Έλληνες στο Ισραήλ: Ο τρόμος του πολέμου μέσα από τα μάτια τους (video)

22:03 13/5/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη βιαιότητα των εχθροπραξιών του τελευταίου 48ώρου περιγράφουν οι Έλληνες που ζουν στο Ισραήλ. Αναγκάζονται να είναι νυχθημερόν σε ύψιστη επιφυλακή, ώστε να τρέξουν στο πλησιέστερο καταφύγιο όταν αρχίσουν να ηχούν οι σειρήνες.

Ώρες τρόμου ζουν οι Έλληνες στο Ισραήλ, καθώς οι επιθέσεις με ρουκέτες από τη Χαμάς και τη Τζιχάντ είναι συνεχείς. Η Αγγελική Γιανούλη, που εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως χημικός μηχανικός σε ένα προάστιο του Τέλ Αβίβ, μίλησε στην ΕΡΤ

λίγα λεπτά αφότου ήχησαν οι σειρήνες και κατευθυνόταν στο καταφύγιο.

«Έχουν αρχίσει οι βομβαρδισμοί, ακούμε τα αντιπυραυλικά, το βράδυ είχαμε δύο επιθέσεις, σας μιλάω για την πόλη που είμαστε. Όλη η χώρα είναι σε ρεντ αλέρτ, αρχίσανε να ρίχνουνε και εδώ πέντε λεπτά πριν με πάρετε στο τηλέφωνο» είπε η Αγγελική Γιανούλη.

Η αιματηρή κρίση στη Μέση Ανατολή κράτησε κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

«Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή όλη την ώρα, να μη κυκλοφορούμε πολύ έξω. Όταν χτυπήσει η σειρήνα, πάμε σε καταφύγιο – σε όλα τα κτήρια υπάρχει, καλό είναι να γνωρίζεις.. Έγινε βομβαρδισμός το βράδυ, ακούσαμε τις σειρήνες» ανέφερε η διδακτορική φοιτήτρια στο Ισραήλ, Παναγιώτα Κολιτσίδα.

Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που ζουν ή βρίσκονται για επαγγελματικούς λόγους στο Ισραήλ. Σε κάθε γειτονιά και σε κάθε κτήριο υπάρχει καταφύγιο. Οι οδηγίες που τους έχουν δοθεί είναι σαφείς. Ενάμιση λεπτό αφού ηχήσουν οι σειρήνες πρέπει όλοι να βρίσκονται στα καταφύγια.

Στην ΕΡΤ μίλησαν και άλλοι δύο Έλληνες, κάτοικοι του Τελ Αβίβ, ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Καψάλης και ο Διονύσης Σπινόπουλος.

Οι Έλληνες που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την πρεσβεία της χώρας μας στο Ισραήλ για να λάβουν οδηγίες αν χρειαστεί να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Έλληνες στο Ισραήλ: Ο τρόμος του πολέμου μέσα από τα μάτια τους (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλληνες, Ισραήλ,ellines, israil