Εικόνες από τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στην Ικαρία

12:01 8/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι στις πλατείες Αγ. Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών την απόφαση του δικαστηρίου για καταδίκη της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, φωνάζοντας το σύνθημα, “Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά”.

Από νωρίς το πρωί, μέλη διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Σωματείου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ικαρίας-Φούρνων, των Εργαζομένων στους δήμους Ικαρίας-Φούρνων, των Οικοδόμων, των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, των Συνταξιούχων

και άλλων βρίσκονταν στις τρεις πλατείες της Ικαρίας, καλώντας τον κόσμο σε συμπόρευση με μια και μοναδική απαίτηση: Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή.

Στο άκουσμα της απόφασης οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία με την ανώτατη ποινή στους ναζί εγκληματίες. Στις παρεμβάσεις τονίστηκαν μεταξύ άλλων:
 Καλούμε τα Σωματεία του Νομού μας, τους εργαζόμενους στα νησιά μας, να δυναμώσουν τον ταξικό αγώνα και την αλληλεγγύη.
 Να απομονώσουν τους φασιστές όποια μορφή και αν έχουν, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.
 Να παλέψουν ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που γεννάει και εκτρέφει το ναζισμό και το φασισμό».

Οι συγκεντρώσεις έκλεισαν με τα εξής: «Δεν έχουμε τελειώσει με τον φασισμό και δε θα τελειώσουμε όσο συνεχίζεται η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, η καταστολή, ο περιορισμός της συλλογικής δράσης». «Συνεχίζουμε τη δράση μας καλώντας όλο το λαό της Ικαρίας στο συλλαλητήριο της Τρίτης 13 Οκτώβρη, ώρα 7:30 μ.μ. στην πλατεία Ευδήλου, απαιτώντας μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού μας.»

The post Εικόνες από τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στην Ικαρία appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα