Έπαιξαν μπάσκετ και είπαν: «ΟΧΙ στο AIDS, ΝΑΙ στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!»

01:25 2/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συμμετοχή όλων των μαθητών της Γ’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της πόλης της πόλης των Σερρών, καθώς και του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και με την εθελοντική συμμετοχή

του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού και του Basketball Club «Πελαργοί». Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση. Η Υφυπουργός δήλωσε: «Το θέμα του AIDS απαιτεί τη στήριξη του ασθενούς από την οικογένειά του. Απαιτεί την πνευματική βεβαιότητα, το έρισμα που θα του επιτρέψει να αντιμετωπίσει την ασθένεια με θάρρος και καρτερικότητα. Απαιτεί την κοινωνική και πολιτική έκφραση της ανάγκης να προστατευτούν οι ασθενείς, να δοθεί προτεραιότητα στην έρευνα για την αντιμετώπισή της ασθένειας, και να αντιμετωπιστούν οι ασθενείς ως ισότιμα και αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας μας. Το ΥΜΑΘ στηρίζει τις προσπάθειες που συνδέουν τον Αθλητισμό, το Μπάσκετ και την κοινωνική ευαισθησία. Η ενημέρωση και η συμμετοχή των νέων μας προσφέρει την εξαιρετική ευκαιρία να κάνουμε με την κοινή μας δράση, το AIDS ένα πρόβλημα του παρελθόντος».

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιστημονική ομιλία με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τη νόσο του AIDS» από τον ιατρό Δρ. Θάνο Π. Μηλούση, Ειδικό Παθολόγο, εκπαιδευθέντα στην Κλινική Ειδικών Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους μαθητές των Λυκείων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων «Επίλεκτοι Μαθητές Γ’ τάξης Λυκείων Σερρών – Πελαργοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα