Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στη Στέγη

11:10 21/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, τον Φεβρουάριο και τον Μάιο.

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήριο συναισθημάτων για βρέφη και νήπια, εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά, εργαστήριο διαδικτυακής τέχνης και εργαστήριο κινηματογράφου για εφήβους, εργαστήριο χορού για ανθρώπους άνω των 65 ετών, εργαστήριο χορού για βλέποντες και μη βλέποντες ενηλίκους, εργαστήριο εκπαιδευτικών για τους εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης

και χρήσης των βιβλίων. Τα εργαστήρια της Στέγης ανοίγουν συζητήσεις, το μυαλό και τις αισθήσεις, σε νήπια, παιδιά, εφήβους και ενηλίκους.

Για βρέφη & νήπια / για όλη την οικογένεια

Εργαστήριο συναισθημάτων για όλη την οικογένεια

Από την αγκαλιά των γονιών στην αγκαλιά της ομάδας

Για γονείς και βρέφη από 10 μηνών έως 2,5 ετών

Ημερομηνίες:

4ος Κύκλος: Τις Κυριακές 4, 11 & 18 Μαρτίου 2018

5ος Κύκλος: Τις Κυριακές, 15, 22 & 29 Απριλίου και 6, 13 & 20 Μαΐου 2018

Ώρες: 11:00-12:30

Εργαστήριο 4: 20 € το κάθε παιδί και 20 € ο κάθε γονέας (και για τις 4 συναντήσεις)

Εργαστήριο 5: 30 € το κάθε παιδί και 30 € ο κάθε γονέας (και για τις 6 συναντήσεις)

Η κίνηση είναι ένας από τους ομορφότερους τρόπους εξωλεκτικής επικοινωνίας. Κίνηση, λοιπόν, και χορός για βρέφη, παιδιά και γονείς, με πολλές αγκαλιές, ασκήσεις και ερεθίσματα που διεγείρουν τις αισθήσεις και τα αντανακλαστικά των παιδιών, με παιχνίδια και διασκέδαση για όλη την οικογένεια!

Ένα εργαστήριο για τους μικρούς και τις μικρές μας σίφουνες! Σκαρφαλώματα, σωματικά παιχνίδια και άπειρα ερεθίσματα γίνονται αφορμή για να ξεδιπλώσετε εσείς, οι γονείς, τη δημιουργικότητά σας, αλλά και για να αναπτύξουν τα βρέφη την κίνησή τους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Τα μωράκια λικνίζονται μέσα στην αγκαλιά σας, κινούνται στον χώρο παραμένοντας σε σωματική επαφή με εσάς, σκαρφαλώνουν, κυλιούνται, ταξιδεύουν ακόμα και σε μια βάρκα από… ύφασμα. Ήχοι από μουσικά όργανα, πέταλα και υφάσματα με πούλιες, σαπουνόφουσκες, χρωματικές αντιθέσεις και αντανακλάσεις, βότανα, ακόμα και φρούτα και λαχανικά δίνουν το ερέθισμα για παιχνίδι και εξερεύνηση! Με τη βοήθεια των συντονιστών, έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε τις αντανακλαστικές κινήσεις των παιδιών και να δουλέψετε την κινητικότητα, τον συντονισμό, την ισορροπία, το σκαρφάλωμα και τα πρώτα άλματά τους.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται φέτος σε πέντε κύκλους, με πέντε αντίστοιχες θεματικές: την ομαδικότητα, τον χώρο, τις αισθήσεις, τη φύση και τα συναισθήματα. Κάθε κύκλος είναι και ένα νέο δημιουργικό μονοπάτι, με πολύ χορό, κίνηση και αμέτρητες αγκαλιές.

4ος Κύκλος: Φύση (Τις Κυριακές 25 Φεβρουαρίου και 4, 11 & 18 Μαρτίου 2018)

Αέρας, φυσάω, σφυρίζω, με βεντάλιες, μύλους, υφάσματα που ανεμίζουν, σαπουνόφουσκες…

Θάλασσα, κύματα, νερό, σταγόνες πάνω σε χαρτόνι του μέτρου με σφουγγάρια.

Φως, σκιά, ήλιος, ζέστη, κρύο, αντανακλάσεις με μικρά καθρεφτάκια, υφάσματα με πούλιες που ιριδίζουν….

Φύλλα, κλαδάκια, πέταλα και λουλούδια, ζωάκια, άχυρο, η παλέτα των χρωμάτων της φύσης.

5ος Κύκλος: Συναισθήματα (Τις Κυριακές 15, 22 & 29 Απριλίου και 6, 13 & 20 Μαΐου 2018)

Χαρά, γέλιο, γαργαλητό, μπιτ και χορός ρυθμικός, τραγούδια και πάρτι.

Μοιράζομαι, παίρνω και δίνω, ανταλλαγή, ζήλια, παρηγοριά.

Έκπληξη, χάνω και βρίσκω, κρύβομαι, κούκου-τσα.

Μεταμφιέζομαι με ρούχα και παπούτσια μεγάλων, παιχνίδια ρόλων, φόβος, χρήση καπέλων και αξεσουάρ.

Συντελεστές

Σάνια Στριμπάκου: χορογράφος, χορεύτρια και παιδαγωγός

Μοίρα Ραπανάκη: εικαστικός και παιδαγωγός

Το σινεμά είναι το δικό μας πάθος. Αν είναι και το δικό σου, σε θέλουμε στην ομάδα μας, για να γνωρίσουμε μαζί τρία διαφορετικά κινηματογραφικά είδη και να συνδημιουργήσουμε τρελά κινηματογραφικά πρότζεκτ.

Είναι απλό: αν καλπάζει η φαντασία σου και βλέπεις την έδρα της καθηγήτριάς σου ως χειριστήριο κάποιου διαστημόπλοιου, αν απλώς θέλεις οπωσδήποτε να αλλάξεις την πραγματικότητα μεταμορφώνοντάς την σε ένα δικό σου mockumentary (ψευδο-ντοκιμαντέρ) ή αν λατρεύεις, τέλος πάντων, το μαγικό σύμπαν του κινηματογράφου, η Στέγη σε προσκαλεί να συμμετάσχεις στην ομάδα της. Φέτος, θα μελετήσουμε τρία κινηματογραφικά είδη: τις sci-fi ταινίες, διαφορετικά είδη του ντοκιμαντέρ και, σε συνέχεια αυτών, το mockumentary. Κι εσύ, ναι, είσαι διαρκώς σε δράση, είτε κινηματογραφώντας, είτε παίρνοντας συνεντεύξεις, είτε γράφοντας σενάρια. Αν είσαι λοιπόν «αλλού», να ξέρεις ότι είμαστε κι εμείς. Το πού, θα το φτιάξουμε μαζί!

3ος Κύκλος: Εξερευνώντας φιλμικές πραγματικότητες

Τις Παρασκευές 23 Φεβρουαρίου και 2 & 9 Μαρτίου 2018, 17:30-20:30

4ος Κύκλος: Μockumentary – Δημιουργώντας το παρελθόν

Τις Παρασκευές 23 & 30 Μαρτίου, 13, 20 & 27 Απριλίου και 4 Μαΐου 2018, 17:30-20:30

Συντελεστές

Oliwia Twardowska: σκηνοθέτης

Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Σκηνοθέτης

Προϋποθέσεις: Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν έφηβοι που παρακολουθούν εργαστήριο κινηματογράφου για πρώτη φορά ή που έχουν παρακολουθήσει προηγούμενο εργαστήριο κινηματογράφου της Στέγης ή κάποιο αντίστοιχο.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

117 45 Αθήνα

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Tηλ: 213 017 8002

Keywords
Τυχαία Θέματα