Επαναξιολόγηση του θεολογικού διαλόγου με τους Ρωμαιοκαθολικούς αποφάσισε η Ι.Σ.

17:38 5/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απαραίτητη η επαναξιολόγηση του θεολογικού διαλόγου με τους Ρωμαιοκαθολικούς, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του μέχρι σήμερα διεξαχθέντος διαλόγου δεν είναι τα αναμενόμενα, τονίζεται στο ανακοινωθέν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδρίασε την Πέμπτη και ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ήταν ο εισηγητής του θέματος «Η πορεία του θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Αξιολόγησις,

Προβλήματα, Προοπτικές» και ακολούθησαν τοποθετήσεις των μητροπολιτών.

Επιπρόσθετα, έγινε εκτενής αναφορά και στο θέμα της αλλαγής φύλου, για το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος δηλώνει ότι «σε εποχή που η ανάγκη ταυτότητας και συνοχής αποτελεί ανάγκη εθνικής και πνευματικής επιβίωσης, η νομική κατοχύρωση της ρευστότητας της προσωπικής ταυτότητας είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει». Επισημαίνει ότι «περιβάλλει με αγάπη και κατανόηση αδιακρίτως όλους τους ανθρώπους, αλλά προσβλέποντας πάντοτε στη σωτηρία τους οφείλει να καταδείξει την αστοχία κρισίμων επιλογών τους».

Τέλος, η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε «να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον τέως υπουργό και υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιωάννη Ραγκούση, κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελλόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο».

Η Ιερά Σύνοδος συνεχίζει αύριο Παρασκευή τις εργασίες της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα