Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 17 Οκτωβρίου 2018

11:13 17/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία
Πραγματικότητα σύντομα ο Μαγνητικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Την έγκριση σκοπιμότητας για την προμήθεια συγκροτήματος μαγνητικού συντονισμού (MRI) για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Ξάνθης, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Yγείας, Παύλος Πολάκης.
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 900.000 ευρώ.
Η δαπάνη θα εκτελεστεί μετά την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων από την ένταξη της προμήθειας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018.

Οι προσπάθειες της Διοίκησης και όσων συνέδραμαν, δικαιώθηκαν και σύντομα οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από μια πολύτιμη δημόσια υποδομή.

Συνάντηση με Γιαννακίδη για το σχεδιασμό και την υποστήριξη του Νοσοκομείου Ξάνθης

Το νοσοκομείο Ξάνθης και τα ζητήματα που το αφορούν ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Υφυπουργού Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη και αντιπροσωπείας από την Ξάνθη που τον επισκέφτηκαν στο υπουργείο.
Ειδικότερα στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Μπιρόλ Μουμίνογλου, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: «Στην πολύ χρήσιμη συζήτηση που είχαμε, δρομολογήθηκαν λύσεις και προσβλέπουμε σε θετικές εξελίξεις για τις δράσεις που σχεδιάζει το Νοσοκομείο και σχετίζονται με το ΕΣΠΑ και τις αρμοδιότητές μας», σχολίασε ο κ. Ζεϊμπέκ ενώ ο κ. Γερόπουλος σημείωσε πως οι προτάσεις που κατέθεσε το νοσοκομείο Ξάνθης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αφορούν ενεργειακή αναβάθμιση και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου Ξάνθης .

Κυβέρνηση-Εκπαίδευση
Έναρξη της λειτουργίας του θεσμού των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.)

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο νέος θεσμός των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) σε εφαρμογή του σχετικού νόμου -4547/18- για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. μεταβιβάζεται η ευθύνη υποστήριξης της σχολικής κοινότητας από το μονοπρόσωπο όργανο των Σχολικών Συμβούλων -που μετά από 35 χρόνια καταργείται- σε μια διεπιστημονική́ ομάδα που θα συμβάλλει με συλλογικό και συνεργατικό τρόπο στην αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων της σύγχρονης σχολικής πραγματικότητας.
Με το νέο όργανο, δίνεται έμφαση στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, την οργάνωση της επιμόρφωσης καθώς και την υποστήριξη του προγραμματισμού και της αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση.

Κόμματα-Αυτοδιοίκηση
Γ. Χατζηθεοδώρου: «Αναζητούμε προσωπικότητες ευρείας αποδοχής δεν έχουμε ηγεμονικά σύνδρομα για τις υποψηφιότητες»

Το σύνολο των υποψηφιοτήτων σε Δήμους και Περιφέρειες για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου, θα είναι έτοιμο προς τα μέσα Νοέμβρη.
Αυτό τόνισε μιλώντας στο Περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜ-Θ, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, με αφορμή την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία αποφάσισε την συνένωση των δύο οργάνων Πολιτική Γραμματεία και Πολιτικό Συμβούλιο σε ένα αυτό της Πολιτικής Γραμματείας με 23 μέλη, μαζί με τον πρόεδρο.
Ερωτηθείς για τους υποψηφίους στους Δήμους και τι είναι αυτό που έχουν να περιμένουν οι πολίτες, ο κ. Χατζηθεοδώρου τόνισε πως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ανοικτό και δεν διακατέχεται από ηγεμονικά σύνδρομα. Επιθυμεί συνεργασίες και ανανέωση, από έντιμους ανθρώπους που έχουν αποδοχή στην Κοινωνία.
Ο κ. Χατζηθεοδώρου δήλωσε πως σήμερα θα συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή εξ αποστάσεως, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες του διαδικτύου.
Τέλος δεν απέκλεισε και επίσκεψη εν ευθέτω χρόνω του Γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη.

Προσπάθειες στήριξης των αγροτών της Ροδόπης από τον Αχμετ Ιλχάν

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπατάταξης, Ιλχάν Αχμέτ με αφορμή την επίσκεψη του στην έδρα της Κομισιόν και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Εξασφαλίσαμε από την Ε.Ε προϋποθέσεις επιπλέον κονδυλίων , θα ζητήσουμε να προχωρήσει η κυβέρνηση στην περαιτέρω ενίσχυση στρεμματικά των παραγωγών των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών» σημείωσε ο κ. Ιλχάν.
Στο μεταξύ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την περιοχή, ενώ Μετανάστευση και ανεργία πλήττουν τη μειονότητα.
Τέλος σε ότι αφορά το θέμα των αποζημιώσεων θα καταθέσει μια νέα ερώτηση στη Βουλή.
Ερωτηθείς για το ποια υποψηφιότητα θα στηρίξει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για την περιφέρεια ΑΜ-Θ υποστήριξε πως, όλες οι υποψηφιότητες είναι αξιόλογες και θα στηρίξει ότι αποφασιστεί κεντρικά.

ΔΠΘ
3η Ερευνητική Διημερίδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ.

Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθεί η 3η Ερευνητική Διημερίδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Η Διημερίδα θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομικής Σχολής στο νέο κτίριο.
Σκοπός της Διημερίδας είναι η παρουσίαση των εργασιών των μελών ΔΕΠ, των υποψηφίων διδακτόρων και των συνεργαζόμενων ερευνητών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών, για την ανταλλαγή απόψεων και την ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών.
Σήμερα επίσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Γεώργιου Θ. Χατζηκωνσταντίνου.
Η Διημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Υποδοχή νέων Φοιτητών Ελληνικής Φιλολογίας

Σήμερα και ώρα 17:00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δ.Π.Θ. (Πανεπιστημιούπολη) θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας.

Περιβάλλον
Δράση για την ημέρα των πουλιών από τον ΦΔ Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου
????????????????????????????????????Για ακόμη μια χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Θάσου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, πραγματοποίησε εκδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμού της «Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών».
Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μαθητών που συμμετείχαν, για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους. Σημειώνεται πως η χώρα μας αποτελεί κομβικό σημείο διέλευσης για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά.

Εκπαίδευση
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS PLUS

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης πιστό στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων συμμετέχει για δεύτερη σχολική χρονιά (2017-18) και (2018-19) στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS PLUS.
Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στις καινοτόμες δράσεις και καλές πρακτικές που υλοποιούνται στα σχολεία και ο κύριος σκοπός του είναι η ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και προβληματισμών μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών των χωρών της Ευρώπης.
Στόχοι του προγράμματος είναι η γνωριμία με εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών, η συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και ασφαλώς η εξάσκηση των μαθητών στην Αγγλική γλώσσα.
Ο τίτλος του προγράμματός είναι: «Marketing by young entrepreneurs» (Μικροί επιχειρηματίες).
Οι χώρες εταίροι είναι η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία.
Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι:Fossa School (Killarney)-Iρλανδία, Istituto Compensivo Di Ripi-Ιταλία, Escola Estel-Sabadell. Barcelona – Ισπανία, Nikola Voyvodov-Vratsa-Βουλγαρία, 4o Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.

ΠΥ
Φωτιές στις πλατφόρμες με τα βαμβάκια

Σε αρκετά περιστατικά πυρκαγιών σε πλατφόρμες με βαμβάκι, καλείται η ΠΟΥ να επέμβει από τι στιγμή που ξεκίνησε η εκκοκκιστική περίοδος.
Η ΠΟΥ καλεί τους Βαμβακοπαραγωγούς να τοποθετήσει την ειδική σίτα στην εξάτμιση του γεωργικού τους ελκυστήρα, για να συγκρατούνται οι σπίθες που παράγονται και μεταφέρονται με τον αέρα στο συγκεντρωμένο βαμβάκι που μεταφέρουν για παράδοση στα εκκοκκιστήρια.

ΕΛΑΣ
Συμμετοχή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικης Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) σε διασυνοριακή άσκηση

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, συμμετείχε σε διασυνοριακή άσκηση λεωφορειοπειρατείας με την κωδική ονομασία «AΤLAS COMMON CHALLENGE 2018», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου «ATLAS» το διάστημα 9 έως 10 Οκτωβρίου 2018.
Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιτρομοκρατικές Ειδικές Μονάδες της Βουλγαρίας (COBT), της Ρουμανίας (SIAS & BSIJ) και της Κύπρου (Ε.Α.Ο.), ενώ συνολικά στο σενάριο έλαβαν μέρος (100) στελέχη των Μονάδων και (200) περίπου αστυνομικοί άλλων υπηρεσιών.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν (6) ακόμη διασυνοριακές ασκήσεις ευρείας κλίμακας σε χώρες της Ευρώπης,
Επισημαίνεται ότι η Ε.Κ.Α.Μ. είχε αναλάβει τον ρόλο της συντονίστριας Μονάδας στην άσκηση της λεωφορειοπειρατείας και συμμετείχε με τη διάθεση (37) στελεχών της.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν 34 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 41 και 39 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα τέσσερις (34) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τρία πλαστά διαβατήρια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Αποτελέσματα τροχονομικών ελέγχων σε σχολικά λεωφορεία τον πρώτο μήνα της φετινής σχολικής περιόδου

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Τροχαίας προγραμμάτισε και υλοποίησε κατά τον πρώτο μήνα της νέας σχολικής περιόδου εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους σχολικών λεωφορείων, σε όλη την επικράτεια.
Ελέγχθηκαν συνολικά 6.453 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 413 παραβάσεις
Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν στους ταχογράφους, στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας και στη μη χρήση ζωνών ασφαλείας.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, ιλχάν αχμέτ, mri, προυπολογισμος, ξανθη, εκλογες, μαΐου, συριζα, αχμετ, νέα, βουλη, δεπ, ορνιθολογική, erasmus, σχολεια, school, barcelona, atlas, κυπρος, λεωφορεια, ert, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, δραση, Τελετή Έναρξης, ιταλια εκλογες, κυπρος εκλογες, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, κοινωνια, χωρες της ευρωπης, χωρες, το θεμα, αυτοκινητο, αχιλλεας, βουλγαρια, εδρα, θεμα, ιρλανδια, ισπανια, ιταλια, κυπρου, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, barcelona, ανεργια, αφορμη, αχμετ, βαμβακι, γεωργιου, γλωσσα, γνωριμια, δελτα, δεπ, διαστημα, διευθυνση, αιθουσα, ευρω, ενημερωση, εξατμιση, εταιρια, ετοιμο, ετων, ευθυνη, η τελετη, ιλχάν αχμέτ, κυβερνηση, κομμα, κτιριο, λειτουργια, μαΐου, ομαδα, ορνιθολογική, παρουσιαση, περιφερειακο, πλατφορμες, ρολο, σεναριο, συζητηση, συντομα, σχεδιο, σχολειο, τι ειναι, τμημα, τρια, τιτλος, υλοποιηση, εφαρμογη, εμφαση, erasmus, χωρα, υπουργειο, νοσοκομειο, παυλος, school, τριαντα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα