Εντυπωσίασε κινεζική αντιπροσωπεία το ΙΤΕ

11:14 27/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ΙΤΕ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από το Γραφείο Εμπορίου της Κινέζικης Πόλης Qingdao, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Wang Luming, η οποία συνοδευόταν από εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων της πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος και η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν στο ΙΤΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, τα μέλη του ΔΣ καθ. Σπύρος Αναστασιάδης

και καθ. Γιάννης Ταλιανίδης και οι Αναπληρωτές Δντές καθ. Μανώλης Κατεβαίνης και Γιώργος Μακράκης οι οποίοι παρουσίασαν τις δραστηριότητες του Ιδρύματος και των Ινστιτούτων του ενώ ακολούθησε ξενάγηση σε εργαστήρια των Ινστιτούτων Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Πληροφορικής και Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος κ. Wang Luming, εξέφρασε τον θαυμασμό του και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επίπεδο της έρευνας που διεξάγεται στο ΙΤΕ.

Ανέφερε ότι το Qingdao είναι μια παραθαλάσσια πόλη μικρής έκτασης με πληθυσμό περίπου όσο η Ελλάδα, με ιδιαίτερα σημαντική επιστημονική και επιχειρηματική παρουσία, καθώς 26 Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα και μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας εδρεύουν εκεί και υπάρχουν πολλά πεδία στα οποία θα μπορούσε να αναπτυχθεί σημαντική συνεργασία μεταφοράς τεχνογνωσίας από το ΙΤΕ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα