Εγκρίθηκε η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Στομίου

14:29 14/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΣΤΟΜΙΟΥ», προϋπολογισμού 1.690.000 €, μετά την προέγκριση συμβασιοποίησης που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Δικαιούχος και Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας, και Κύριος η ΔΕΥΑ Δήμου Αγιάς.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: « Μπαίνει στην τελική ευθεία ένα έργο ουσίας που έχει πυξίδα τον άνθρωπο. Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας,

προστατεύουμε το περιβάλλον και αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα δίνομε λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης της περιοχής. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε εντάξει, δρομολογήσει και υλοποιήσει τόσο στο παλιό όσο και στο νέο ΕΣΠΑ πάνω από 210 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης προϋπολογισμού 309 εκατ. ευρώ. Έτσι δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας.»

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή 6.000 μ. περίπου δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων. Για την εξυπηρέτηση του δικτύου κατασκευάζονται περίπου 173 φρεάτια ακαθάρτων. Η λειτουργία του δικτύου εξασφαλίζεται με 1 ενδιάμεσο αντλιοστάσιο. Το έργο θα κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου εντός του οικισμού Στομίου του Δήμου Αγιάς.

Το έργο αυτό εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 1.690.000,00 και επιλέξιμο προϋπολογισμό 1.262.000,00 ευρώ, ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και εθνικούς πόρους. Ο ΦΠΑ βαρύνει την ΔΕΥΑΑ.

The post Εγκρίθηκε η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Στομίου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα