Έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Στο μικροσκόπιο τα «ίχνη» των δραστών

07:57 18/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

‘Αρχισαν ήδη οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου του ομίλου ΣΚΑΪ, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στο ωστικό κύμα και τον τρόπο που είχαν τοποθετήσει την τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό, για να «καθοδηγήσουν» την έκρηξη, η οποία σύμφωνα με τον βαλλιστικό αναλυτή Γ. Ραυτογιάννη που μίλησε στην ΕΡΤ, θα μπορούσε να είναι «μεγαλύτερη και καταστροφικότερη.» Οι ζημιές είναι μεγαλύτερες στον πρώτο και δεύτερο όροφο,

ενώ την ίδια ώρα θεωρείται δεδομένο ότι συνδέονται δύο άτομα που στις 2.05 χθες τα ξημερώματα στα Πετράλωνα έβαλαν φωτιά σε κλεμμένο Ι.Χ και στη συνέχεια διέφυγαν με μηχανή.

‘Οντως κλεμμένο το Ι.Χ στα Πετράλωνα

Τον αριθμό πλαισίου του καμμένου Ι.Χ αναζητούν οι αρχές, αφού το όχημα βρέθηκε με πλαστές πινακίδες, ενώ το σημείο ήταν «τυφλό», χωρίς κάμερα ασφαλείας.

Τηλεφωνήματα από δύο διαφορετικές φωνές

Τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν από δύο διαφορετικές φωνές, (1.55 και 1.57 ώρα Ελλάδος) και από διαφορετικά καρτοκινητά, ενώ τονίστηκε 3 φορές ότι «δεν είναι φάρσα». Υποδείχθηκε μάλιστα το σημείο της πεζογέφυρας που έπρεπε να εκκενωθεί, στα σκαλιά βγαίνοντας από Κηφισό, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Πόσα άτομα συμμετείχαν;

Τυφλό το σημείο που βρέθηκε ο σάκος, χωρίς κάμερα σε απόσταση 6-7 μέτρων, σύμφωνα με τις αρχές που κάνουν πλέον λόγο για εμπλοκή ως και 6 ατόμων, εκτός των δύο ατόμων που επικοινώνησαν για να προειδοποιήσουν.

Στη δημοσιότητα βγήκαν και δύο ταυτότητες που βρέθηκαν στο κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη πριν από 3 χρόνια. Αυτό που ψάχνουν οι ειδικοί είναι αν η συγκεκριμένη βόμβα προσομοιάζει με τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε βρεθεί στο υπουργείο Εργασίας και δεν είχε εκραγεί.

Καταδικάζουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν «κάθε προσπάθεια βίας και εκφοβισμού της ελευθερίας του Τύπου», τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας τη βομβιστική επίθεση εναντίον των γραφείων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Καθημερινή.

Απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal, εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε πως οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

«Είμαστε ανακουφισμένοι από το γεγονός ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη και αναμένουμε ότι οι υπεύθυνοι θα προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν κάθε προσπάθεια χρησιμοποίησης βίας για τον εκφοβισμό και τη φίμωση του ελεύθερου Τύπου.»

Καλοσχεδιασμένο χτύπημα η επίθεση στον ΣΚΑΪ λέει η Αντιτρομοκρατική (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα