Εκπρόσωπος Ερντογάν: Κυρώσεις και εκβιασμοί δεν θα έχουν αποτέλεσμα (video)

16:37 20/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέο μήνυμα έστειλε η Άγκυρα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής. «Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και εκβιασμοί δεν θα έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, προσθέτοντας ότι «το κλίμα έχει καταστεί πολύ πιο κατάλληλο για την έναρξη διαλόγου με την Αθήνα».

O εκπρόσωπος του Tούρκου προέδρου, υπερθεμάτισε με δηλώσεις του λέγοντας ότι «κυρώσεις κατά της Τουρκίας, εκβιασμοί, και απειλητική γλώσσα δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να το δουν αυτό. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν με απειλές, εκφοβισμούς και κυρώσεις να κάνουν την Τουρκία να εγκαταλείψει την αποφασιστικότητα της, θα διαπιστώσουν ότι αυτό είναι μια μάταιη προσπάθεια».

Σχετικά με τις επαφές και την προοπτική διαλόγου με την ελληνική πλευρά, ο κ. Καλίν είπε ότι «το κλίμα έχει καταστεί πολύ πιο κατάλληλο για την έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων. Οι διαπραγματεύσεις μας συνεχίζονται, οι διερευνητικές συνομιλίες ενδέχεται να ξαναρχίσουν στο εγγύς μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα