«Είμαστε σε ανοιχτή επαφή με όσους έχουν να μας πουν τι να κάνουμε»

16:49 14/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάμε μαζί και να δούμε τη γιγαντιαία προσπάθεια που έγινε και γίνεται για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας», τόνισε ξεκινώντας την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ διαβεβαίωσε ότι σε 25-30 μέρες υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των ακτών της Αττικής.

«Στόχοι είναι να αντληθεί το πετρέλαιο

από το βυθισμένο σκάφος, να καθαρίσουμε τις ακτές και τα βράχια. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά καλή εξέλιξη. Μέρα με τη μέρα έχουμε βελτίωση. Οι επιθεωρητές δεν βρήκαν ψόφια πουλιά. Δεν διαπιστώνεται μαζική καταστροφή σε πτηνά και ψάρια», τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Καλέσαμε δημάρχους και βουλευτές της περιοχής. Είμαστε σε ανοιχτή επαφή με όσους έχουν να μας πουν τι να κάνουμε», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

Απαντώντας και στις καταγγελίες και στις επικρίσεις κατέληξε τονίζοντας: «Για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη σε έκταση ζημιά αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο».

Φάμελλος: ‘Ηταν εντυπωσιακό πόσο γρήγορα υπήρξε κινητοποίηση

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, χαρακτήρισε εφικτό το χρονοδιάγραμμα που έθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας, για την απορρύπανση ακτής και θαλάσσιου περιβάλλοντος στο Σαρωνικό.

«Πρωί Δευτέρας χαρακτήρισα την κατάσταση ιδιάζουσα και την ίδια μέρα, ταυτόχρονα με την διαδικασία σφράγισης του δεξαμενόπλοιου, στήνονταν τα φράγματα απορρύπανσης, ενώ επιθεωρητές περιβάλλοντος ήταν στη Σαλαμίνα», πρόσθεσε.
Υπήρξε επικοινωνία με το Πράσινο Ταμείο (ΕΕ) για έγκριση δαπανών, αλλά το κόστος της επιχείρησης θα το πληρώσει ο υπεύθυνος της διαρροής, κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

Τέλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, κάλεσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα «με σοβαρότητα και όχι με επικοινωνιακούς όρους».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:Κ.Μητσοτάκης: Να αποδεχτεί ο πρωθυπουργός την παραίτηση Κουρουμπλή

Στη Γλυφάδα η πετρελαιοκηλίδα – Π. Κουρουμπλής: Συνεχίζουμε εντατικά την απορρύπανση (video)

Καταλογισμό ευθυνών για τη ρύπανση στο Σαρωνικό ζητά η αντιπολίτευση

Keywords
Τυχαία Θέματα