Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:46 13/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ενέκρινε ψήφισμα κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας πλησίον του 25ου Δημοτικού Σχολείου, ικανοποιώντας το αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Καβάλας. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα δήλωσε ότι με τόσα σχολεία γύρω από την επίμαχη περιοχή, δεν πρόκειται να επιτραπεί η εγκατάσταση της κεραίας, τονίζοντας ότι θα μεταφέρει το ψήφισμα στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.

** Κλιμάκιο από το Υπουργείο Εργασίας με επικεφαλής τον σύμβουλο του

υπουργείου, Μάριο Μουζάλα θα βρεθεί στην Καβάλα την Δευτέρα.
Στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας θα γίνει ενημέρωση των οικιστών στους οικισμούς του τέως Ο.Ε.Κ. (Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας) Καβάλας με θέμα την ανάλυση και την παρουσίαση των μέτρων που διευκολύνουν την ελάφρυνση αποπληρωμής των εργατικών κατοικιών. Θα ενημερωθούν οι οικιστές για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που τους αφορούν, την επίλυση του προβλήματος των οριστικών παραχωρητηρίων των εργατικών κατοικιών, τα μέτρα ωφέλειας (Νέα ενιαία τιμή παραχώρησης, αύξηση αριθμού δόσεων σε 360, μέτρα για ευπαθείς ομάδες, απαλλαγή υποχρέωσης δόσεις για 6 μήνες, εκπτώσεις ταχύτερης αποπληρωμής, περικοπή τόκων υπερημερίας) κτλ.
Τα μέτρα αφορούν τους οικιστές που έχουν πάρει προσωρινό και οριστικό παραχωρητήριο.

** Ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ….» θα πραγματοποιήσει στη Θάσο σήμερα (Παρασκευή) η Τ.Ε. του Κ.Κ.Ε. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση.
Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Βασίλη Καταπόδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜΘ.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον «ΤΑΡΣΑΝΑ» στην Σκάλα Ποταμιάς και θα ξεκινήσουν στις 6:30 το απόγευμα.

** Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου θα επισκεφτεί την πόλη της Καβάλας ο Δήμαρχος Αθηναίων και ένας από τους υποψηφίους προέδρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Καμίνης. Στο πλαίσιο αυτό καθορίσθηκε ένα πρόγραμμα επισκέψεων του με πρώτο σταθμό το ΤΕΙ και ακολούθως το Δημαρχείο Καβάλας. Μετά από αυτές τις συναντήσεις θα ακολουθήσει πολιτική ομιλία στα πλαίσια της εσωκομματικής διαδικασίας και διαλόγου για την θέση του προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ωκεανίς στις 7.30 το απόγευμα.

** Τη δυσαρέσκειά της για την απουσία του Δήμου Παγγαίου και της ευρύτερης περιοχής του νομού Καβάλας από το τηλεοπτικό μήνυμα που προβάλλεται, τις τελευταίες μέρες, από τον πανευρωπαϊκής εμβέλειας, τηλεοπτικό δίκτυο «Euronews», εκφράζει η Δημοτική Αρχή Παγγαίου με επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο.

** Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, που είναι στις 15 Οκτωβρίου, διοργανώνει εκδήλωση σήμερα στις 10 το πρωί στο πεζοδρόμιο του ξενοδοχείου Ωκεανίς για την παρουσίαση των νέων ηχητικών συστημάτων
προειδοποίησης – πληροφόρησης του πράσινου για άτομα με αναπηρία όρασης, η τοποθέτηση των οποίων ολοκληρώθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου.

** Σημαντικές ελλείψεις σε εμβόλια ενηλίκων παρατηρούνται στην Καβάλα γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του δεν έκρυψε την ανησυχία του για το όλο γεγονός.

** Από το Σωματείο Βοηθών χειριστών Εκσκαπτικών μηχανημάτων και γεωτρυπανιστών Καβάλας γίνεται γνωστό ότι από σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στον Ο.Α.Ε.Δ. ή στα Κ.Ε.Π.(18/10/17) για το ειδικό εποχικό βοήθημα 2017. Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

** Η πρώτη συνάντηση για την τοπική ιστορία του δήμου Νέστου θα πραγματοποιηθεί στη Χρυσούπολη από την Παρασκευή έως την Κυριακή.
Θα αναπτυχθούν εισηγήσεις για την ιστορική πορεία της επαρχίας Νέστου από την Αρχαιότητα έως και την Οθωμανική περίοδο, μετά την Απελευθέρωση, την Κατοχή και την περίοδο του Εμφυλίου αλλά και τους ανθρώπους της.

** ** Για 11η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο Υπερμαραθώνιος του Παρθένου Δάσους (Φρακτού) στο Παρανέστι Δράμας, από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή. Στους αγώνες συμμετέχουν αθλητές από ην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ τους υποστηρίζουν 500 εθελοντές. Οι απονομές θα γίνουν στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής.

** Την Ετήσια Πολιτιστική Εκδήλωσή της, η οποία είναι αφιερωμένη στην 105η επέτειο της απελευθέρωσης της Θάσου, θα πραγματοποιήσει η Θασιακή Ένωση Καβάλας, αύριο Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν Παραδοσιακά Επαγγέλματα με θέμα «Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε». Παράλληλα, στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και έκθεση με έργα ερασιτεχνών ζωγράφων.

** H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε απόφαση από τον αρμόδιο Υφυπουργό, σύμφωνα με την οποία απαγορεύθηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Α.Ο. ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, της αγωνιστικής περιόδου 2017 – 2018, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 8.30, στο γήπεδο της Ξάνθης, για εξαιρετικούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

** Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι έως 5 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα