυαν στην προηγούμενη

Αν τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων της προκήρυξης είναι ελέγξιμα και βάσει ποιων στοιχείων θα γίνει ο έλεγχος

The post Ερώτηση Φωτεινής Αραμπατζή για τον αποκλεισμό της φυτικής παραγωγής και των νέων καλλιεργειών appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερώτηση Φωτεινής Αραμπατζή,erotisi foteinis arabatzi