Ε.Π.Σ. Σερρών: Αντίο με ψηλά το κεφάλι από τη μικτή ομάδα νέων

03:18 15/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο γήπεδο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη σταμάτησε η φετινή πορεία της ομάδας Νέων της Ε.Π.Σ. Σερρών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών ομάδων.

Η Σερραϊκή ομάδα, που πέρυσι είχε κατακτήσει τον τίτλο, έχασε 2-0 από την αντίστοιχη της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου και αποκλείστηκε από την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Η Μικτή ομάδα Νέων της Ε.Π.Σ. Σερρών αποχαιρετά με… ψηλά το κεφάλι το πρωτάθλημα στο οποίο ήταν αήττητη εδώ και δύο χρόνια.

Η Μικτή ομάδα Νέων της ΕΠΣ
Σερρών στη σέντρα

Στο πρόσωπο των νεαρών ποδοσφαιριστών φαινόταν μετά το τέλος του αγώνα η απογοήτευση αφού η Σερραϊκή ομάδα ήθελε πάρα πολύ τη νίκη και την πρόκριση για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Άλλωστε η πορεία και φέτος έδειξε ότι το ταλέντο της ομάδας είναι τέτοιο που μπορούσε να τους οδηγήσει και πάλι στην κορυφή.

Όρκος νίκης από τους παίκτες της Ε.Π.Σ. Σερρών

Οι παίκτες του Γιάννη Κόκκινου προσπάθησαν, πάλεψαν αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν μια δυνατή καλογυμνασμένη ομάδα με παίκτες που διακρινόταν για τη σωματοδομή τους και που εκμεταλλεύτηκαν δύο στημένες φάσεις και με δύο κεφαλιές πέτυχαν δύο γκολ και πήραν τη νίκη.

Οι δύο Πρόεδροι των Ενώσεων Νίκος Τζώρζογλου (ΕΠΣ Ηρακλείου) και Αθανάσιος Χατζηπαντελής (ΕΠΣ Σερρών) πριν τη σέντρα του αγώνα

Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχαν την κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία, πίεζαν ψηλά, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη ευκαιρία. Οι Σερραίοι ισορρόπησαν μετά το 25λεπτο, απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα, έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 29ο με τον Παναγιώτη Σιψή, που έβαζε δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα όταν έπαιρνε την μπάλα (οι παίκτες του Ηρακλείου όμως έπεφταν όλοι πάνω του) κι ο τερματοφύλακας του Ηρακλείου Νίκος Ψιμόπουλος, που ανήκει στον Εργοτέλη, έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Οι δύο αρχηγοί Απόστολος Αποστολόπουλος και Γιάννης Μαμουλάκης δίνουν τα χέρια πριν την έναρξη του αγώνα

Κόντρα στη ροή του αγώνα στο 39ο, το Ηράκλειο σε μία αντεπίθεση άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Τίτου Κουτεντάκη (ΟΦΗ) μετά από σέντρα του Σαβουϊδάκη. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το ίδιο τέμπο, οι Σερραίοι ισορρόπησαν και πάλι, δημιούργησαν ευκαιρίες με τον Παναγιώτη Σιψή και τον Φίλιππο Νέο, αλλά στο 68ο ο Μάνος Σμπώκος (ΟΦΗ) έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση κόρνερ κι έκανε το 2-0. Η Μικτή της Ε.Π.Σ. Σερρών μετά και τις αλλαγές του Γιάννη Κόκκινου βγήκε μπροστά να πιέσει, ο Θανάσης Τζελέπης έχασε μια μοναδική ευκαιρία (απομάκρυναν την μπάλα πάνω από τη γραμμή οι αντίπαλοι αμυντικοί), οι Κρητικοί έχοντας και το ψυχολογικό πλεονέκτημα διαχειρίστηκαν καλά το υπέρ τους αποτέλεσμα και το τέλος του αγώνα τους βρήκε να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης και την άτυπη ρεβάνς της ήττας στον περσινό τελικό από τους Σερραίους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών Αθανάσιος Χατζηπαντελής και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου

Επώνυμοι του ποδοσφαίρου στην κερκίδα

Πολλοί ήταν οι… «ποδοσφαιράνθρωποι» που βρέθηκαν στη Μίκρα για να παρακολουθήσουν τα ταλέντα του Σερραϊκού ποδοσφαίρου. Προπονητές, σκάουτερ ομάδων, παράγοντες «τσέκαραν» τους Σερραίους παίκτες. Διακρίναμε τον Νίκο Κεχαγιά (Ξάνθη),τον Τόλη Αποστόλου (Ατρόμητος), τον Παύλο Δερμιτζάκη, τον Βασίλη Αντωνιάδη (πρώην προπονητής Πανσερραϊκού), Σερραίους προπονητές όπως ο Λεωνίδας Μεταλλίδης (έκανε το σχολιασμό στη ραδιοφωνική μετάδοση της ΕΡΤ Σερρών), ο Χρήστος Πεμπές, ο Γιάννης Φάκης, ο Τάσος Αποστολόπουλος και ο Λάκης Υφαντής. Στο γήπεδο και ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών Κώστας Βότσης, τα μέλη του ΔΣ Τάσος Χιντερίδης και Στέλιος Μετσιμενίδης, ο Σταύρος Καλοβελώνης που ήταν από την πρώτη μέρα δίπλα στην ομάδα και η «ψυχή» των γραφείων της Ένωσης Γιάννης Τσεγγελίδης.

Η ενδεκάδα της Μικτής ομάδας Νέων της Ε.Π.Σ. Σερρών

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ (Γιάννης Κόκκινος): Γκαϊδατζάκης, Τζελέπης, Γιαγτζόγλου, Μυλωνάς, Μακράκης(82ο Μάδι), Βαλαβανίδης(71ο Βεντούζης), Αλεξιάδης(53ο Κυριακίδης), Νέος, Χατζηπαυλίδης, Σιψής, Αποστολόπουλος.

Στον πάγκο: Αθανασάκης, Φακής, Θεοδωρόγλου, Γκουτίδης.

Η ενδεκάδα της Μικτής ομάδας Νέων της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου

ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Γιάννης Χατζησεβαστός): Ψιμόπουλος, Σμπώκος, Μανιουδάκης, Πακιουδάκης(56ο Στακάκης), Γκίκας, Κουτεντάκης(86ο Βοργιάς), Παπαδάκης, Σαβουϊδάκης, Μαμουλάκης, Ροδίτης(82ο Λίλο), Τσαμπουράκης(74ο Ζηδιανάκης). Στον πάγκο: Γκλεζάκος, Νεοκοσμίδης, Βασιλάκης.

Αθανάσιος Χατζηπαντελής, Νίκος Τζώρζογλου, Στέλιος Μετσιμενίδης, Ανέστης ΚυρκασιάδηςΤο παιχνίδι μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το ΚρήτηTv και ραδιοφωνικά από την ΕΡΤ ΣερρώνΟ αγώνας έγινε μεταξύ δύο πολύ δυνατών ομάδωνΤα πανηγύρια των παικτών της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου μετά το τέλος του αγώνα

The post Ε.Π.Σ. Σερρών: Αντίο με ψηλά το κεφάλι από τη μικτή ομάδα νέων appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα