Έκθεση «Όψεις νέων φωτογράφων» στη Μονή Λαζαριστών

11:00 2/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκθεση με τον τίτλο, «Όψεις νέων φωτογράφων», παρουσιάζει έως 5 Δεκεμβρίου 2016, στη Μονή Λαζαριστών (αίθουσα εκδηλώσεων), η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του Δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Στην έκθεση παρουσιάζουν τη δουλειά τους 61 νέοι φωτογράφοι που παρακολούθησαν το εισαγωγικό σεμινάριο στη φωτογραφία. Το σεμινάριο διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του δήμου Παύλου Μελά, ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2006 έως το Mάρτιο του 2013.

«Όψεις νέων

φωτογράφων»… Nέοι φωτογράφοι που να δουν τον κόσμο και την πραγματικότητα μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Για την έκθεση σημειώνει ένας εκ των εκπαιδευτών και συντονιστής του σεμιναρίου ο Τριαντάφυλλος Κουρούκλας: «Ο φωτογράφος, πίσω από το παράθυρο της μηχανής του, βλέπει, επιλέγει, φωτογραφίζει… Κινούμενος στον χώρο και ανάμεσα σε ανθρώπους, αναζητά το φωτογραφικό γεγονός και την υπέρβαση αυτής της πραγματικότητας. Μέσα από τη ματιά του, μέσα από τη διαφορετικότητα στην έκφραση, μεταμορφώνει αυτήν την πραγματικότητα και προσδοκά στην εσωτερική ευχαρίστηση και στη δημιουργία ενός προσωπικού κόσμου που ανήκει στο χώρο του φανταστικού.

Οι 111 φωτογραφίες της έκθεσης, με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων, δίνουν μια πρώτη γεύση της φωτογραφικής προσέγγισης του καθενός για την πραγματικότητα και τον κόσμο, μέσα από το παράθυρο του φωτογραφικού μέσου.

Στόχος της έκθεσης είναι να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό, μέσα από την εμπειρία μιας δημόσιας παρουσίασης. Μιας παρουσίασης που δεν είναι το ταξίδι αλλά ο σταθμός μιας γοητευτικής διαδρομής που μπορεί να προσφέρει η φωτογραφική διαδικασία και αναζήτηση…!»

Εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν επίσης οι Άνθιμος Καλπατζίδης και Χρήστος Γκίγκης.

Info Έκθεσης

Χώρος έκθεσης: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη

Διάρκεια έκθεσης: έως 5 Δεκεμβρίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Κάθε μέρα 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:30

Πληροφορίες: Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά,

Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313302833,835,836

url: www.pavlosmelas.gr, e-mail: [email protected]

Φ.Λ. «Όψεις»: [email protected], [email protected]

Λίγα λόγια για τη Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις»

Η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1994 από εννιά φωτογράφους (τους Μάκη Αβραμίδη, Δήμο Βουδουραγκάκη, Χρήστο Γκίγκη, Άνθιμο Καλπατζίδη, Τριαντάφυλλο Κουρούκλα, Γιώτα Κυριακίδου, Δημήτρη Ξυρίχη, Φωτεινή Σιδηροπούλου, Γιάννη Στεφανίδη) της τότε Φωτογραφικής Ομάδας Σταυρούπολης και λειτουργεί στο Δήμο Παύλου Μελά με την υποστήριξή του.

Αποτελεί έναν χώρο αναζήτησης και δημιουργίας που δίνει τη δυνατότητα σε νέους φωτογράφους να βρουν δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών της και καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, εκδόσεις συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία.

Ημέρα συνάντησης των μελών της λέσχης είναι η Τετάρτη. Στις συναντήσεις οργανώνονται παρουσιάσεις φωτογραφιών, αλλά και δραστηριότητες που αφορούν άλλους χώρους της τέχνης (κινηματογραφικές προβολές-αφιερώματα, βραδιές με μουσική, ποίηση, συζητήσεις με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες κ.ά).

Η λέσχη διαθέτει χώρο συναντήσεων, πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο και δανειστική βιβλιοθήκη για τα μέλη της.

Info Φωτογραφικής Λέσχης

Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις», Δήμος Παύλου Μελά

Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες : Τριαντάφυλλος Κουρούκλας, τηλ.: 2313302834 (καθημερινές 08:00 – 14:30), 2313302913 (κάθε Τετάρτη 20:30 -23:00) Fax : 2313302837

e-mail: [email protected], url: www.opseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα