Ένας διαδικτυακός ιός έγινε η αιτία να σταματήσει η λειτουργία του Google+

12:31 9/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέχρι και 500.000 λογαριασμοί χρηστών του Google+ ίσως να έχουν «μολυνθεί» από έναν διαδικτυακό ιό, με αποτέλεσμα να είναι πιθανό τα στοιχεία κάποιων μελών της διαδικτυακής κοινότητας να βρίσκονται στα χέρια κακόβουλων χάκερ, όπως δήλωσε η Alphabet, θυγατρική εταιρεία της Google.

Το παραπάνω «ατύχημα» οδήγησε τους υπεύθυνους στην απόφαση να διακόψουν τη λειτουργία του Google+

προκειμένου να περιορίσουν τη «ζημιά» και να διασφαλίσουν την προστασία των δεδομένων των χρηστών της εν λόγω πλατφόρμας.

Σε δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρεται ότι η εταιρεία τεχνολογιών και υπηρεσιών διαδικτύου επέλεξε να μην αποκαλύψει το πρόβλημα κυρίως λόγω των φόβων ρυθμιστικών ελέγχων.

Συγκεκριμένα στην εφημερίδα αναφέρεται ότι, μια δυσλειτουργία του λογισμικού στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε σε εξωτερικούς προγραμματιστές δυνητική πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα χρηστών του Google+ για το διάστημα μεταξύ του 2015 και Μαρτίου 2018, όταν οι ειδικοί της εταιρείας εντόπισαν και διόρθωσαν το πρόβλημα.

Από τη στιγμή που το συγκεκριμένο συμβάν έγινε γνωστό, η Google ανέφερε: «Δεν βρήκαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι κάποιος προγραμματιστής είχε γνώση αυτού του ιού…και δεν εντοπίσαμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο κατάχρησης δεδομένων προφίλ».

Στο ίδιο δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρεται ότι: Η νομική υπηρεσία και αρμόδια στελέχη της πολιτικής της εταιρείας κοινοποίησαν ένα υπόμνημα σε υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη, προειδοποιώντας ότι η αποκάλυψη του ζητήματος πιθανώς να προκαλέσει «άμεσο ρυθμιστικό συμφέρον» και να εγείρει συγκρίσεις με τη διαρροή δεδομένων χρηστών του Facebook στην εταιρεία Cambridge Analytica.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Wall Street Journal

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα