Έκτακτη χρηματοδότηση για Σκόπελο και Ζαγορά ζητάει ο Κ. Μαραβέγιας

21:03 8/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναφορές προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ζητώντας να εξεταστούν τα αιτήματα των δημάρχων Σκοπέλου και Ζαγοράς – Μουρεσίου για έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων τους, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 4ης – 5ης Απριλίου 2020.

 Όσον αφορά το Δήμο Σκοπέλου, ο κ. Μαραβέγιας επισυνάπτει τεχνικό δελτίο για τις καταστροφές στο νησί, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του ποσού που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών και την κάλυψη των έκτακτων αναγκών,

ανέρχεται σε 1.530.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι το νησί της Σκοπέλου έχει κηρυχθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία, καθώς έχουν προκληθεί σοβαρότατες ζημιές στο οδικό δίκτυο, στο σύνολο του δικτύου αγροτικής οδοποιίας, καθώς επίσης στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και απορροής των ομβρίων υδάτων, στις εγκαταστάσεις των αντλιοστασίων βιολογικών καθαρισμών Σκοπέλου και Αγνώντα, σε Η/Ζ και κινητήρες υδρευτικών γεωτρήσεων.

 Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου διεκδικεί χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ, για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών. Σημειώνεται ότιο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου βρίσκεται από το έτος 2018 σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επλήγη ξανά από τις έντονες βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν στις 4-5-6/4/2020. Από τις βροχοπτώσεις αυτές σημειώθηκαν ζημιές εντός και εκτός των οικισμών του Δήμου και συγκεκριμένα στο αγροτικό δίκτυο, στο δίκτυο άρδευσης & ύδρευσης, τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης ενόψει και της νέας αγροτικής περιόδου.

 

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκτακτη, Σκόπελο, Ζαγορά, Μαραβέγιας,ektakti, skopelo, zagora, maravegias