Εύκολη πρεμιέρα για την εθνική, 13-5 το Καζακστάν

18:20 19/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα καλό… ξεμούδιασμα έκανε η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών της στο προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε 13-5 του Καζακστάν, στο πρώτο παιχνίδι του μετά από περίπου 11 μήνες, αλλά και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για τις Ελληνίδες παίκτριες από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν και διακόπηκε το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Μακράν κορυφαία της «γαλανόλευκης» ήταν η Χριστίνα Τσουκαλά με επτά τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 3-2, 2-1

Η αγωνιστική εικόνα της ελληνικής ομάδας δεν ήταν

ιδιαίτερα καλή, κυρίως επιθετικά, όμως με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, η καλή άμυνα και κάποια ξεσπάσματα ήταν αρκετά για να «καθαρίσει» το ματς. Το Καζακστάν προηγήθηκε με γκολ της Γερέμινα σε παίκτρια παραπάνω και η εθνική χρειάστηκε σχεδόν τέσσερα αγωνιστικά λεπτά για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, χάρη σε μία λόμπα της Ελευθερίας Πλευρίτου. Στη συνέχεια, όμως, οι παίκτριες του Τεό Λοράντου βρήκαν λύσεις με τις Τσουκαλά και Ελευθεριάδου, προηγήθηκαν 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 8-2 στο ημίχρονο. Παρά τις αρκετές επιπολαιότητες στην επίθεση, η ελληνική ομάδα διατήρησε χωρίς προβλήματα τον έλεγχο της αναμέτρησης και έφτασε στο τελικό 13-5, με την Τσουκαλά να «βομβαρδίζει» την αντίπαλη εστία (7 γκολ σε 8 προσπάθειες).

Επόμενος αντίπαλος της εθνικής στον Β΄ όμιλο, αύριο (20/1) στις 17:00, θα είναι το Ισραήλ.

Διαιτητές: Ντρέβαλ (Ρωσία), Μαργκέτα (Σλοβενία)

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 7, Τριχά, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Βασ. Πλευρίτου 1, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Μαράτ Ναουραζμπέκοφ): Ζαρικμπάγεβα, Πότσινοκ, Ακιλμπάγεβα 1, Τούροβα, Γερέμινα 1, Ρόγκα 1, Νοβίκοβα, Μουράβγεβα, Σαποβάλοβα, Κριτάνκοβα 2, Ραχμάνοβα, Μουραταλίγεβα, Αλιμπάγεβα

** Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τεό Λοράντος άφησε εκτός 13άδας τις Σοφία Τορνάρου και Ιουλιάννα Κοντονή, οι οποίες θα «επιστρατευθούν» μόνο αν κάποια διεθνής βρεθεί θετική στον κορονοϊό.

** Στο εναρκτήριο παιχνίδι του προ-ολυμπιακού τουρνουά και για τον όμιλο της εθνικής, η Ουγγαρία συνέτριψε το Ισραήλ 27-2.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κ.Ο.Ε.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύκολη, 13-5, Καζακστάν,efkoli, 13-5, kazakstan