Θεσσαλονίκη: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ΜΕΘ – Επίσκεψη Κικίλια τη Δευτέρα

15:33 1/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο κορονοϊός καλπάζει, σπάζοντας το ένα ρεκόρ κρουσμάτων μετά το άλλο, και οδηγεί στα όριά του το σύστημα υγείας. Στο επίκεντρο της ανησυχίας βρίσκεται τόσο ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων, όσο και οι αυξημένες ανάγκες σε κλίνες νοσηλείας και ΜΕΘ που απειλούν με «ασφυξία» το σύστημα υγείας. Από την Τρίτη μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Έκρηξη

κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας έχουμε και στη Θεσσαλονίκη ενώ τα νοσοκομεία της πόλης δέχονται μεγάλη πίεση. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της εφημερίας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, έγιναν 85 εισαγωγές με θετικά κρούσματα. Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μεταβαίνει στη συμπρωτεύσα τη Δευτέρα  και θα επισκεφθεί διαδοχικά το ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς».

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο οποίος συλλειτούργησε στην πανηγυρική τελετή με αφορμή τη μεγάλη εορτή της Θεσσαλονίκης, στις 26 Οκτωβρίου, για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο.

Την ανησυχία των επιστημόνων για τον τριπλασιασμό των κρουσμάτων εξέφρασε στην ΕΡΤ η κα Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, επισημαίνοντας ότι οδηγηθήκαμε εδώ γιατί δεν εφαρμόστηκαν ουσιαστικά τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί, γι’ αυτό και τώρα πάμε σε δύο μέτρα: μάσκα παντού και περιορισμός των μετακινήσεων. Η κα Παγώνη πρόσθεσε ότι στις 8 Νοεμβρίου θα υπάρχει αποτίμηση των μέτρων που είχαν ανακοινωθεί πριν από μερικές ημέρες, ενώ μετά από ένα 15νθήμερο θα αποτιμηθεί η κατάσταση μετά και την εφαρμογή των νέων μέτρων από τις 3 Νοεμβρίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα