Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:07 4/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Δεν κινδυνεύουν οι εκπαιδευτικοί από την αξιολόγηση
Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τιμωρητικό χαρακτήρα και οποιουδήποτε είδους υποβάθμιση είτε εργασιακή είτε μισθολογική είτε οποιουδήποτε άλλου είδους. Ξέρουν οι εκπαιδευτικοί ότι δεν κινδυνεύουν από την παρούσα κυβέρνηση, ανέφερε από την Καβάλα ο υφυπουργός Παιδείας

Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος επισκέπτεται από χθες εκπαιδευτικές δομές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του νομού.
«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ώστε να γίνει μια ισότιμη επιλογή για τα παιδιά και για τις ελληνικές οικογένειες» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ.Μπαξεβανάκης τονίζοντας τη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων στα ΤΕΙ αλλά για πρώτη φορά και στα Πανεπιστήμια και την υλοποίηση του μεταλυκειακού έτους, που δίνει μια ομαλή και ασφαλή είσοδο αποφοίτων στην αγορά εργασίας.
Ο υφυπουργός ξεκινά σήμερα τις επαφές του στις 9:15 το πρωί με επίσκεψη στο ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης και ακολούθως θα επισκεφθεί το 4ο και 1ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας ενώ στην 1.30 μετά το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.
Στις 2 μετά το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» και στις 6 το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ε.Λ.Μ.Ε. Νομού Καβάλας στα γραφεία του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας.

Καβάλα: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Τον ορισμό πληρεξουσίων δικηγόρων προς διερεύνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ακτής Καλαμίτσας Καβάλας και σύνταξη γνωμοδοτήσεων για την οριστική περιέλευση της Ακτής στο Δήμο Καβάλας θα κληθεί να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας στην συνεδρίαση της Παρασκευής στις 7 το απόγευμα. Την ίδια ώρα που την διαβεβαίωση του ότι δεν πρόκειται να πουληθεί η Ακτή Καλαμίτσας έδωσε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας κ. Παπαφιλίππου. Παράλληλα δικαιολόγησε και την παρουσία ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στην παραλία υποστηρίζοντας ότι απλά φυλάσσονται τα ακίνητα της ακτής για να μην βανδαλιστούν.

Δράμα: Δημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο
Το Νομαρχιακό Τμήμα Δράμας της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα Σωματεία του Δημόσιου και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 7:30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας εναντίον των μέτρων που φέρνει η β΄αξιολόγηση.

Καβάλα: Ραντεβού για εργαστηριακές εξετάσεις
Όπως έγινε γνωστό από τις 5 Απριλίου 2017 μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται στο Γ.Ν.Καβάλας, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για τις εξής εργαστηριακές εξετάσεις για το διάστημα Μάϊος-Ιούνιος2017:
* Μαστογραφίες
* Υπέρηχοι Μαστών
* Υπέρηχοι Διάφοροι
* Αξονικοί
* Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Παγγαίο: Ημερίδα για τα σταφύλια
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Επιτραπέζια σταφύλια, προβλήματα & προοπτικές» διοργανώνει το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του δήμου Παγγαίου και του Γεωπονικού Συλλόγου Καβάλας την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στις 6:30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο Φρίξου Παπαχρηστίδη στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Καβάλα: Εκδήλωση για το Αντάρτικο του Πόντου
Εκδήλωση τιμής αφιερωμένη στο «Αντάρτικο του Πόντου» με ομιλητή τον Δρ. Θεοδόση Κυριακίδη, επιστημονικό συνεργάτη της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 5 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Την εκδήλωση διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Σπουδαστών του ΤΕΙ ΑΜΘ με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του Δήμου Καβάλας.

Καβάλα: Πάμε κλασική;
Διήμερο αφιέρωμα στην κλασική μουσική διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει μουσική παράσταση για την κλασική μουσική από την κλασική ορχήστρα και τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας την Τετάρτη με τη συμμετοχή του δημοσιογράφοι, ιστορικού μουσικής, Γιώργου Μονεμβασίτη, στις 8.30 το βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» ενώ την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, ο κ.Μονεμβασίτης θα πραγματοποιήσει μια παρουσίαση με μουσικά παραδείγματα που σχετίζονται με την «κλοπή» και τη «μίμηση» στη μουσική.

Καβάλα: Νέα διάκριση για μαθητή κιθάρας
Νέα διάκριση μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Ο Φίλιππος Μανωλούδης, αριστούχος μαθητής κιθάρας του καθηγητή μας Φώτη Κουτσοθόδωρου, κέρδισε το 1ο Βραβείο (4η Κατηγορία έως 17 ετών) στον Διαγωνισμό του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βελιγραδίου (International Guitar Festival), που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Σερβίας το διάστημα 20-25 Μαρτίου. Το Φεστιβάλ αυτό έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, με περισσότερους από 150 συμμετέχοντες που προέρχονται από 20 χώρες.

Καβάλα: Παρουσίαση παιδικού βιβλίου
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας θα παρουσιάσουν το παιδικό βιβλίο με τίτλο «Ταξίδεψε μαζί μου» της Δήμητρας Π. Πυργελή. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Καιρός
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα