Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας – Το μεταναστευτικό στην ατζέντα

09:38 3/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ υποδέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Λασετ, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις κατ’αρχήν με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, και κατόπιν με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με τον οποίο θα προχωρήσουν το μεσημέρι σε κοινές δηλώσεις.

Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο

καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδος- Γερμανίας στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Ο κ. Λασέτ, ο οποίος είναι και υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), συνοδεύεται από τον υπουργό για Παιδιά, Οικογένεια, Πρόσφυγες και Ενσωμάτωση της κυβέρνησής του, Γιοάχιμ Σταμπ, καθώς η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία συμμετέχει ήδη στην υποδοχή από τη Γερμανία ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων οι οποίοι φιλοξενούνται στην Ελλάδα.

Ο κ. Λάσετ θα μεταβεί και στη Λέσβο, όπου θα συναντηθεί με τους αρμόδιους για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και εκπροσώπους οργανώσεων παροχής βοήθειας «προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση επιτόπου», όπως είπε, ενώ θα έχει συνάντηση και με αστυνομικούς από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία οι οποίοι υπηρετούν αυτή την εποχή στις δυνάμεις της FRONTEX στην Ελλάδα.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα