ΕΚΖ: Νικήσαμε και συνεχίζουμε-Να μην «σπάσει» η ενότητα

12:08 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Tην μεγαλειώδη απεργία και τους χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σολωμού την Τετάρτη 15 Μαρτίου, για να διαδηλώσουν για τα αμάζευτα επί 5 μήνες απορρίμματα και για κλειστά, για πάνω από 3 μήνες, χειρουργεία στο νοσοκομείο, χαιρετίζει με ανακοίνωση του το ΕΚΖ (εργατικό κέντρο Ζακύνθου), το οποίο, είχε και την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της επιτυχημένης αυτής παν-ζακυνθινής κινητοποίησης, στο πλαίσιο 24ωρης τοπικής απεργίας,

που προκήρυξε για τη συγκεκριμένη ημέρα το συνδικαλιστικό όργανο του νησιού.

«Σήμερα η Ζάκυνθος νίκησε. Απέργησαν και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιστήμονες και οι έμποροι, οι οποίοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους σε πολύ δύσκολες ημέρες. Το εργατικό κέντρο, τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, οι σύλλογοι εμπόρων, η ΟΕΒΕ, οι λογιστές, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι σύλλογοι γονέων και άλλοι φορείς, δώσαμε μια μεγάλη μάχη για την ποιότητα ζωής τους και για τις ανάγκες μας στη Ζάκυνθο, μπροστά στην αγανάκτηση του κόσμου για τις τεράστιες ευθύνες κυβέρνησης, δήμου και Περιφέρειας και την κερδίσαμε», επισημαίνει το ΕΚΖ.

Μάλιστα, σήμερα στις 12μμ αντιπροσωπεία του ΕΚΖ, των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη στην Αθήνα, μετά την αποδοχή από τον υπουργό σχετικού αιτήματος του συνδικαλιστικού οργάνου, για να τού μεταφερθεί το αίτημα από τη γενική απεργία στο νησί για λύση εδώ και τώρα στο θέμα των σκουπιδιών.

Ωστόσο, η συνάντηση αυτή μπορεί να μην γίνει, δεδομένου πως υπάρχουν εξελίξεις για τη δρομολόγηση της ενδιάμεσης διαδικασίας διαχείρισης των σκουπιδιών στη θέση «Λίβας» στην ορεινή Ζάκυνθο, μετά την αδειοδότηση που δόθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση για τη συγκεκριμένη θέση, στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί και λειτουργήσει προσωρινά η κινητή μονάδα επεξεργασίας και παράλληλα θα γίνονται οι εργασίες για την οριστική λύση με την ολοκληρωμένη κατασκευή και την δημιουργία ΧΥΤΥ, αν βεβαίως, όλα αυτά, τα οποία ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, προχωρήσουν κανονικά και δεν προκύψουν νέα προβλήματα και δεδομένα.

«Δεν θα σταματήσουμε με κάθε τρόπο να παλεύουμε και να συσπειρώνουμε τον λαό μέχρι να επιλυθούν το οξυμμένα προβλήματα που βασανίζουν το νησί μας. Η ενότητά μας είναι η δύναμη μας. Η ενότητα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και της μεγάλης πλειοψηφίας λαού μας. Δεν θα αφήσουμε να διασπάσουν τον αγώνα μας τα μεγάλα συμφέροντα. Κλιμακώνουμε τον αγώνα για άμεση λύση για τα σκουπίδια και το νοσοκομείο», προσθέτει το ΕΚΖ.

Keywords
Τυχαία Θέματα