Ε. Στυλιανίδης: Αποπληρωμή του 12% από 2000-2015 μέσω συμψηφισμών

13:53 13/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Κοινοβούλιο περνάει η μάχη για την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί την εξόφληση των οφειλών του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της περιοχής με συμψηφισμούς ασφαλιστικών, φορολογικών και άλλων οφειλών, από την επιδότηση του κόστους εργασίας του 12% του ΟΑΕΔ, την περίοδο 2000-2015.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ

Ροδόπης, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, κάλεσε και τους Βουλευτές των άλλων κομμάτων να την υπερψηφίσουν.

Πρόσθεσε δε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήργησε τον νόμο, αλλά την δυνατότητα το κράτος να καταβάλει τα χρήματα. Ωστόσο, μετά το 2015, το 12% δεν θα ισχύσει, λόγω πρόσκρουσης στο κοινοτικό δίκαιο και γι’ αυτό η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέου τρόπους υποστήριξης της οικονομικής ενίσχυσης της Θράκης, όπως της Διακομματικής Επιτροπής, στην οποία θα προεδρεύει η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Το χρονοδιάγραμμα θα είναι αυστηρό. Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, θα εκδοθεί και η ΚΥΑ με τα νέα κίνητρα. Η επιτροπή θα κάνει διαβουλεύσεις ανά νομό και θα πρέπει να παραδώσει πόρισμα εντός έξι μηνών με τους αναπτυξιακούς στόχους σε όλους τους νευραλγικούς τομείς-Πρωτογενή, Δευτερογενή, Τριτογενή-. Φυσικά και η Επιτροπή θα συνεδριάζει και στην Θράκη», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.
Για το θέμα των κλειστών συνόρων στη Νυμφαία, πρόταξε την Δημόσια Υγεία και την καλή εικόνα της Ροδόπης, η οποία πρέπει να προστατευθεί εν όψει και των εγγραφών των νέων φοιτητών. Ο στόχος που μπαίνει είναι να μείνουν στην Κομοτηνή, οι 1.500 από τους 800 στο παρελθόν.

Η συνέντευξη του κ.Στυλιανίδη στην ΕΡΤ 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα