Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:38 7/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Μήνυση κατά της κατασκευάστριας εταιρείας των διοδίων στην Παράκαμψη της Καβάλας υπέβαλε χθες το Δασαρχείο Καβάλας. Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα παραχώρησαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, η κατασκευάστρια εταιρεία έχει προβεί σε εργασίες σε μια σημαντική έκταση που υπερβαίνει τα πέντε στρέμματα, έκταση που είναι χαρακτηρισμένη

ως δασική και αναδασωτέα, είναι ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας, όπου για να γίνει η όποια παρέμβαση απαιτείται έγκριση άδειας παρέμβασης από τις δασικές υπηρεσίες. Επίσης, οι αντίστοιχοι περιβαλλοντικοί όροι πρέπει να περιλαμβάνονται στην άδεια.
Με ανακοίνωσή του ο δήμος Καβάλας ενημερώνει ότι έχει σηκώσει μόνος του το βάρος του δικαστικού αλλά κρίσιμου αγώνα, ενώ με δικό του προσωπικό, και δαπάνες διοργάνωσε και θα διοργανώσει όποτε χρειαστεί κινητοποιήσεις και κάθε τι αναγκαίο.
Επίσης, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά μια μικρή αλλά σημαντική μάχη κερδήθηκε. Απαιτείται εγρήγορση και συμμετοχή.

** Με έντονη τη συμμετοχή πολιτών και από τη Θράκη πραγματοποιήθηκε χθες στην Καβάλα συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
Περίπου 5.000 διαδηλωτές από όλο το νομό Καβάλας και τους νομούς της Θράκης βρέθηκαν μεμονωμένα ή οργανωμένα στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των αρχών (αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχοι) οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμούς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αιρετοί αλλά και απλοί πολίτες.
Έντονη ήταν η παρουσία του κλήρου με τη συμμετοχή τριών Μητροπολιτών, από την Καβάλα, την Ελευθερούπολη και την Ξάνθη, οι οποίοι πραγματοποίησαν ομιλίες. Μήνυμα συμπαράστασης και από τους Έλληνες ομογενείς της Νέας Υόρκης.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο της Δράμας, όπου μίλησαν ο δήμαρχος της πόλης, ο αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη.

** Με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών – Ελληνικής Γλώσσας, ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τη σκυτάλη θα πάρουν αύριο Παρασκευή οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα.
Συνολικά 104.040 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα Ανώτατα και Τεχνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) όλης της χώρας.

** Ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, πρόκειται να επισκεφθεί την Καβάλα, το Δοξάτο και τη Δράμα, αύριο Παρασκευή.
Στις 8 το πρωί, ο κ. Βαρδαρός θα επισκεφθεί το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, όπου θα παρακολουθήσει δράση Αγωγής Υγείας που έχει οργανώσει η νεοσυσταθείσα Τοπική Μονάδα Υγείας Καβάλας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας της πόλης.
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Καβάλας (9 πμ) και ακολούθως θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο ΚΕΘΕΑ-Κιβωτός (10 πμ).
Στα εγκαίνια του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο Δοξάτο θα παρευρεθεί ο κ. Βαρδαρός, στις 11.30 το πρωί.
Στη 1 μετά το μεσημέρι θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Δράμα όπου θα επισκεφθεί το Κ.Υ. της πόλης.

** Πέντε άτομα συνελήφθησαν στους νομούς Καβάλας και Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, ως μέλη κυκλώματος που έφερνε από τη Βουλγαρία ποσότητες ηρωίνης και ακολούθως τις διακινούσε στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για έναν 38χρονο αλλοδαπό και τέσσερις Έλληνες, 42 έως 55 ετών. Οι δράστες διακινούσαν να ναρκωτικά κρύβοντάς τα σε πινακίδες σήμανσης χιλιομέτρων της Εγνατίας οδού Καβάλας- Θεσσαλονίκης.

** Την 4η Θρακο-Mακεδονική «Synergia» Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του διατροφικού τομέα διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Σάββατο από τις 8 το πρωί στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Στόχος της «Synergia» είναι η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στους ντόπιους παραγωγούς και μεταποιητές του διατροφικού τομέα και τους επαγγελματίες του τομέα των υπηρεσιών στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της φετινής «Synergia» προβλέπεται πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων όπως έκθεση τοπικών προϊόντων, ημερίδα ανταλλαγής απόψεων για την ενδοπεριφερειακή επαγγελματική συνεργασία και την παραγωγή δικτυώσεων, παρουσίαση της τοπικής περιφερειακής κουζίνας και έκθεση φωτογραφίας παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων του διατροφικού τομέα.

** Ο Δήμος Νέστου καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να φροντίσουν για τον καθαρισμό των ακίνητων περιουσιών τους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Ειδικότερα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και μετά την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Νέστου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες εκμεταλλευτές οικοπέδων που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών ή κοντά σε αυτές να φροντίσουν άμεσα για τον καθαρισμό τους από χόρτα ή αλλά εύφλεκτα υλικά, τόσο εντός των οικοπέδων όσο και σε απόσταση 100 μέτρων περιμετρικά τους.

** Παιδική προστασία: Αναδοχή και υιοθεσία, είναι το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αύριο (Παρασκευή) στις 6.30 το απόγευμα στον 4ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας.
Θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες με εμπειρία σε προγράμματα αναδοχής και υιοθεσίας, νομική σύμβουλος του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ανάδοχοι γονείς.

** Η φρεγάτα «Ψαρά» θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας για τις εορταστικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος». Θα είναι επισκέψιμη για το κοινό το Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

** Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σήμερα Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» με ελεύθερη είσοδο. Ο Νίκος Βασιλειάδης (φλάουτο) και ο Glen Capra (πιάνο) θα παρουσιάσουν πρόγραμμα γαλλικής μουσικής.

**Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που όμως θα αυξηθούν ενώ τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα