Εργάζονται και επανεντάσσονται μέσω του νέου ΚΟΙΣΠΕ Λάρισας

11:35 9/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως άλλοι Μυρμιδόνες, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα «μεταμορφώνονται» σε γενναίους πολεμιστές της ζωής. Ψυχικά ασθενείς στο παρελθόν ή το παρόν, άτομα με κατάθλιψη, πρώην εξαρτημένοι απο ναρκωτικά ή αλκοόλ είναι οι πρώτοι 17 σύγχρονοι Μυρμιδόνες στη Λάρισα που μέσα από τον νεοσύστατο κοινωνικό συνεταιρισμό βρήκαν δουλειά και κυρίως αισθάνθηκαν μέλη της κοινωνίας μας.

Ο ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικός Συν/μος Περιορισμένης Ευθύνης) Λάρισας ιδρύθηκε πριν απο 3 μήνες, πρωτοβουλία των διοικήσεων των δύο νοσοκομείων

της πόλης, γενικό και πανεπιστημιακό, που παρέχουν υπηρεσίες ψυχιατρικές.
Στον συνεταιρισμό συμμετέχουν επαγγελματίες υγείας, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γιατροί κλπ, είτε αφιλοκερδώς είτε ως αποσπάσμενοι απο υπηρεσίες του Δημοσίου.
Η φιλοσοφία είναι άνθρωποι στιγματισμένοι και κοινωνικά και εργασιακά αποκλεισμένοι να βρίσκουν δουλειά που θα τους κάνει να αισθάνονται χρήσιμοι, ισότιμοι, θα τονώσει το ηθικό τους, θα τους αποφέρει μια οικονομική απολαβή και κυρίως θα τους επανεντάξει στην κοινωνία.
Το εγχείρημα είναι νέο, όμως ήδη πηγαίνει πολύ καλά.
Δέκα απο τους «Μυρμιδόνες» εργάστηκαν στο Πάρκο των Ευχών με μεγάλη επιτυχία και ήδη έχουν συγκροτηθεί και τα πρώτα συνεργεία καθαρισμού που θα δουλέψουν σε διάφορες υπηρεσίες.
Ο Δημήτρης Λιόλιος, διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, είναι ο πρόεδρος του πρώτου ΚΟΙΣΠΕ στη Λάρισα: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι ο ΚΟΙΣΠΕ θα αναπτυχθεί πολύ και θα προσφέρει σημαντικά στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Έχουμε τη στήριξη και τη συμμετοχή των δήμων Λαρισαίων και Αγιάς και τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το νέο νόμο για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία με τρόπο τέτοιο που και θέσεις εργασίας να δημιουργήσουμε και ποιότητα ζωής να προσφέρουμε στα άτομα που έχουν περιθωριοποιηθεί»
Όσο ο ΚΟΙΣΠΕ θα αναπτύσεται τόσο θα διευρύνονται τα αντικείμενα με τα οποία οι ευπαθείς ομάδες μπορούν να ασχοληθούν. Ο τομέας της Ανακύκλωσης, η διαμόρφωση κήπων και η αγροτική και μελισσοκομική δραστηριότητα είναι μερικά παραδείγματα.
Τον ΚΟΙΣΠΕ Μυρμιδόνες Λάρισας βρίσκετε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 119 στη συνοικία Νεαπόλη και διαδικτυακά στο koispelarissas.gr αλλά και στο facebook,
Keywords
Τυχαία Θέματα