Έφυγε ο Μιχ. Παπαδάκης η ψυχή του Ενυδρείου Κρήτης

18:53 25/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έδωσε το εαυτό του για τη δημιουργία του Ενυδρείου Κρήτης και καμάρωνε να το βλέπει ολοκληρωμένο. Ο Μιχάλης Παπαδάκης, άνθρωπος της προσφοράς έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, έχοντας παλέψει γενναία με τον καρκίνο.
Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος τους συγγενείς και φίλους αλλά και την μεγάλη «οικογένεια» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και του Ενυδρείου Κρήτης.

Οι άνθρωποι του ΕΛΚΕΘΕ,

σε αποχαιρετιστήριο μήνυμα τους για το Μιχάλη Παπαδάκη, αναφέρουν: «Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον Μιχάλη Παπαδάκη, πολύτιμο συνεργάτη για περισσότερα από 30 χρόνια.
Ο Μιχάλης Παπαδάκης διετέλεσε διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΛΚΕΘΕ, ενώ ήταν ιδρυτικό στέλεχος και η ψυχή του Ενυδρείου Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία του ΕΛΚΕΘΕ και έδωσε σημαντική ώθηση στο Κέντρο. Διορατικός, οξυδερκής και ακούραστος, αφιέρωνε καθημερινά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του για την πρόοδο του Κέντρου και την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετώπιζε, πάντα με καλή πρόθεση, συνέπεια και ευαισθησία.
Δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την επαγγελματική του πορεία. Έφυγε πριν την επικείμενη συνταξιοδότηση του, που θα του έδινε και την ευχαρίστηση ότι εκπλήρωσε τους στόχους του, και θα του επέτρεπε να περάσει περισσότερο χρόνο με τους οικείους του, αφού η ενασχόληση του όλα αυτά τα χρόνια με την διοίκηση του ΕΛΚΕΘΕ ήταν ιδιαίτερα απαιτητική»

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης – με ανακοίνωσή της –  εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του  διευθυντή του  Ενυδρείου Κρήτης  – CRΕΤΑquarium, Μιχαήλ Παπαδάκη και συλλυπείται τους οικείους του.

«Ο Μιχάλης Παπαδάκης – σημειώνει – υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (Ι.ΘΑ.ΒΙ.Κ.) στο οποίο διετέλεσε Διοικητικός και Οικονομικός Διευθυντής, Γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Υποδομών του Κέντρου. Ήταν από τους πρωτεργάτες του σχεδιασμού, της υλοποίησης και της λειτουργίας του Ενυδρείου Κρήτης – CRΕΤΑquarium. Με το έργο του συνεισέφερε σημαντικά στην ενίσχυση και υποστήριξη της Θαλάσσιας Έρευνας στη χώρα μας».

Η κηδεία του Μιχάλη Παπαδάκη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, όπου και θα ταφεί.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα