Ένταση και διακοπή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

20:27 8/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεν ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, καθώς υπήρξαν εντάσεις μεταξύ ομάδας κατοίκων του Γραμματικού και οπαδών της ΑΕΚ.

Η πλευρά των κατοίκων του Γραμματικού, αντιδρά στη δημιουργία της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στο Γραμματικό και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε από το προεδρείο να θέσει το θέμα αυτό προς συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης.

Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο του Συμβουλίου,

Θοδωρή Σχινά, που αντιπρότεινε να το εντάξει για συζήτηση την 1η Μαρτίου.

Η πλευρά της ΑΕΚ παράγοντες, βετεράνοι και φίλοι του συλλόγου, είχε δώσει το παρόν, προκειμένου να παρακολουθήσει τη συζήτηση για το συνοδευτικό έργο της Περιφέρειας, δίπλα στο νέο γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, οδήγησαν σε συμπλοκή και ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία ούτως ή άλλως δεν είχε προλάβει να αρχίσει.

Δήλωση του προέδρου του ΠΕΣΥ

Με δήλωση του αμέσως μετά την διακοπή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ Θεόδωρος Σχινάς, δήλωσε: «Σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, δεν έγινε δυνατή η προγραμματισμένη 5η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξαιτίας επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ ορισμένων ατόμων εκ των διαμαρτυρόμενων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Γραμματικό, και ορισμένων οπαδών της ΑΕΚ.

Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις βίαιες ενέργειες. Η συζήτηση και η λήψη των αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου ακούγονται πάντα όλες οι απόψεις, αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία για τους πολίτες της Αττικής, και ως τέτοια οφείλουν όλοι να τη διαφυλάσσουν και να τη σέβονται.

Επεισόδια σαν αυτά που έλαβαν χώρα σήμερα εντός της αίθουσας του Συμβουλίου, απομειώνουν τη σημασία του θεσμού, αποδυναμώνουν τη δημοκρατική διαδικασία λήψης των αποφάσεων και δεν υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κυττάρου Δημοκρατίας. Οφείλουμε όλοι, αιρετοί και πολίτες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την προστασία του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής δημοκρατίας».

Kαταγγελία από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής «καταδικάζει την επίθεση τραμπούκων ενάντια σε μαθητές, παιδιά και κατοίκους του Γραμματικού και των γύρω περιοχών, που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ» κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής», προσθέτοντας ότι «αυτοί απαιτούσαν να εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, έργο αναγκαίο για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια».

«Η διοίκηση Δούρου έχει ευθύνη για την όλη κατάσταση, γιατί αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, σήμερα, παρά τις υποσχέσεις της σε προηγούμενη συνεδρίαση και μεταθέτοντάς την σε επόμενη» σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταλήγοντας «η Διοίκηση Δούρου για να βγει από τη δύσκολη θέση, αυθαίρετα, όπως συνηθίζει τελευταία (βλέπε συνεδρίαση για τη Μάνδρα), διέκοψε τη συνεδρίαση, με δήλωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα