Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:56 17/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Την άμεση διακοπή κάθε εργασίας η οποία περιλαμβάνει άντληση υδάτων στα Τενάγη των Φιλίππων μέχρι τις 15 Αυγούστου, ζητούν από την εταιρία του αγωγού ΤΑΠ, με κοινή τους επιστολή, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.
Αφορμή αποτελούν οι διαμαρτυρίες των αγροτών για την άντληση νερού από την κατασκευάστρια εταιρία προκειμένου να ελεγχθούν οι κολλήσεις των σωλήνων, σε μια περίοδο που η περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα λειψυδρίας.

** Χωρίς να λάβουν

μεγάλες διαστάσεις κατασβέστηκαν δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Δήμο Παγγαίου, την Παρασκευή και το Σάββατο. Η πρώτη εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή των Αμισιανών και η δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή Κανόνι Ορφανίου, για την οποία κινητοποιήθηκαν σημαντικές επίγειες δυνάμεις καθώς και τρία αεροσκάφη.

** Την παραχώρηση έκτασης στην περιοχή του Εσκί Καπού αποφάσισε το Δ.Σ. της «Δημωφέλεια» προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Προηγήθηκε συνεργασία με τη ΔΙΑΜΑΘ η οποία αντίστοιχα έκρινε ότι η συγκεκριμένη έκταση είναι η πλέον κατάλληλη για το έργο ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη χωροθέτηση της συγκεκριμένης περιοχής.

** Συνεδριάζει σήμερα στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας που θα κληθεί να εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της στέγασης των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας στο πρώην κτήριο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού (ΕΟΚ). Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.850.000 ευρώ όπως προβλέπεται από την διακήρυξη, ενώ ήδη έχουν εγκριθεί 2 εκ. ευρώ για την υλοποίηση του.

** Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας με την Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ. διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση, με θέμα «επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών», την Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας «Νικόλαος Μάρτης» με ομιλητή τον κ. Ιωάννη Ρουκά, οικονομολόγο.

** Η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση -παρουσίαση του βιβλίου «Δικτατορία 1967-1974», που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, την Τετάρτη 19 Ιούλη στις 8 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας με ομιλητή τον Θεόδωρο Κοντογεωργίου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ.

** Η Οργανωτική Επιτροπή του Kavala Air Sea Show θα τιμήσει σε ειδική τελετή τις Αρχές, τους Τοπικούς Φορείς και τους εθελοντές που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί επιτυχώς η διοργάνωση και για το 2017.
Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Κήπο του Δημαρχιακού Μεγάρου Καβάλας αύριο Τρίτη 18 Ιουλίου στις 8 το βράδυ.

** Στη συνοικία της Παναγίας Καβάλας θα πραγματοποιηθεί και φέτος από την Πέμπτη έως και την Κυριακή το Cosmopolis Ethnic Festival 2017. Οκτώ φιλοξενούμενες χώρες θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ με 235 χορευτές. Ακόμη, θα φιλοξενηθούν συναυλίες στο Φρούριο, ενώ οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν γεύσεις, εικαστικά, εκθέσεις, κινηματογράφος.

** Τη δραματική Γαλλογερμανική ταινία του 2016 «Εκείνη» σε σκηνοθεσία Πολ Βερχόφεν με την Ιζαμπέλ Ιπέρ προβάλει αυτή την εβδομάδα ο θερινός κινηματογράφος «Ζέφυρος» της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας. Η προβολή ξεκινά στις 9.30 το βράδυ.

** Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων και Κορασίδων με την συμμετοχή 1.100 αθλητών. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη».

** Νεφώσεις με βροχές θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα