Έρχεται στην Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Υγείας για τα εγκαίνια της ΤΟΜΥ

11:41 6/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τοπική μονάδα υγείας(ΤΟΜΥ) η οποία λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη (στον χώρο του Β΄ΚΑΠΗ)αναμένεται να εγκαινιάσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός υγείας.
Το πρωί βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης Στρατής Πλωμαρίτης ο οποίος είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις ,ενώ συναντήθηκε και με το

ιατρικό προσωπικό το οποίο θα πλαισιώσει την Τοπική μονάδα Υγείας .

«Στόχος των δομών αυτών είναι κυρίως η πρόληψη, κάναμε τον οικογενειακό γιατρό. Ο κάθε γιατρός θα έχει μια λίστα ασθενών τους οποίους θα παρακολουθεί. Είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με το σύστημα υγείας,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Πλωμαρίτης και τόνισε: «είναι κάτι καινούργιο, είναι μια παρέμβαση πολύ σημαντική στο χώρο της υγείας και πιστεύουμε ότι θα την αγκαλιάσει ο κόσμος.»

Σύμφωνα με τον κ .Πλωμαρίτη θα υπάρχουν και εξωστρεφής δράσεις. «Οι γιατροί θα βγούν στην κοινωνία, θα βρουν συλλόγους, θα επισκεφτούν ΚΑΠΗ, σχολεία, θα μιλήσουν με τους πολίτες για την πρόληψη,» είπε.

Στην Αλεξανδρούπολη, ο προγραμματισμός είναι να στηθούν άλλες δυο ΤΟΜΥ, όμως μέχρι στιγμής όπως υποστήριξε ο κ. Πλωμαρίτης δεν υπάρχει ενδιαφέρον από γιατρούς να εργαστούν. «Δυστυχώς στην πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν υπήρξε προσέλκυση ικανού αριθμού γιατρών γιαυτό άνοιξε η μια ΤΟΜΥ, θα επαναλάβουμε όμως την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ελπίζουμε να υπάρξει ενδιαφέρον από τους γιατρούς και να ανοίξουμε και τις άλλες δυο μονάδες υγείας »είπε.

Αναφερόμενος στην Τοπική Μονάδα Υγείας είπε : «Είναι μια πολύ καλή δομή με αναβαθμισμένες υποδομές, ενώ έχουν αγοραστεί όλα τα απαραίτητα, υπολογιστές, εκτυπωτές κ.λπ.»

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα