Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:28 28/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την τουριστική προβολή του νέου έτους για την Καβάλα και τη Δράμα παρουσίασε χθες Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στην αίθουσα της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας, κατά τη διάρκεια διαβούλευσης με φορείς της αυτοδιοίκησης και του τουρισμού. Αυτή η διαδικασία έγινε για πρώτη φορά, επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης.

** Προσλήψεις 220 υπαλλήλων θα γίνουν στους τέσσερις

δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καλύπτοντας ανάγκες υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, στον δήμο Καβάλας θα γίνουν 112 μόνιμες προσλήψεις, στον δήμο Παγγαίου 89, 13 στον δήμο Νέστου και 6 στον δήμο Θάσου.

** Προσπάθεια για τη συγκέντρωση τροφίμων και σχολικών ειδών, προκειμένου ν’ αποσταλούν στους πληγέντες της δυτικής Αττικής, ανέλαβαν από κοινού οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, «ΠΝΟΗ» και «Ο Άγιος Νέστωρ», υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Τα είδη θα συγκεντρώνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας «Νικόλαος Μάρτης» από σήμερα έως και τις 4 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, τις εργάσιμες ημέρες. Η παράδοση των ειδών θα γίνει οργανωμένα από τον Σύλλογο των Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας-Ασπροπύργου-Μάνδρας-Ειδυλλίας, ο οποίος δέχτηκε να υποστηρίξει με τον συγκεκριμένο τρόπο τη δράση αυτή.

** Εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γιώργο Πυργελή μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ.
Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Τζον Ριντ «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο δημοτικού Ωδείου Δράμας

** Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες των Τεναγών Φιλίππων εν όψει των διαβουλεύσεων που θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη και των εκπροσώπων της εταιρείας του ΤΑΡ για την αλλαγή όδευσης του αγωγού. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης δήλωσε ότι διαφαίνεται μία τάση αλλαγής από πλευράς της εταιρείας.

** Εκτός εξωδικαστικού συμβιβασμού έμεινε το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» γεγονός που δυσχεραίνει περισσότερο την θέση του. Ο φοροτέχνης λογιστής Ντίνος Κλειτσιώτης εξήγησε ότι το ίδρυμα δεν είχε την πτωχευτική ικανότητα να ενταχθεί σε αυτή την διαδικασία. Έτσι το ίδρυμα είναι πολύ κοντά στο κλείσιμο του.

** Την Πέμπτη συνεδριάζει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καβάλας. Κατά την διάρκεια της η πρόεδρος της, Αναστασία Ιωσηφίδου θα ενημερώσει τα μέλη της για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου «Γαστρονομική ταυτότητα Καβάλας». Επίσης η επιτροπή θα κληθεί να εγκρίνει το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καβάλας για το 2018.

** Την καθιερωμένη χειμερινή του εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το σωματείο «Μέριμνα του Παιδιού Καβάλας», την Τετάρτη στις 8 το βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» (Αβέρωφ 16), με το γυναικείο μουσικό σχήμα «Fortissimo».

** Έκθεση με θέμα “Via Drama” διοργανώνει η Ένωση Κυριών Δράμας στο κυκλικό κτίριο που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών. Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία παρουσιάζονται οι ιστορίες γυναικών που έχουν φιλοξενηθεί στο Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Τα εγκαίνια θα γίνουν sσήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα.

** Η παράσταση «Ο Πατέρας του Άμλετ» του Μάνου Ελευθερίου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη θα παρουσιαστεί στην Καβάλα, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» την Παρασκευή 1 & Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.

** Στο Χαμόγελο του Παιδιού, τον Ερυθρό Σταυρό, το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Καβάλας και το Ειδικό Γυμνάσιο Καβάλας μοιράστηκαν τα έσοδα της διοργάνωσης Kavala Night City Run, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Καβάλα.

** Νεφώσεις με βροχές θα επικρατήσουν και σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα επικρατήσουν και αύριο, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα