Έλενα Κουντουρά: «Μία στις δύο νέες κλίνες είναι στην Κρήτη»

13:28 15/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα διατηρήσει τη μεγάλη δυναμική της περυσινής, κατά την οποία καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ με 33 εκατομμύρια αφίξεις στην Ελλάδα, εξέφρασε χθες η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά από το Ηράκλειο. Αναφερόμενη στην Κρήτη δήλωσε ότι πάνω από 20 χιλιάδες νέες κλίνες προστέθηκαν την τελευταία διετία στο νησί,

αριθμός που αντιστοιχεί στις μισές νέες κλίνες που δημιουργήθηκαν σε επίπεδο χώρας.
Αναλυτικότερα, μίλησε για την πορεία του τουρισμού στο νησί λέγοντα ότι στην κρουαζιέρα υπάρχει «πάρα πολύ μεγάλη αύξηση. Το ίδιο συμβαίνει και στις αεροπορικές αφίξεις, γιατί έχουμε κάνει στρατηγικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις”. “Η Κρήτη έχει απίστευτες ομορφιές, είναι ένας καταπληκτικός προορισμός. Κι είναι ένας προορισμός παγκόσμια γνωστός”, είπε η κ. Κουντουρά, υποστηρίζοντας ότι στο κομμάτι της κρουαζιέρας στο νησί “υπάρχει μία πάρα πολύ μεγάλη αύξηση. Το ίδιο συμβαίνει και στις αεροπορικές αφίξεις, γιατί έχουμε κάνει στρατηγικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις”.
Η κ. Κουντουρά πρόσθεσε ότι “θέλουμε και προσπαθούμε, σε συνεργασία και με τα άλλα Υπουργεία, να αναβαθμίσουμε και τις υποδομές μας. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο. Μέσα σε τέσσερα χρόνια όμως αυτή η κυβέρνηση έκανε εξαιρετικά έργα, έτσι ώστε να στηρίξουμε τις τουριστικές υποδομές. Συνεχίζουμε, υπάρχει τεράστια αύξηση στις επενδύσεις. Να σας πω μονάχα ότι από τις 55.000 κλίνες που δημιουργήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια με αυτό το… μπουμ που έκαναν οι επενδύσεις , μία στις δύο κλίνες είναι στην Κρήτη. Έχετε πάνω από 20.000 κλίνες στην Κρήτη τα δύο τελευταία χρόνια. Έτσι λοιπόν η ισορροπία του βιώσιμου τουρισμού, που αποτελεί και μία υπεύθυνη στάση από την πλευρά μας, έρχεται να βρει τη διαθεσιμότητα, αυτή που αξίζει η Κρήτη”.
Η Υπουργός Τουρισμού ανέφερε ακόμη ότι έξι στους δέκα τουρίστες που επισκέπτονται την μεγαλόνησο “είναι υψηλού εισοδήματος και υψηλού μορφωτικού επιπέδου”, ενώ χαρακτήρισε την Κρήτη πρωταγωνίστρια στον τουρισμό στην Ελλάδα.

Στο πάρκο «Γκαγκάριν» με Ρώσους κοσμοναύτες

Η κ. Κουντουρά βρέθηκε στο Ηράκλειο για τα εγκαίνια του πάρκου «Γιούρι Γκαγκάριν», στην περιοχή του Καράβολα.
Η τελετή πραγματοοιήθηκε παρουσία βουλευτών, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.
Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι πέντε Ρώσοι κοσμοναύτες που έδωσαν το παρών, φύτεψαν συμβολικά από μία ελιά και φωτογραφήθηκαν με τον κόσμο που βρέθηκε στο πάρκο για να τους δει από κοντά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα