Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Προσφύγων του Ερυθρού Σταυρού

16:46 15/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκαινιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη το Πολυδύναμο Κέντρο Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη και Χ. Βαμβακά 1. Στο Κέντρο θα παρέχονται βασικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες που διαβιούν στον αστικό ιστό. Οι πρόσφυγες που απευθύνονται στο Κέντρο θα μπορούν να έχουν επικαιροποιημένη πληροφόρηση για θέματα ασύλου, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στέγασης, εκπαίδευσης, απασχόλησης κλπ. Επίσης,

θα παρέχονται συμβουλές και κατευθύνσεις μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, διαμεσολάβηση και παραπομπή σε άλλους φορείς και υπηρεσίες, οικονομική υποστήριξη (Cash Transfer Program) και υπηρεσίες αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών (RFL).
«Σήμερα είναι ιδιαίτερη μέρα για τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, γιατί εγκαινιάζουμε το Πολυδύναμο Κέντρο Εξυπηρέτησης Προσφύγων, το οποίο εντάσσεται στις άμεσες επιδιώξεις μας, στους στόχους και σκοπούς μας. Φιλοδοξούμε πραγματικά να γίνει ένα κέντρο αναφοράς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες της ευρύτερης περιοχής του αστικού δικτύου της Θεσσαλονίκης. Θα έχει μια ποικιλία δραστηριοτήτων, δράσεων και ενεργειών», επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΕΣ, Αντώνιος Αυγερινός. Τόνισε ότι πρόκειται για ένα «πάρα πολύ σημαντικό έργο» και για ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στήριξης των προσφύγων και μεταναστών, την ενσωμάτωση των οποίων στην ελληνική κοινωνία επιδιώκει ο ΕΕΣ.
Η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα, από την πλευρά της, τόνισε ότι ουσιαστικά αυτό που θα στηριχθεί πάρα πολύ θα είναι η μετάβαση των προσφύγων από τα στρατόπεδα στον κοινωνικό και τον αστικό ιστό. Πρόσθεσε ακόμη ότι το Κέντρο θα είναι ανοιχτό όλη την ημέρα, από το πρωί μέχρι το απόγευμα και κάποιες υπηρεσίες και αργότερα, ανάλογα με τις ανάγκες και ανέφερε ότι ενδεχομένως να υπάρξει και ενισχυτική διδασκαλία σε παιδιά – πρόσφυγες για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα