Εκδήλωση για την ημέρα λευκού μπαστουνιού, στο Μουσείο Τυπογραφίας

07:52 11/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού διοργανώνει το Μουσείο Τυπογραφίας “Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη” αύριο Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρό του, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σούδας.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την ισότιμη πρόσβαση των τυφλών και μερικώς βλεπόντων ατόμων στην εκπαίδευση και σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν μέσα από την δική τους εμπειρία:

Για την ημέρα
Λευκού Μπαστουνιού και για την γραφή Braille, το δικαίωμα στην γνώση και την εκπαίδευση, ο δικηγόρος, υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής Αθηνών, Μάνος Τσιτσιριδάκης.Για το δικαίωμα στην προσβασιμότητα και την ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους, η βοηθός φυσικοθεραπευτή, αθλήτρια αγωνιστικής ποδηλασίας ΑΜΕΑ, Εύα Τσιχλάκη.

Ακόμη μαθητές του Γυμνασίου Βάμου, θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα έρευνας που έκαναν σε δρόμους της πόλης σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μαθητές από το 2ο, 3ο και 4 Λύκειο Χανίων ενώ το κοινό θα μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις, να γνωρίσει τον τρόπο γραφής και επικοινωνίας των τυφλών και μερικώς βλεπόντων ατόμων και να δει το ελληνικό αλφάβητο Braille καθώς και μία γραφομηχανή μέσα από την δωρεά του Φάρου Τυφλών Ελλάδος που παρουσιάζεται στην δεύτερη πτέρυγα του Μουσείου Τυπογραφίας.

Στο τέλος οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια βιωματική ξενάγηση στις συλλογές του Μουσείου από τους πρώτους αιώνες της Τυπογραφίας μέχρι σήμερα και τις μοναδικές ιστορίες που αυτές αφηγούνται.

Είσοδος ελεύθερη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα