Εορδαία: Περιπολίες πρωί- απόγευμα στο Δροσερό για τις Αρκούδες

11:34 19/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι συνεχιζόμενες επιδρομές Αρκούδων στην Κοινότητα Δροσερού Εορδαίας,  προξενώντας ζημιές σε Μελισσοκομικές εγκαταστάσεις αλλά και φόβο στους κατοίκους για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής,  βρέθηκαν στο επίκεντρο πρόσφατης επίσκεψης μελών του Δασαρχείου Κοζάνης στο χωριό,  προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δροσερού Στέλιο Καλόγηρο οι οδηγίες, μετά το σεμινάριο, αφορούσαν στην περίφραξη με ηλεκτροφόρα καλώδια των Μελισσοτροφείων, στην τακτική, ει δυνατόν

καθημερινά, αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ, τα μικρά παιδιά δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν έξω μετά τις 9 το βράδυ. Επί πλέον ένας υπάλληλος του Δασαρχείου Κοζάνης και ένας θηροφύλακας πραγματοποιούν καθημερινά, πρωί και απόγευμα, περιπολίες γύρω από το χωριό. Τις τελευταίες ημέρες μία μεγαλόσωμη Αρκούδα μαζί με τα μικρά της περιφέρεται σε μικρή απόσταση από το χωριό, δείχνει απόλυτα εξοικειωμένη με το ανθρώπινο περιβάλλον, ενώ, διερχόμενοι οδηγοί στο δρόμο Δροσερού- Φούφα, σταμάτησαν, ώστε η Οικογένεια να περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα