ΕΚΚΙ-ΕΛΜΕ-ΚΙ: Κοινή δράση για παιδεία – υγεία – εργασιακά

15:12 10/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το περασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι η προγραμματισμένη σύσκεψη σωματείων- εργαζόμενων για τα θέματα της υγείας τόσο στην Παλική όσο και ευρύτερα στο νομό όπως και τα οξυμμένα ζητήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των σεισμόπληκτων και των υποδομών κυρίως τα σχολικά κτίρια.

Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΚΚΙ):

«Συμμετείχαν εργαζόμενοι από το Μαντζαβινάτειο που περιέγραψαν τη διαρκή υποβάθμιση και τις ελλείψεις του νοσοκομείου την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να ‘’χρυσώσει το χάπι’’ με αερολογίες περί ‘’δίκαιης ανάπτυξης’’. Παρόντες,

ήταν, επίσης, εργαζόμενοι από τα Ιχθυοτροφεία, το σωματείο οικοδόμων Ληξουρίου, εκπρόσωποι του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και την ΕΛΜΕ-ΚΙ που έβαλε τα σοβαρά προβλήματα των περικοπών και συγχωνεύσεων τμημάτων στο νομό αλλά και τις δυσκολίες στη χορήγηση πιστοποιητικών υγείας των μαθητών.

Ιδιαίτερη αναφορά για τα ζητήματα αυτά αλλά και για την προηγούμενη δράση του ΕΚΚΙ έγινε από τον αντιπρόεδρο Σπ. Καμπίτση ενώ η συνάδελφος Α. Ζιάννη ανέλυσε τα θέματα της υγείας. Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη συμφώνησαν με το πλαίσιο δράσης του ΕΚΚΙ το επόμενο διάστημα που έχει ως εξής;

Τρίτη 10 Οκτώβρη: Συμμετοχή στην κινητοποίηση στη νομαρχία στις 13:00 για το μείζον ζήτημα της κεραίας της COSMOTE

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου: Σύσκεψη σωματείων ιδιωτικού , δημοσίου τομέα και ΕΒΕ στις 19:00 στην αίθουσα του ΕΚΚΙ για την οργάνωση της πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου: Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων του ΕΚΚΙ από κοινού με συνταξιούχους , ΕΛΜΕ-ΚΙ και εργαζόμενους στην υγεία στο Γενικό νοσοκομείο Κεφαλονιάς στο Αργοστολι στις 10:00.

Στο πλαίσιο της πάλης και διεκδίκησης για τα ζητήματα της υγείας το Δ.Σ. του ΕΚΚΙ προετοιμάζει μεγάλη κινητοποίηση μέσα στο Νοέμβριο. Ταυτόχρονα καλεί τα σωματεία να στηρίξουν με αποφάσεις Δ.Σ. και Γ.Σ., την απόφαση του ΕΚΚΙ για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία, όποτε δηλαδή έρθει για συζήτηση στη βουλή ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που στόχο έχει το ‘’φίμωμα’’ του ταξικού εργατικού κινήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα