Ενα ντοκιμαντέρ για τη συναρπαστική ζωή των δελφινιών

18:08 23/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα νέο ντοκιμαντέρ προσκαλεί τον θεατή να ανακαλύψει τον συναρπαστικό κόσμο των δελφινιών και να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα τους για επιβίωση ανάμεσα στους κοραλλιογενείς υφάλους. Ο λόγος για το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Δελφίνια» με πρωταγωνιστή τον Echo, ένα ρινοδέλφινο (bottlenose dolphin) που δεν μπορεί να αποφασίσει εάν είναι ώρα να μεγαλώσει και να αναλάβει νέες ευθύνες, ή απλά να διασκεδάσει. Ο θεατής παρακολουθεί από κοντά τις συναρπαστικές περιπέτειές του μαζί με χελώνες Kαρέτα-Καρέτα, φάλαινες και καρχαρίες.

Την παραγωγή έχει επιμεληθεί το στούντιο παραγωγής ντοκιμαντέρ υψηλών προδιαγραφών Disneynature το οποίο αποφάσισε να κυκλοφορήσει την ταινία εν όψει της Ημέρας της Γης στις 22 Απριλίου. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των πολιτών, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για έναν καθαρό πλανήτη.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησαν ο Άλαστερ Φόδεργκιλ υπεύθυνος παραγωγής της σειράς Planet Earth του BBC και ο Κιθ Σόλεϊ παραγωγός μιας σειράς βραβευμένων ταινιών, συμπεριλαμβανομένων και δύο του Σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο.

Tο ντοκιμαντέρ θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις γαλλικές αίθουσες στις 28 Μαρτίου 2018.

www.ert.gr

Keywords