Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 10 Αυγούστου 2018

09:06 10/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αστυνομικό Δελτίο
Συνεχίζονται οι έρευνες για την δολοφονία του 55χρονου και την αυτοκτονία του 54χρονου από την Αστυνομία στην Ξάνθη

Η δολοφονία του 55χρονου του ασφαλιστή Κώστα Δαλακούρα που έγινε στις 10 η ώρα το πρωί της περασμένης Τρίτης και η αυτοκτονία του 54χρονου επιχειρηματία Αγκόπ Μπαλατλιάν στις 9 η ώρα το βραδύ της Τρίτης συγκλονίζουν την μικρή κοινωνία της Ξάνθης.

Αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ο 55χρονος ασφαλιστής πυροβολήθηκε στις πρωινές ώρες στο κέντρο της Ξάνθης , στην οδό Τσιμισκή και Καραολή χωρίς να αντιληφθεί κανείς κάτι. Το χτύπημα είχε χαρακτηριστεί

από τους ανθρώπους της Αστυνομίας “επαγγελματικό.

Στις 10.30 τη νύχτα της Τρίτης εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του ο γνωστός Ξανθιώτης επιχειρηματίας Αγκόπ Μπαλατλιάν. Σε σχέση με τη φημολογία ότι ο θάνατος του επιχειρηματία μπορεί να σχετίζεται με τη δολοφονία του ασφαλιστή αστυνομικές πηγές είχαν αναφέρει ότι με βάση τα πρώτα ευρήματα δεν υπάρχει κάποια σχέση ενώ το όπλο του αυτόχειρα είναι διαφορετικού διαμετρήματος από αυτό που χρησιμοποιήθηκε νωρίτερα στη δολοφονία.

Αυτήν την ώρα παράλληλα, εξετάζονται οι υποθέσεις της δολοφονίας του ασφαλιστή Κώστα Δαλακούρα και της αυτοκτονίας του επιχειρηματία Αγκόπ Μπαλατλιάν από την Αστυνομία της Ξάνθης. Οι πηγές από την αστυνομία λένε ότι το εργαστήριο της Διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει ήδη στους πρώτους ελέγχους και οι αστυνομικές αρχές έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το όπλο του φόνου περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που πιθανόν να συνδέσει τη δολοφονία του ασφαλιστική Κώστα Δαλακούρα στο γραφείο την Τρίτη και την αυτοκτονία του επιχειρηματία Αγκόπ Μπαλατλιάν .

Χθες στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αμαξάδων κηδεύτηκε ο 55χρονος ασφαλιστής Κωνσταντίνος Δαλακούρας ,η κηδεία του 54χρονου Αγκόπ Μπαλατλιάν θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.00 στον Ιερό Ναό Ορθόδοξης Αρμένικης Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξάνθης και η ταφή στα Αρμένικα Νεκροταφεία.

Πρωτογενής Τομέας
Ένταξη Αγροτών της ΑΜ-Θ στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Εντάχθηκαν όλοι οι επιλαχόντες Αγρότες της ΑΜ-Θ, που ήταν περίπου 250, στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών.
Αυτό ανακοινώθηκε από τη Γενική γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς ολοκληρώθηκε η ένταξη των τελευταίων επιλαχόντων νέων γεωργών της πρώτης πρόσκλησης του μέτρου με την καταβολή του 70% του ποσού της δημόσιας ενίσχυσης που προβλέπεται για την υποστήριξη της πρώτης τους εγκατάστασης.

Συγκεκριμένα για τις περιφέρειες ΑΜ-Θ, Θεσσαλίας και Κρήτης, καταβλήθηκε σε 696 δικαιούχους συνολικά το ποσό των 9.011.450 ευρώ. Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης του συνόλου των επιλαχόντων νέων γεωργών στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτοδιοίκηση-Πολιτική Προστασία
Κώστας Χουβαρδάς: «Στόχος μας είναι η δήμοι της περιφέρειας ΑΜ-Θ να έχουν σε πολύ σύντομα χρονικό διάστημα επικαιροποιημένα σχέδια εκκένωσης»

«Κάνουμε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις ενότητες και δήμους της περιφέρειας ΑΜ-Θ ,με σκοπό η να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια εκκένωσης δήμων εκεί που υπάρχουν, ή να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε σε πολύ σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι η δήμοι της περιφέρειας ΑΜ-Θ να έχουν επικαιροποιημένα σχέδια εκκένωσης των δήμων, όπου και όποτε χρειαστεί», τόνισε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, Κώστας Χουβαρδάς, μιλώντας στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ .

Σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η καταγραφή περιοχών που είναι επικίνδυνες για πυρκαγιά και είναι τα σημεία ,που υπάρχει επαφή δάσους και οικισμών. Επι πλέον πρόσθεσε και την διαλειτουργικοτητα που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για τον συντονισμό όλων την καταλλήλη στιγμή. «Μέχρι το τέλος Αύγουστου θα είμαστε σε κάλο επίπεδο για τα σχέδια -σενάρια εκκένωσης οικισμών. Ωστόσο ανέφερε πως για να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εκκένωσης, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος .

Ο Κ.Χουβαρδάς επισήμανε ότι πρέπει να αλλάξουν θεσμικά πολλά πράγματα για να είναι λειτουργικό και άμεσα αποτελεσματικό ο θεσμός της Πολιτικής Προστασίας και ένα από αυτά είναι, να δει η πολιτεία το θέμα του «Διαχειριστή Περιστατικού» είναι το μοντέλο που εφαρμόζεται στην Αμερική, που υπάρχει ένας υπεύθυνος και συντονίζονται όλοι στις εντολές που δίνει .

Κλείνοντας ο κ. Χουβαρδάς απηύθυνε έκκληση προς όλους πολίτες σε αυτή την περίοδο να είναι σε εγρήγορση και πολύ προσεκτικοί , να γνωρίζουμε τον δείκτη επικινδυνότητας περιοχών που βγάζει η Γενική Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας και σε καμιά περίπτωση να μην κάνουμε υπαίθριες δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Ξάνθη

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και σε αυτό το πλαίσιο σήμερα θα γίνουν ψεκασμοί εντός πόλης, Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, Εύμοιρο, Μορσίνη, ΒιΠε, βιολογικός Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., κανάλι βιολογικού-περιαστικά, σφαγεία Ξάνθης, κανάλι «MaiTex», κανάλι Αλκυώνης, Λασπιάς.

Αύριο οι ψεκασμοί θα συνεχιθσούν εντός πόλης, χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων-τελωνείο, χώρος στάθμευσης λεωφορείων – περιοχή ξενοδοχείου «Έλενα», χώρος στάθμευσης εκδρομικών λεωφορείων έναντι γηπέδου Α.Ο.Ξ.

Αυτοδιοίκηση
Στις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων η συγκέντρωση των ειδών για τους πυροπαθείς

H Περιφέρεια ΑΜ-Θ, συνεχίζει να καλεί συλλόγους, επιχειρηματίες και όλους τους φορείς που σπεύδουν να συγκεντρώσουν είδη για τους πυροπαθείς, πως θα ήταν προτιμότερο η συγκέντρωση των ειδών από όλους, να γίνεται αποκλειστικά και μόνο στις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες.

Αυτό γίνεται για προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός και η οργάνωση, για να φτάσει η βοήθεια στους πυροπαθείς την ώρα που την χρειάζονται.
Είδη καθαριότητας, Τρόφιμα μακράς διαρκείας, Εμφιαλωμένα νερά και Υγειονομικό Υλικό-Φάρμακα, είναι τα είδη που ζητούνται.

Σύστημα Αγρο-μετεωρολογικών σταθμών στον Δήμο Αβδήρων

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα Αγρο -μετεωρολογικών σταθμών εγκαθιστά ο Δήμος Αβδήρων. Μιλώντας στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτηρίδης σημείωσε ότι «στην παρούσα φάση έχει τοποθετηθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, το απαραίτητο λογισμικό και ένας σταθμός στην περιοχή της Γεννησέας, που είναι η έδρα του Δήμου Αβδήρων. Στο άμεσο μέλλον το δίκτυο θα εμπλουτιστεί με άλλους πέντε σταθμούς για την πλήρη κάλυψη της περιοχής με σκοπό την δημιουργία ολοκληρωμένου τηλεμετρικού Αγρο-μετεωρολογικού δικτύου, με σκοπό την υποβοήθηση μετάβασης από την συμβατική μορφή διαχείρισης αγροτικών εκμεταλλεύσεων στη Γεωργία Ακριβείας».
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η μεγιστοποίηση του γεωργικού οικονομικού αποτελέσματος, με εξοικονόμηση νερού, μείωση του κόστους παραγωγής, προστασίας του περιβάλλοντος και του γεωργικού οικοσυστήματος.

Το Σύστημα Αγρο-μετεωρολογικών σταθμών καλύπτει παράλληλα και τις ανάγκες φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ενώ εξυπηρετεί και τις ανάγκες της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας. Το αγρο-μετεωρολογικό κέντρο θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών στο κοινό, τόσο στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, όσο και σε τουρίστες και απλούς επισκέπτες του Δήμου Αβδήρων».

Ο κ. Τσιτηρίδης σημείωσε επίσης «ότι με την πλήρη ανάπτυξη του δικτύου οι αγρότες της περιοχής θα έχουν την δυνατότητα της εγγραφής σε εφαρμογή του Δήμου όπου θα δηλώνουν το τύπο καλλιέργειας πχ καλαμπόκι, ακτινίδια κτλ. και την περιοχή του χωραφιού, έτσι ώστε να λαμβάνουν τις αντίστοιχες ενημερώσεις είτε για ασθένειες , υγρασία εδάφους, χρήση φυτοφαρμάκων κτλ.

Επίσης οι κάτοχοι πολυετών καλλιεργειών θα έχουν την δυνατότητα με ένα μικρό κόστος και κουμπώνοντας επάνω στο υπάρχον δίκτυο του Δήμου Αβδήρων να τοποθετήσουν αισθητήρες που θα αφορούν την δικιά τους καλλιέργεια πχ υγρασία φυλλώματος, υγρασία χώματος κτλ. Καθώς η χρονική περίοδος συλλογής στοιχείων θα μεγαλώνει, το σύστημα θα προχωρά και σε προβλέψεις καιρού για το συγκεκριμένο μικρόκλιμα της περιοχής του Δήμου. Για να είναι δυνατή η πρόσβαση σας σε καταγεγραμμένα μετεωρολογικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο: από την ιστοσελίδα του Δήμου Αβδήρων, www.avdera.gr επιλέγετε το αντίστοιχο εικονίδιο δίπλα από το έμβλημα του Δήμου»

Ο κ.Τσιτηρίδης κλείνοντας σημείωσε ότι η χρηματοδότηση του αγρο-μετεωρολογικού σταθμού επιμερίζεται σε 20.000€ από πόρους του προγράμματος Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και 4.000€ από ίδιους πόρους του Δήμου Αβδήρων.

Στη ΔΕΘ οι επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα του Δήμου Αβδήρων

Με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον προσεχή Σεπτέμβριο ο Δήμος Αβδήρων θα επιχειρήσει να προωθήσει τις τοπικές ιδιωτικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, της περιοχής.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτηρίδης μιλώντας στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, στόχος είναι να προβληθούν επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ορίων του, όπως η καινοτόμος ΚΟΙΝΣΕΠ της Γεννησέας, που παράγει πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο και σύντομα λευκό ρούμι αλλά και οι αμπελώνες της περιοχής των Αβδήρων.

Εκτός της ΚΟΙΝΣΕΠ της Γενισέας, θα συμμετάσχουν επίσης το Κτήμα Σγουρίδη, το Κτήμα Βουρβουκέλη, το Κτήμα Καρακώστα και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου και προωθούν τον πρωτογενή τομέα

Επιμελητήρια
Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ξάνθης στην 83η ΔΕΘ

Το Επιμελητήριο Ξάνθης έχει ολοκληρώσει τον κατάλογο με τις επιχειρήσεις – μέλη του, που θα συμμετέχουν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα γίνει από 08 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων σχεδιάζει, όπως και πέρυσι από κοινού με τη ΔΕΘ ΑΕ, τη διοργάνωση Ημέρας Αφιερωμένης στα Επιμελητήρια, με εκδηλώσεις και γεγονότα σχετικά με το ρόλο και το έργο τους καθώς επίσης και Ημέρας Γευσιγνωσίας Τροφίμων και Ποτών.

Συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Ξάνθης αναλογούν 25 τ.μ. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής είναι: η επιχείρηση να είναι μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ταμειακώς ενήμερη καθώς και η φυσική παρουσία εκπροσώπου της.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης, κατόπιν απόφασης της Δ.Ε., θα αναλάβει το κόστος για την ενοικίαση του εκθεσιακού χώρου, ενώ οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις, θα επιβαρυνθούν με το κόστος για την ενοικίαση εξοπλισμένου χώρου, που περιλαμβάνει τη Βασική Δομή.

Εναλλακτικές Κοινότητες
Έκκληση για σπόρους Χαρουπιάς κάνει η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι

Η Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι» σε συνεργασία με το φυτώριο AgriHerb στη Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσει καλλιέργειες φυτών από χαρουπιές, με στόχο αυτά να αποσταλούν στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε ιδιωτικές κατοικίες που έχουν καεί, σημείωσε ο ιδρυτής της κοινότητας Πελίτι, Παναγιώτης Σαϊνατούδης, μιλώντας στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ .

Οι χαρουπιές είναι βραδύκαυστα φυτά, που ευδοκιμούν κυρίως στην Κύπρο και στην νότια Ελλάδα,θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε δημόσιες εκτάσεις μαζί με την βελανιδιά.
Είναι δέντρο αειθαλές που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 18m και σε ηλικία τα 100 έτη, ενώ τα φύλλα του είναι στρογγυλά, σκληρά και πυκνά. Ευδοκιμεί στις άνυδρες και βραχώδεις παραθαλάσσιες περιοχές και φυτρώνει σε αρκετή απόσταση η μία από την άλλη. Η χαρουπιά φυτεύεται παντού, ακόμη και στα πεζοδρόμια, λόγω του πυκνού ίσκιου της και της μηδενικής φροντίδας που απαιτεί σημείωσε ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης .

Επισήμανε επίσης ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που στέλνει σπόρους Χαρουπιάς. Οι εθελοντές του Πελίτι θα τα μεγαλώσουν και μέχρι το τέλος της χρονιάς να κάνουν την διανομή , Οι σπόροι Χαρουπιάς μπορούν να αποσταλούν στη ταχυδρομική διεύθυνση Πελίτι Τ. Θ. 15 Δράμα Τ. Κ. 66100.

ΑΜΕΑ
ΑμεΑ –Πρόσβαση στις παραλίες

Τον μηχανισμό αυτόνομης πρόσβασης που έχει τοποθετηθεί στην παραλία Ιουλία στο Φανάρι θα παρουσιάσουν αύριο στις δέκα το πρωΐ οι υπεύθυνοι.
«Αποτελεί παγκόσμια πατέντα που φτιάχτηκε από το πολυτεχνείο Πατρών » τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης και έχει τοποθετηθεί σε πάνω από 50 χώρες του εξωτερικού.

Στρατός
1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού – Κοινωνική Δράση με επίκεντρο τον Άνθρωπο

Η Κοινωνική Προσφορά του Στρατού Ξηράς για τον Ιούλιο 2018 στον Τομέα των Αεροδιακομιδών και της Αεροπυρόσβεσης ήταν ιδιαίτερα έντονη και αποτελεσματική, αναλαμβάνοντας μεταφορές χωρίς να επηρεάζεται η επιχειρησιακή της δράση.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2018, ο Στρατός Ξηράς, συνέδραμε στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, με ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, σε 26 αποστολές αεροδιακομιδών ημέρα και νύχτα, για τη μεταφορά 29 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων και σε 16 εξόδους με αποστολή αεροπυρόσβεσης, 74 ωρών πτήσης και 368 ρίψεων νερού συνολικά.
Τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, παρέχουν σε καθημερινή βάση τις υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η εμπλοκή τους στις καθημερινές πολλαπλές επιχειρησιακές τους δραστηριότητες, ασκήσεις, μεταφορά στρατευμάτων, επιτήρηση, αναγνωρίσεις.

Αυτοδιοίκηση -Πολιτισμός
Η ανθρώπινη φωνή στο σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι 25-31 Αυγούστου 2018

Για δεύτερη συνεχή χρονιά , στο σπίτι που έζησε έως τα έξι του χρόνια ο Μάνος Χατζιδάκις στη ΞΑΝΘΗ, πραγματοποιείται, από 25 έως 31 Αυγούστου, το 2ο μεγάλο ερευνητικό εργαστήριο Φωνής, που διοργανώνει και διευθύνει το ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΝΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ του Σπύρου Σακκά και οι στενοί του συνεργάτες Νατάσσα Ζούκα (κίνηση, αυτοσχεδιασμοί, θέατρο) και ο Ταξιάρχης Χάνος (σωματική και αναπνευστική αγωγή, παραγωγή φωνής).
Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται σήμερα.
Το πρόγραμμα φωνής _ ” ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ” _ πραγματοποιείται με την συμπαράσταση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ και της Φ.Ε.Ξ. με την συνεπικουρία του Μουσικού Χωριού ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΚΚΑΣ

Πολιτισμός
Εκδηλώσεις Δημήτρεια Δαφνώνα 2018 \

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνιωτών «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» στο πλαίσιο των γιορτών Νέστου διοργανώνει για 20η συνεχή χρονιά τα Δημήτρεια Δαφνώνα στις 11-12-13 Αυγούστου 2018.

Αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου, στην πλατεία του χωριού με ελεύθερη είσοδο, θα γίνουν παιδικές εκδηλώσεις αποτελούμενες από κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, μάγους, αγωνίσματα, ζωγραφική και κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, στην πλατεία του Δαφνώνα με ελεύθερη είσοδο, το Θέατρο του Βορρά θα παρουσιάσει την παιδική θεατρική παράσταση «Οι πριγκίπισσες στο Νησί των Πειρατών» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συναυλία του καλλιτέχνη Σάββα Φιλίππου.

Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου θα εμφανισθεί η Νατάσα Θεοδωρίδου με τον Γιώργο Παπαδόπουλο πλάι στο Νέστο με γενική είσοδο 10 ευρώ και 5 ευρώ το παιδικό.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από την λαχειοφόρο αγορά την Κυριακή 12 Αυγούστου θα διατεθούν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων Αττικής και τα έσοδα από το τριήμερο των εκδηλώσεων θα διατεθούν στη μελέτη και κατασκευή περιηγητικού μονοπατιού στο χωριό του Δαφνώνα.

14°Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου

Το 14°Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται συναυλίες θεατρικές παραστάσεις και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Η γιορτή του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης

Σήμερα Παρασκευή θα γίνει η αναβληθείσα γιορτή με τον διαγωνισμό ψαρέματος τσαπαρί του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ξάνθης στο λιμάνι των Αβδήρων.

Μετά από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων στους νικητές και εκδηλώσεις με μουσική και εδέσματα.
Για κάθε συμμετοχή στον διαγωνισμό τσαπαρί, θα καταβάλλονται πέντε ευρώ ως ενίσχυση του συλλόγου και θα προσφέρεται δωρεάν μία μπλούζα.

Συντάκτες Δελτίου Ειδήσεων ΕΡΤ Κομοτηνής
Βασιλική Μαχαίρα, Σαμή ΚΑραμπουγιούκογλου, Αμαλία Γαρυφαλλίδου, Αθλητικά Πάνος Ζιώγας.
Αρχισυνταξία: Βασιλική Μαχαίρα
Ανάρτηση-Φωτογραφίες: Σαμή Καραμπουγιούκογλου

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, δεθ αε, ελασ, κηδεία, κρητη, ελλαδα, βιπε, καιρος, συγκεκριμένο, ΔΕΘ, θεσσαλονικη, ενωση, κυπρος, δραμα, δραση, προσφορες, στρατος, ξανθη, θεατρο, μανο, δημητρα, συμμετοχή, ert, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εκλογικα αποτελεσματα, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, φωτια, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, μπλοκα αγροτων, κοινωνια, αποτελεσματα, πολυτεχνειο, χωρες, το θεμα, αθλητικα, αστυνομια, δωρεαν, εδρα, ζωγραφικη, θανατος, θεμα, καθημερινη, μουσικη, νησι, νησια, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, υψος, φυτα, φυσικη, φωτογραφιες, ψεκασμοι, ωρα, αγορα, αγωγη, αμαλια, αμερικη, αναπηρια, ασθενειες, ακτινιδια, βελανιδια, βιπε, βοηθεια, βραδυ, γεγονοτα, γεγονος, γεωργια, γινει, γινεται, δεθ αε, δεντρο, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, δηλωσεις, δομη, δικτυο, εμβλημα, εγινε, εγρηγορση, ευρω, υπαρχει, εκθεση, ελασ, εξι, ενοικιαση, ερευνες, εσωτερικων, ετη, ζιωγας, υγρασια, κηδεία, ηλικια, υπηρεσιες, ζητουνται, θεοδωριδου, υγειονομικο, εικονα, κυνηγι, κλοουν, κτημα, μειωση, μικρο, μανο, μορφη, νατασα θεοδωριδου, νυχτα, νοσοκομεια, πολιτεια, πρωι, ρολο, σαββατο, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπιτι, σπυρου, σφαγεια, σχεδια, σχεδιο, σωματειο, τελωνειο, τριτη, τριημερο, ηλεκτρονικος υπολογιστης, φαναρι, φαρμακα, φεστιβαλ, φυλλα, φυτωριο, φωνη, χατζιδακις, χρονος, κωνσταντινος, ωρες, εφαρμογη, ειδη, ενωση, ευμοιρο, γιορτη, ιδιαιτερα, ιουλια, κωστας, κυριακη, λευκο, μελετη, πηγες, ταξιαρχης, υγειας, υλικο, χανος
Τυχαία Θέματα